ООН предвижда глобална социална криза

Причина са безработицата, високите цени на храните и горивата
Обновена: 22 юни 2011 17:49 | 22 юни 2011 17:48, Елка Василева
68
ООН предвижда глобална социална криза
Снимка: Reuters

Светът е изправен пред глобална социална криза заради ширещата се безработица, високите цени на храните и горивата и други последици от икономическата криза 2008-2009 година, се посочва в доклад на ООН, цитиран от Асошиейтед прес.

Заместник генералният секретар на ООН по въпросите на икономическото развитие Йомо Кваме Сундарам посочи днес, че правителствата изостават в подпомагането на над 200 милиона безработни през 2010 година и на гладуващите заради високите цени на храните.

Той отбеляза, че резкият скок на цените на храните и горивата, който предшестваше световната финансова криза, е повишил броя на гладуващите по света до един милиард през 2009 година, което е най-големият им брой досега.

По думите му този факт поставя въпроса за достоверността на икономическите данни, които сочат, че бедността в световен мащаб намалява.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да няма глобална социална криза трябва да има преразпределение. Този, който е присвоил принадения продукт трябва да го върне на тези, които са го произвели
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е лошо ООН, да предупреди хората, че наближава голяма глобална война! Причини и предпоставки ще се намерят бол, но целта ще е просто да се избият няколко милиарда, които пречат на "просперитета" на бъдещите оцелели.За морала на това деяние, просто няма какво да се коментира...
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пОДКРЕПЯМ VES666 да се врнем по селата и да оставим богатите без работници нека се чудят ко става
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще попитам тази криза откъде дойде, може ли някой от апологетите на прозападната политика да обясни. Да се хвърля вина на комунизма е смешно, комунизъм вече няма 20 години. Айде кажете, кой причини тази криза, че аз не се сещам и защо
64
5
 
5
 
! Отговори
НЕ БАЧКАЙТЕ ,ДРУГАРИ преди 12 години
...ПАРТИЯТА ,ЩЕ ВИ ХРАНИ!!!!!АКО СТЕ ГЛАДНИ--ЯЖТЕ *** НА ГЕРГОВ И СЪРгей...АКО ЛИ ПЪК ,НЕ.....ЩЕ ВИ НАХРАНИМ С "ВЯРА В КОМУНИЗМА"!!!ЗА СЕГА ОБАЧЕ ...НЯМА КОГО ДА "РАЗКУЛАЧВАМЕ" И..... ДА МУ ВЗЕМЕМЕ, ПАРИТЕ И ИМОТА!ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ НЕ ИСКАТ ДА ДАВАТ....ДОБРОВОЛНО ЗА ПАРТИЯТА!ТЪРСИМЕ , УСИЛЕНО....ВЕРВАЙТЕ НИ....!!!!
63
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Така е,криза ще е....щото си немат такива като чичо Мони да ги изкара от кризатаТоя шефа ненам отде го домъкна ама много добър чичо Мони,оправи България за 50 години напред.
62
0
 
0
 
! Отговори
ohobohoho преди 12 години
спокойно, ядрени оръжия има достатъчно и след съкращаването им - ще бъдат използвани по предназначение и "***" дето се размножават и нищо не правят освен чаавета ще се превърнат в шлака барабар с *** и кочините им.От тук намаляване на "***", съответно на нуждата от храна и промяна на скоростта на затопляне (заради праха в стратосферата).Ще кажете радиация - да, ама не е точно така - ето едно видео по въпроса:youtube/watch?v=WAnqRQg-W0kГледайте и помислете.
61
2
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
Викторе по- полека. Аз само споменавам за теорията на Малтус, нито и симпатизирам, нито я поддържам. Само заявявам, че за съжаление Малтус ще излезе прав!
60
1
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
ne rabotete za bogatashite za da vi izpolzvat shte ste dobre,
59
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
май забравяте Бог, споко никоя човешка сила не е толкова силна , всички ще бъдем подложени на гигантски пост и молитва, защото така сме заслужили и когато сме достатъчно пречистени ще се възнесем, естествено първо ще умрем, щом не искаме по пътя на Христос, ще ни бъде даден друг път
58
5
 
