Меркел и Саркози искат правителство на еврозоната

Германия и Франция предлагат и данък върху финансовите транзакции
Обновена: 16 авг 2011 21:13 | 16 авг 2011 21:10,
66
Меркел и Саркози искат правителство на еврозоната
Снимка: БТА

Германия и Франция предложиха колективно управление на еврозоната, както и ангажимент за балансиран бюджет в конституциите на страните с обща европейска валута, предаде Асошиейтед прес.

След днешната си среща в Париж германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози предложиха 17-те страни от еврозоната да се ангажират с балансиран бюджет и да впишат тази цел в конституциите си до лятото на 2012 година.

Френският президент съобщи, че той и Меркел искат "истинско европейско икономическо правителство", което ще се състои от държавните и правителствени лидери на всички страни от еврозоната.

Новият орган ще заседава два пъти годишно и ще бъде оглавяван първоначално от президента на ЕС Херман ван Ромпой за две години, след което постът ще бъде отворен за дъражавните правителствени ръководители на страните от еврозоната. 

Освен това Франция и Германия предлагат страните от еврозоната да въведат данък върху финансовите транзакции през септември. През 2013 г. двете държави планират да въведат общ корпоративен данък за компании в Германия и Франция.

Германия и Франция са решени да защитават еврото, заявиха в един тон Меркел и Саркози.

Според Меркел най-важното условие за успешно излизане от кризата е взаимодействието и отговорността на всички членки на еврозоната,както и спазването на Пакта за стабилност и растеж. Дълговата криза не можело да се реши с едно почукване с палка.

През есента ръководителите на държавите от еврозоната ще заседават по нови мерки за борба срещу дълговата криза. За тази цел до октомври ръководена от Ван Ромпой работна група ще събира предложения

Срещата на двамата европейски лидери се състоя на фона на признаците за забавяне на икономическия растеж и след изключително бурна седмица на финансовите пазари заради опасения за състоянието на европейските финанси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Faneti Mazakura преди 12 години
информацията е твърде оскъдна, за да се коментира
63
1
 
1
 
! Отговори
б преди 12 години
Цирковете свършиха Гърция е фалит Още 3 държави с нея също и никаква империя недей бленува защото евро циркът е пред разпад aidriell.blog.bg/biznes/2011/08/09/nesigurnostta-i-volatilnosta-na-svetovnite-pazari-shte-vkara.798867
62
6
 
2
 
! Отговори
гурбетчия до мунчу преди 12 години
Западните страни произвеждат и продават !!! Дори и да вземат кредити ,могат да ги върнат ,това не е проблем! Проблем сте вие : България ,Румъния и Гърция ! Но гърците са способни хора и ще излязат от кризата , дори и в криза да са ,все още на са дошли в БГ да копаят царевица , а вие отивате там !
61
1
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
Поредната глупост от наивниците от ЕС. Първо да вземат да обясняк как още едно "правителство" ще оправи финансовата криза. Всички знаят че проблема идва от това че всички западни държави живеят на кредит без да могат да сиплащат сметките. И че скапаните еврейски банкерчета правят каквото си искат и крадът яко.
60
2
 
2
 
! Отговори
Римска империя преди 12 години
Великата Римска империя възкръсва за нова живот, също като легендарния феникс. Преди е създадена насилствено, сега държавите доброволно се включват в новата империя. Днес ЕС е най-силната икономика в света, утре ще има претенции за световен лидер.
59
4
 
2
 
! Отговори
малееее преди 12 години
Бг. тази година получи безвъзмездно над 1 милиард евро ,при членски внос около 300 млн. евро ! *** ! Как няма да има криза в ЕС като храним ***?!
58
7
 
1
 
! Отговори
гурбетчия до 35 преди 12 години
Прав си ! Плащате чл. 500 -600 млн .лв. , това няма 300 млн. евро , а получавате над един милиард , голям принос имате за ЕС ! Просяци !
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откровение 17 гл.: Тогава един от седемте ангела с купите дойде и ми каза:Ела и ще ти покажа наказанието, което ще сполети голямата блудница, седяща над много води. 2. С нея земните царе блудстваха, жителите на земята се опиха с виното на нейното блудство. 3. След това бях завладян от Духа и ангелът ме отнесе в пустинята. Там видях жена, възседнала ален звяр със седем глави и десет рога
56
1
 
3
 
! Отговори
istorik преди 12 години
Това е решение с огромно значение за бъдещето на ЕС, общото правителство и данъчна система са главните фактори за единната държава, в каквато започва да се превръща Европа. Стандарта на Бг. не мисля, че ще се промени, докато тук управляват старите "елити", промяната ще донесе и икономически просперитет на тази страна.
55
0
 
0
 
! Отговори
do 37 преди 12 години
Ti neq ne ia misli ama po-dobre pogledni sebe si :) Dokato te diktuvat pravilata v evropa ti shte miatash *** iz forumite i shte se chuvstvash velik :)
54
0
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Сега като въртиш свободно кючеците вечер и слушаш чалга до припадък,, свободен ли се чувстваш.
53
0
 
8
 
! Отговори
До 48 Даола преди 12 години
Основен проблем е ,че простотията се шири ......"компетентни ".Арогантни.. некадърни .......на които све някой друг им е виновен
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И така бавно и постепенно, докато изгубим всичко и най-вече свободата и независимостта си...За която някои са си давали живота.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми прави са Меркел и Саркози който плаща той поръчва музиката а тези дето не в еврозоната и не щат правителство да им спрат парите че да видим.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стандарти глупости - повече Бюрокрация повече комисионни за власта това е ЕС. Човека правилно го каза че това не свободен пазар. Брюксел се държи също като колониална бюрокрация. България някаква колония която и дават пари за магистрали , за им върви техния бизнес защото големите монополисти са тяхни фирми, дори Лукойл която уж е руска се листва на Лондонската борса.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да изпълняваш тези правила, за да ти купим стоката и да ти дадем пари - не, не е точно този пътят.-------------- Много ти разбира куфалницата кой е пътят. Разбира се, че трябва да има стандарти и разбира се, че трябва да покриеш някакви стандарти, за да получиш пари. Това да не е някакъв разграден двор? И какво предлагаш в замяна? Руския модел?
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Митев повтаряш едно също като папагал. Също като *** много говорят нищо не казват. Твоята теория е неясна дори и на теб. Изградена е на е 5изречения Парите не са злато.
47
0
 
9
 
! Отговори
Иван Митев преди 12 години
Каквито и данъци да въведат или бордове да създадат не може да се получат желани резултати, защото кризата е резултат от конкретна грешка.Необходимо е премахване на сегашната държавна финансова грешка, заради която се развива криза.
46
3
 
6
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Не разбирам особено от сметовните финасови игри,но си мисля,че Европейският съюз се явява в някаква степен монополист както във финансите, така и в икономиката - не се ли нарушава по тази начин основното правило на свободния пазар - конкуренцията? Въобще все повече си мисля, че има нещо сбъркано в този ЕС. Трябва да изпълняваш тези правила, за да ти купим стоката и да ти дадем пари - не, не е точно този пътят. Упражнява се диктат, който по-късно може да се установи, че не бил полезен.
45
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е този ЕС се оказва по-голем тешак от Варшавския Договор. Общо правителство , общи данъци и бюджет. А НЕ МОЖЕ ЛИ И ОБЩИ ЗАПЛАТИ.