Жан-Мари Льо Пен нарече Норвегия наивна

Бездействието на правителство било по-сериозно от избиването на 77 души
30 юли 2011 22:41, Елка Василева
8
Жан-Мари Льо Пен нарече Норвегия наивна
Снимка: Reuters

Основателят на крайнодясната партия Национален фронт във Франция Жан-Мари Льо Пен разкритикува Норвегия за нейната "наивност" към имиграцията и тероризма и определи бездействието на правителството като по-сериозно от избиването на 77 души от антиислямистки есктремист, предаде Ройтерс.

Льо Пен заяви, че въоръженото нападение от 22 юли на Андерш Беринг Брайвик - някога член на норвежката дясна популистка Партия на прогреса, изглежда е дело на "болен" човек, но стовари отговорността върху властите и обществото в Норвегия.

"По-сериозно впечатление ми правят наивността и бездействието на норвежкото правителство", отбелязва 82-годишният бивш партиен лидер Льо Пен в седмичен видео блог, поместен вчера на уебсайта на партията.

"Най-сериозната отговорност според моите виждания е на норвежкото правителство и общество, които са заспали, които не са взели предвид глобалната опасност от мащабна имиграция, която е основната причина в мисленето на този крайно побъркан човек,

а също и тероризма, който е глобален феномен", коментира Льо Пен.

Бившият лидер на Националния фронт заяви днес пред Ройтерс, че не е имал намерение да омаловажава действията на Брайвик, но добави, че е разкритикувал реакцията на правителството към нападенията.

"Очевидно е, че отговорността за тези убийства е на убиеца, но има и слабост в основната защита на народа в една цивилизована държава", каза той. "Това, че на полицията й отне час и половина, докато пристигне на няколкостотин метра от Осло", допълни Льо Пен.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
6
 
! Отговори
ДДДДДДД преди 12 години
Побъркано френско старче. Тя норвежката полиция може и нарочно да се е забавила. Норвегия със сигурност е една от най демократичните и цивилизовани държави в Европа. Доказателстово е факта,че Норвегия не е член на ЕС. Значи има изключително умни политици , които не се продават. И нормално е норвежците да не искат в стараната им да се подвизават арабя. Още по- нормално е норвежката полиция също да не желае да се разправя с мюсюлмани. Та ето за това закъсня полицията е не защото е неподготвена
6
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя пък *** наглия пенсионер, понеже Норвегия е мирна и неподготвена значи била наивна. Аз ако го срещна тоя на пътя и му забия един тупаник по същата логика мога да кажа, че е наивен...
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И точно французите ли го казват това,дето Франция вече на 50% е араби и африканци?
4
6
 
30
 
! Отговори
Осло преди 12 години
мзофра, ти бил ли си някога в Осло? Та там бял човек не се вижда и е пълно със бурки и пакистанци - *** и подобни от цял свят! Не го оправдам за убииствата, но като Брейвик мислят голяма част от скандинавците!
3
16
 
7
 
! Отговори
мзофра преди 12 години
АЛО, Европата, Брайвик не е*антиислямистки терорист*, а обикновен ненормалник, мъчещ се да влезе в медиите, като фактор !!!Това е опасното - толерирането на убийства, с цел показване на различни политически виждания /доколкото могат да се нарекат неговите измишльотини/Опасността е да даваш свобода на сбърканяци, харесващи разврат, наркотици и убийства, като ги осъждаш СИМВОЛИЧНО !
2
7
 
32
 
! Отговори
Ротер преди 12 години
Европа означава европейци, европейска култура, европейски манталитет. Африканците и мюсюлманите са извън Европа и трябва там да си останат. Като туристи - да! Ограниченото инфилтриране не е проблем, а масовото нашествие на имигранти неевропейци, с тяхната вандалска култура и религия. Европа има право да защитава ареала си! И трябва да го защитава! Със слово и разум, но и с меч в ръка.
1
11
 
6
 
! Отговори
charles преди 12 години
i da dobavim-stoltenberg i negovi kolegi v drugi Evropejski strani PODCENJAVAT ostrata i sushtevremenno hronichna DEMOGRAFSKA vojna,koato islamut e objavil na HRISTIANSTVOTO i Judaizma . neka tova chudovishtno prestplenie subudi stoltenberg i toi da se svzeme ot narkozata i vidi opastnosta,kojato veche e v Norvegia.ako oshte mu se spi,da ostavi vlasta na BUDNI hora." spjashti subudete se"-prochutata evangelska misul.