Осама бен Ладен е убит

Лидерът на Ал Кайда е ликвидиран при US операция
Обновена: 2 май 2011 15:23 | 2 май 2011 07:00,
440
Осама бен Ладен е убит
Снимка: Reuters

Лидерът на Ал Кайда Осама бен Ладен е бил убит при ръководена от САЩ специална  операция  в Пакистан. Тялото му е открито, съобщи президентът на САЩ Барак Обама на извънредна пресконференция в Белия дом, предаде Ройтерс.

“Съединените щати проведоха операция, при която беше убит Осама бен Ладен – лидерът на Ал Кайда и терорист, отговорен за избиването на хиляди, мъже, жени и деца”, подчерта Обама.

Още преди американският президент да потвърди информацията, съобщенията на медиите накараха стотици хора да се съберат пред Белия дом във Вашингтон. Те скандират "САЩ, САЩ", развяват американски знамена и пеят националния химн.

Американските власти издирваха лидера на Ал Кайда, откакто той изчезна в Афганистан в края на 2001 г.

За убийството му  разпореди лично предшественикът на Обама на президентския пост - Джордж Буш-младши. Бен Ладен е отговорен за атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ.

Екстремистът е бил убит в пакистанския град Аботабад, тялото му е намерено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
0
 
3
 
! Отговори
sashko преди 12 години
хванахте ли го най-накрая, този гаден терорист с 500 еврака в джоба и 2 номера в телефона
349
0
 
2
 
! Отговори
простак преди 12 години
Мъртъв е,примирете се с това!
348
0
 
2
 
! Отговори
Ния преди 12 години
И какво?Да се радваме ли?
347
3
 
1
 
! Отговори
sOsama преди 12 години
Осама е мъртъв! Да живее Осама!Честита свобода на всички!!!
346
5
 
0
 
! Отговори
kurilovec преди 12 години
e kak taka e ubit?!dnes si pih kafeto s nego!!!
345
3
 
0
 
! Отговори
r---n преди 12 години
*** на психиатър и после цуни амер.... по .......--
344
0
 
4
 
! Отговори
r...n преди 12 години
dran-dran-laja sled laja ---4ao afganistan ela korea
343
2
 
12
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
Та гледам, *** ми е изтрило сутрешния пост!Нищо, аз пак...Ето го и него:Поради овакантяване на длъжността "Главен Злодей на Галактиката", ФБР направи кастинг, като след грубия подбор бяха отсети следните лица и персонажи:1.Уго Чавес2.Джокера3.Евг.Миндж.4.Муамар Кадафи5.Иван Костов6.Румен Петков7.Мерелин Менсън8.Мегатрон9.Ози Озбърн10.Джъстин Бийбър11.Сватбата на Уилям и Кейт12.Саурон13.Велински14.Бонбонения човек15.Торбалан16.Дарт Вейдър17.Тарторът на Иран(не го помня кой беше...)18.СТРАНДЖАТА19.То20.Ким Чен Ир (или Чен Ким Ир, или там каквото е)21.Сергей СтанишевИзвън тези персонални кандидатури, за втория тур се класираха следните групи:1.Агнетата от Мълчанието на агнетата2.Клингоните3.Мангошиваните4.Екипът на DNES.BG5.Щурмоваците на Империята6.Те7.Французите8.Бактериите9.Вси светии.10.СРС-тата с Бойко
342
1
 
5
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
До 376, ОбърканияНепобедима американска армия???Бе, ти трезвен ли си?За непобедими армии сме се наслушали вече, стига толкоз!И с какво да се гордее тази армия?Че с най-големия бюджет в Слънчевата система не могат да хванат един кльощав дядка с бастунче? ЦЕЛИ 10 ГОДИНИ!?! С $25 милиона?!?Ха-ха-ха!Егати фарса!
341
3
 
11
 
! Отговори
Palito преди 12 години
И ся кво шъ праим ??? За десет години що милиарди окрадоха за да го търсят. Търсиха го в Авганистан, после отскочиха в Ирак - там между другото позастреляха и пообесиха този и онзи. После искаха да дирят Осама в Иран ама нещо не им понесе. И сега изведнъж взели че го намерили че отгоре на това го застреляли - естествено при самоотбрана те американците както ни е известно никога не нападат първи. САЩ не е терористична държава тя е антитерористична и поради тази причина трябва винаги да имат враг.
340
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спускайте знамената на половина комунисти, умряха много ваши саратници.
339
1
 
