Потоп след сушата в Китай

Стотици хиляди са евакуирани, 14 души са загинали в наводненията
7 юни 2011 08:23,
5
Потоп след сушата в Китай
Снимка: Reuters

Повече от 60 000 души са евакуирани от домовете им в Централен Китай заради наводненията, предизвикани от поройни дъждове. Потопът е взел до момента 14 жертви, десетки са изчезнали, съобщи ВВС.

Наводненията разрушиха пътища, мостове и стотици къщи. Проите връхлетяха региона след продължителна и пагубна за посевите суша в централната и северната част на Китай.

От 3 юни са наводнени 11 града, по данни на местните власти. Засегнати са 270 хилди души.

Преди пороите големи части от страната бяха засегнати от най-голямата суша от половин век, като дъждове почти не е имало от октомври. Пострадали са милиони хектари посеви.

Въпреки сегашните дъждове, анализаторите смятат, че реколтата ще е изключително ниска, а недостигът на зърно в Китай ще се отрази на цените на храните по целия свят.

Пекин се опитва да успокои страховете, като обяви, че има достатъчно запаси да покрие търсенето, но от месеци цените в страната се покачват с бързи темпове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Китайцени на храните
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
10
 
! Отговори
Хм преди 12 години
като подпишат протокола от Киото, тогава може и да изява някаква съпричастност - ама дотогава - тъй ще е! То не може да *** и климата, и почвата, и водите и всичко, и в същото време природата да ти се усмихва...
4
1
 
8
 
! Отговори
333 преди 12 години
E мноо ясно че ХААРПА е виновен. Тоя гьотверенин и за мойта ниска заплата е виновен мамицата им американска. Ходят да влияят на шефот да не ми я увеличава. Долу ХААРПА. Гад такава харпунска
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тя българия и без това обезлюдява.докарайте ги в илиенци.ще си се чувстват като у тях-и там комунизъм,и тук -комунизъм...поне на природа да случат.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ai stiga s toia HAARP. HAARP e otvoren za poseshtenia ot vseki ai zamykni si zadnika i vij za kakvo stava duma. Ili sigurno i ti kato vsichko konspiratori imash nqkoi svryh sekreten dokument koito kazva cialata "istina" :D
1
9
 
9
 
! Отговори
4140 преди 12 години
H.A.A.R.P. работи успешно!!!