Мисурата е свободна, твърдят либийски бунтовници

"От силите на Кадафи някои са убити, а други бягат"
23 апр 2011 17:00,
25
Мисурата е свободна, твърдят либийски бунтовници
Войници на Кадафи в плен на бунтовниците Снимка: Reuters

Говорител на либийските бунтовници обяви, че третият по  големина град Мисурата е освободен от силите на режима на Муамар  Кадафи след близо двумесечна обсада, предаде Ройтерс.

Информацията не е потвърдена от независим източник, но  войници на режима, пленени от бунтовниците, казаха, че са  получили заповед да се изтеглят, а по-рано правителството обяви, че е въоръжило племената в района и ще остави на тях да се  сражават срещу противниците на Кадафи.

Либийското правителство  каза по-рано, че въздушните удари на НАТО са обезсмислили  битката на армията за Мисурата.

"Мисурата е свободна, бунтовниците победиха. От силите на Кадафи някои са убити, а други бягат", заяви по телефона за  Ройтерс  говорителят на бунтовниците Гемал Салем.

По думите му  сега целта на бунтовниците е да помогнат на съмишлениците си,  които се борят срещу Кадафи на други места в западната част на  страната. 

Още по темата
В Мисурата бунтовниците проверяват града къща по къща и  разчистват улиците. Преди да напуснат, силите на Кадафи са оставили бомби, скрити в къщите, в коли, под трупове. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Мисуратаудари в либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
do 22 i 24 преди 12 години
единия явно е бил на война а другия мн филми гледа...никой не е казал че в Афганистан е хубаво...напротив...но вие май не праите разликата между война директна...с терористични нападения...
24
0
 
4
 
! Отговори
jdkgl преди 12 години
До 15Момче, ти ходил ли си на война ? Пишеш глупости. Стреляли са по теб хора, за които да умрат е по-добре отколкото да живеят в мизерията на Афганистан и за които е още по-добре да убият колкото се може повече неверници в името на Аллах преди да отидат в обещания им от Пророка рай ?*** и виж. Победи талибаните, но първо си купи много памперси, защото край теб ще свистят куршуми.
23
0
 
4
 
! Отговори
hfodhsl преди 12 години
До 20Много точно сте го написали.
22
1
 
4
 
! Отговори
hrfro преди 12 години
До отворкото 15Я момче, *** в Афганистан, да видиш толкова ли е весела картинката в както си я представяш. Може би не си гледал филма "Restrepo" на режисьора дето оня ден го убиха в Либия. Та, в този поразителен документален филм се показва как накрая идва хеликоптер за да прибере окаяните и намалели с десетки бройки американски войничета, които викат: " Не искам да се връщам повече тук, не искам. Искам у дома". Защо не идеш да ги заместиш след като си толкова вещ в ситуацията.
21
2
 
4
 
! Отговори
elica1204 преди 12 години
Я е свободна - я не !Щом американците пак бомбардират Триполи, нещата не са много наред с псевдо-бунтовниците.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека да предположим какво следва след евентуалното "демократизиране" на Либия:1 - Тотален срив на икономиката, поради временното безвластие и временно спиране на приходите от петрол (това е при положение, че не прерастнат нещата в тотална гражданска война)2 - Постепенното организиране на ''истински" демократични избори, като правилни и послушни хора ще бъдат издигнати за кандидати, а медиите ще започнат да въртят вятърните мелници за вдигане на рейтинги.3 - Правилните хора ще спечелят (***
19
0
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
точно това се е опитал да каже човека...за това е казал че най-важното не е това и после ти е изброил...ама ти като си *** и не четеш поне недей писа коментари отговори на другите.........................
18
3
 
0
 
! Отговори
Н преди 12 години
До коментар 5: Да, всеки имаше работа, но с една разлика. Партията издаваше назначения - Петров отива в леярната, Иванов отива в химическия завод. Някои хора предпочитат да си избират работодател,кариера и живот. Извинете, но искам да завися от собствените си възможности. А за тези въздишащи по "Татовото" време...реагират като най-глупавите американски роби след премахването на робството."Белия господар го няма вече, кой ще ни храни?Свободата май не била толкова хубаво нещо!"
17
3
 
2
 
! Отговори
... преди 12 години
разбира се изключвам ядрените оръжия...Русия е бъкана с тях...и в момента това ги спасява само...и те много добре го знаят...за това беше прието в следващите няколко години да се похарчат близо 1трилион долара за армията...видяха как Американската армия смаза 3000 танка на Иракската армия(голяма част от руската е със същите) без да загубят 1 танк...само Англичаните загубиха 1или2 ... и се видяха в чудо...ама твоя мозък работи по руски и тея неща не ги виждаш :)))))).....
16
2
 