4
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
В случея американците са постъпили по комунистически-няма човек, няма проблем.Какво, да го съдят с години, да му дадат адвокат, да държи речи, както Г. Димитров на Лайципския процес и да държат заложници за неговото освобождаване? Примерно фашистите, ако бяха ликвидирали Димитров по комунистически без да се разчува като "ни чул, ни видял". В случея е направено да няма повече жертви.
338
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След новината за ликвидирането на лидера на Ал Кайда, фотомонтаж, претендиращ, че показва окървавеното и подпухнало лице на убития Осама бин Ладен, е бил излъчен от пакистански телевизии и впоследствие разпространен по цял свят, както и по интернет. Агенция Франс прес проверила снимката със специален софтуер, с който било доказано, че става дума за монтаж, използващ брадата и долната част от лицето от по-ранна фотография на Бин Ладен. Брадата на изображението е мътна, ясно се вижда, че това е монтаж, заяви главният редактор на фотографския отдел на АФП Младен Антонов.Първоначално френската агенция не разпространила снимката, но после го направила, като уточнила, че става въпрос за монтаж и огласила обстоятелствата на фалшификацията.На сайта си американската телевизия Ем Ес Ен Би Си посочи, че двама американски представители предупредили "Ен Би Си Нюз", че изображението е подправено. Нито един американски и пакистански официален източник не е потвърдил автентичността й, допълва телевизията. До момента не е публикувана официална снимка на Бин Ладен след смъртта му.
337
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм...значи можели да си вършат работата и без много шум а? а защо беше нужно да влязат в Ирак и го превърнат в бойно поле за години напред..сега пък в Либия..или това с Ладин беше за отмъщение.а за Либия и Ирак политиката беше друга?
336
0
 
7
 
! Отговори
LD преди 12 години
Be toia kolko pati shte gu ubivat toi po jillav ot onia v 6otlandski boec bezsmartnia :) drugia mesec da ne go izvadat i pak da go ubita,mejdudrugoto ako si obrasne groznata brada nikoi nemoje da go poznae
335
1
 
1
 
! Отговори
МАЛЕЛЕ преди 12 години
алоо. ФЪФ КУЕ МУРЕ *** ФЪРЛИФТЕ БЕ ХАМИРИКАНЦИТЕ. ЧИ ТО МНОГУ МУРЕТА ИМА ФЪФ ВГАНИСТАНА БРЕ. ШО *** ФЪРЛИФТЕ БРЕ,ТРЕАИ ДА ГО РОВИТЕ БРЕ. Я АКУ НИ СЪ УДАВИ БРЕ.КЕ ДОПЛИВА ДО ХАМЕРИКА И ШЪ БАСТИСА ПАК НЕКОЙ СТЪРГАЧ. ВАЙ,ВАЙ, ГОЛЕМА ГАФ БРЕ. АЛЛАХ,АЛЛАХ ОТИ НИ ЛАЖАТЗЪ СИЧКО.
334
12
 
1
 
! Отговори
до 328 преди 12 години
Не знаех,че премиера има имен ден.Да ни е жив и здрав,успех на него и неговата партия!!!
333
4
 
5
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
Този мечтаеше от някоя пещера да натиска копчетата и ракети-ядрени - да хвърчат в името на "единствения" бог, единствените"правоверни", единственото 'учение" и да властва над света, дори над собствените им жени ....Този мутант от Средновековието, на чиято съветс тежат десетки хиляди убити, си го получи, най - после..Нямаме нужда от "единствено" най- достойните , великите , правоверните- да са ни начело...ВСЕКИ път имаме ПРАВОТО да ги избираме, затова са велики и английската , и френската , и американската революции..Затова и комунизЪмат е толкова близо - до ислямските екстремисти - защото САМО най- правоверните имали "правото " да ни ръководят...
332
0
 
1
 
! Отговори
niknay преди 12 години
до:361: знаещБлагодаря за корекцията.
331
2
 
2
 
! Отговори
пендарко алтънков преди 12 години
МОЖЕ И ЦУЦО МУЦОВ ДА ГО Е ОПУШИЛ