Двама заподозрени за атентата в Минск са обвинени в тероризъм

Лукашенко обеща да изчисти страната независимо от "хленченето на сълзливите западняци"
Обновена: 29 апр 2011 21:38 | 29 апр 2011 21:38,
2
Двама заподозрени за атентата в Минск са обвинени в тероризъм
Снимка: Reuters

На двама заподозрени за атентата в метрото в Минск, в който загинаха 14 души, бяха повдигнати обвинения в тероризъм, предаде Франс прес.

Тези лица са извършили терористичния атентат, довел до смъртта на няколко души, с цел да дестабилизират ситуацията. Те са жители на източния град Витебск, родени през 1986 г. и приятели от детинство, посочи зам. генералният прокурор на Беларус Андрей Швед.

Друг задържан по същото дело е обвинен в трафик на взривни вещества.

Атентатът бе извършен на 11 април в метрото на беларуската столица. В него загинаха 14 души, а 200 бяха ранени. Малко след атентата бяха задържани петима заподозрени, включително трима опозиционни активисти.

Двама души още са в ареста, въпреки че не са им повдигнати обвинения. Лукашенко, който е на власт от 16 години, заплаши след атентата "да прочисти страната, без да се съобразява с демокрацията и хленченето на сълзливите западняци".

Комитетът за държавна сигурнтост обаче заяви въз основа на признанията на някои заподозрени, че бомбата е била задействана от психически лабилен човек, който не е споменал никакви политически мотиви, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
tezi imat li zivotat za newo?
1
0
 
1
 
! Отговори
бобо преди 12 години
Ies......сегаще видят кон боб яде ли... Срещу терористи.. само терор..