7
 
! Отговори
Томас Малтус преди 12 години
Когато аз ви говорех за пагубните последици от човешкия страх и безрасъдство, които се изразяват с колкото се може повече деца за да има кой да ви гледа на старини, вие ми се присмивахте.А сега какво стана за 100 години вашия брой нарасна 10 пъти.Очаквайте в следвашите десетилетия масова рестрикция и край на свободното размножаване последвано от край на семейството.Бъдещите хора от висшата класа ще са безсмъртни и няма да имат нужда от деца, а останлите ще бъдат техни слуги до гроб.
57
2
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 12 години
Идва супер зверски глад и мизерия.Грешката беше че допуснаха черните (арабите и турците) навсякъде.Оттам идва проблема , от сганта.
56
2
 
12
 
! Отговори
Господ преди 12 години
Много станаха маймуните на клона, много.
55
1
 
10
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛИ преди 12 години
ДАЛИ ВЯРВАТЕ ИЛИ НЕ - ВСЕКИ Е ВИЖДА КОЛКОТО МОЖЕ ! НО , ЧЕ НИ ГОТВЯТ НЕЩО НЕВИЖДАНО Е ВЕЧЕ ЯСНО !!!! 51 Е МНОГО ПРАВ ! ЗАПАДНИЯ СВЯТ И НАЙ-ВЕЧЕ САЩ МНОГО СЕ ОАКАХА И СЕГА ПРОСТО СЛЕДВА НЕЩО УЖАСНО ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН ЩЕ ГО ПРЕДИЗВИКАТ!!! НАПИШЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА <КАРТИНИТЕ НА ЛЕТИЩЕТО В ДЕНВЪР> И ПОПРОЧЕТЕТЕ И РАЗГЛЕДАЙТЕ - АЗ ВЕЧЕ СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ ТИЯ ЦИОНИСТИ ЛИ СА КАКВИ НИ ГОТВЯТ ЗЛОВЕЩА СУПА СЪВСЕМ СКОРО.И АЗ НЕ ИСКАМ ДА ПОВЯРВАМ НО НЕ СЪМ И СЛЯП-ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ ПО СВЕТА ЗА 10 ГОДИ
54
1
 
1
 
! Отговори
ДО 52 преди 12 години
Брат , на теб ти трябва психиатър комунист и партиец.Ама тея са умрели през 1917 година.
53
0
 
4
 
! Отговори
Даола преди 12 години
ООН няма защо да предвижда - глобалната криза започна и хората ще обедняват все повече следващите 10 години, ще се увелчи рязко смъртността.
52
8
 
2
 
! Отговори
НЕМА ,СТРАШНО .. преди 12 години
...ДРУГАРИ,САМО КУПОННАТА СИСТЕМА ЗА ХРАНИ, ЗЕЛЕНЧУЦИ И ГОРИВА ---ЩЕ НИ ОПРАВИ НАПЪЛНО!!!!!!!КУПОНИТЕ , ЩЕ СЕ РАЗДАВАТ ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ -----ЗА "СВОИ ХОРА"---ПО-РАВНИ.....ЩЕ ИМА "ИЗВЪНРЕДНИ КУПОНИ"......!!!!!!!СТОЙТЕ СИ В ПАНЕЛКИТЕ --МИРНО И ТИХО!ПАРТИЯТА ---ЩЕ ВИ НАМЕРИ ,НАХРАНИ, НАПОИ И ИЗБЪРШЕ НАСРАНИТЕ *** .....АКО СТЕ СЕ ХРАНИЛИ "ИЗВЪНРЕДНО"---ИЗВЪН КУПОНА!ПАРТИЯТА ---МИСЛИ ЗА ВАС!!!!!!!ОТ ВАС СЕ ИСКА:-...САМО ДА УМИРАТЕ , ....С ИМЕТО НА ПАРТИЯТА НА УСТА...!97530
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
след всяка световна икономическа криза избухва св война .. американската кредитна система повлече към дъното целия свят не в криза, а в катастрофа .. и се спускаме все по бързо и по надолу по спиралата
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Задължително право на...----------- "Задължително право" е много гениално хрумване. На такива като теб трябва задължително да им слагат чип, за да не се отдалечават много от зачисления им за чистене ***.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46, ми хората що не си стоят по къщите на село да си гледат някви зеленчуци, ами се тикат в миризливите панелки ???Ей как го изкарват проблема, сякаш преди 100 години нашите прадеди не са могли да живеят без да са в града и да имат "работа".