2
 
! Отговори
... преди 12 години
ся ше ми кажеш Иракчаните бяха със стари Руски оръжия повечето на 30 години танковете т72 самолетите и ПВО системите...ами те Руската армия с кво мислиш че е въоражена...70% от армията и е със същите ***...20% са още по стари...просто от 90година Руснаците пари за армия нямат...и те сами го признават...един Руски генерал беше казал скоро че на Руската армия в момента и трябват поне 10 години с засилено наливане на пари да стигне Китайската...за Американската няма смисъл да говорим...
15
4
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
аре ти ми кажи кво стана бе....????за колко дни изтласкаха талибаните от Афганистан в някви планини някаде из Пакистан...ти кво искаш...в Афганистан вече няма война отдавна ... от време на време гърмят някви бомби (самоубийци) щото терористите на които се кефиш знаят че в директен бой така да кажа "очи в очи"...ги разпиляват за минути...и за това само се гърмят по улиците после се крият из Пакистан...тва остаи...ами редовната Иракска армия с Руските оръжия за колко часа беше разгромена...???
14
1
 
8
 
! Отговори
kdfhfl преди 12 години
До 13" ....по право най-могъщата, най-добрата и свободолюбива нация на света...".Какво право ? По кое право ? Ако ти хвърлят атомна бомба от 20 к.т и се изпариш, пак ли ще пишеш същите глупости ?
13
9
 
3
 
! Отговори
;-) преди 12 години
Америка повече не може безразлично да наблюдава как петролът безкрайно да се обира целия свят, нагло и безцеремонно да се изпомпва и продава от някакви араби.Тези странни племена, заради каприз на историята са се поселили над подземни морета от петрол, които принадлежат на Америка по право най-могъщата, най-добрата и свободолюбива нация на света.
12
2
 
7
 
! Отговори
fdjsjf преди 12 години
До 9Ти момче, май не си ходил в казарма. Не знаеш ли, че "официалната информация" с която ти пълнят главата по телевизия , радио, интернет и т.н. e "ДЕЗА" (на езика на ГРУ - ДЕЗИНФОРМАЦИЯ), която преследва определени цели. Говориш ми за камили срещу авиация на НАТО. Я се опомни. САЩ с цялата си мощ на авиация и всякаква друга най-нова техника, вече 10 години не може да се оправи с подобни такива племена в Афганистан (талибани). И няма да може никога. Същото ще е и в Либия.
11
2
 
6
 
! Отговори
ХИТЪР ПЕТЪР преди 12 години
До тъпанара 9Нали САЩ и НАТО вече 9 години воюват в Афганистан със свръхмодерно въоръжени армии, точно срещу племенни зле въоръжени групички. И до къде я докараха ???
10
3
 
7
 
! Отговори
jfhdkg преди 12 години
До 8 Много точно казано. Така и ще стане, независимо, че западняците въпреки наложеното от тях самите тях "ембарго" за доставка на оръжие в Либия, въоръжават тези "бунтовници". Който гледа телевизия и знае как изглежда M-16 и как Калашников ще се убеди, че лицемерите от запада въоръжават бандитите. Добра сратегия е да се оставят племената верни на Кадафи да се оправят с предателите на Либийския народ. Мутрите на бунтовниците са ръководени и спонсорирани от запад .
9
9
 
5
 
! Отговори
Дедо ти до 8 преди 12 години
Я се скрии русофилска комунистка!Нито си ходила в казарма , нито разбираш нещо!Кви племана, кви 5 лв.С камили ли ще воюват срещу НАТО авиацията!
8
5
 
9
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
СЕГА ВЕЧЕ на "метежниците" ще им се разкаже играта. След като няма вече официална държавна войска където има дисциплина, единоначалие, съблюдаване на задължения и строг контрол. Сега като ги подхванат племенните хайдушни дружини, познай какво им се пише на пишман-революционерите.
7
1
 
7
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
SCHTOM E SVOBODNA...VEDNAGA SCHTE Q POROBQT...
6
14
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до пупиАбе ***, ти реклама на комунизма ли ще ми правиш... - дори ония павиани - кубинците се осъзнаха - ти на коя планета живееш?... Комунизмът е добър само за хора със свински мироглед, за които е важно само паничката да е пълна и нищо друго...