Самолетът на Ердоган закачи пистата с крило

Няма пострадали сред пътниците, но машината е сериозно пострадала
Обновена: 19 авг 2011 14:54 | 19 авг 2011 14:53, Елка Василева
471
Самолетът на Ердоган закачи пистата с крило
Ердоган и съпругата му слизат от самолета на летището в Могадишо. Снимка: Reuters

Самолетът, на борда на който са били премиерът на Турция Реджеп Таип Ердоган и семейството му, се е наклонил при кацане на международното летище в сомалийската столица Могадишо и е закачил пистата с крило. Това предаде АП, като се позова на турските медии.

Няма пострадали сред пътниците в самолета, между които са били депутати, бизнесмени, журналисти и артисти.
 
Наклоняването и стържещият звук при кацането обаче са предизвикали паника сред пасажерите.

Ердоган пристигна в Сомалия, за да посети пунктове за хуманитарна помощ и да открие в Сомалия турски лагер на Червения полумесец,  както и полева болница, пише РИА Новости.

На самолета на Turkish Airlines трябва да бъде извършен сериозен ремонт и турската делегация няма да може да се върне обратно с него. Не се съобщава с каква машина възнамерява да пътува за родината си турският премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
0
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Няма ли вече с кой да си играя гъди-мъди? Колко жалко... Тъкмо почнахме да свикваме един с друг - че дори да си гукаме на ингилизски - пустият му *** ни раздели! Ей, модераторе, ти съвест нямаш ли бе?
396
1
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Винаги така става, кога река да си поиграя на гъди-мъди с буларомангалче! Като си играем мъди частта на играта, са добре, но почнем ли гъди частта, почват да реват "Бааааа, баааа - не е *** дастатъчно!". По си е добре да си играя с булгаромангалките - те и мъди частта, и гъди частта я играят без грешка! Още не съм чул една да се оплаче, че не е *** достатъчно. Жалко - таман се бях нагласил, че за първи път ще я играя тази игра до край с едно булгаромангалче, и ти чоджуум се отказа! Нейсе!
395
3
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Еее ама, ако продължаваш така, няма да си играя с булгармангалчетата по-вече на гъди-мъди! Ти все искаш с мъдите да си играеш, а и гъдито да си стои все така надървен! То не може така - малко с гъдито ще си играеш, малко с мъдито! Хайде да почнем пак отначало, искаш ли?
394
0
 
2
 
! Отговори
Dracula преди 12 години
Слушай турската си *** и големият ***, чиято кръв носиш и не кръшкай, ужким имаш работа. Дрън-дрън.
393
0
 
3
 
! Отговори
Изповед на бащата преди 12 години
Явно си прочел каквото беше написала ***. Така, че лечението няма да ти се размине. Но да ми се правиш на турк, когато аз и *** знаеме за твоето зачатие - съвсем си станал пезевенк. Наистина имаш нужда от хапчетата, които ще ти ги дадат. Последният път не ти ли правиха и шокова терапия ? Гледам погледът ти е на една страна, сякаш валяк те е газил. Или е от шамарите, които получаваш напоследък по компютъра си.
392
4
 
8
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Видяли сега какво направи - ядоса го ***! А как хубаво си играехме на гъди-мъди! Ех, пустия му ***! Хайде със здраве, че имам работа да върша. После като си заспи ***, ще си продължим пак да си играем на гъди-мъди.
391
4
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 417 - Лъжи майче, лъжи! То може ли българомангалка да не лъже! И това е нормално българомангалчета да се мислят кой за Наполеон, кой за Аллах, кой за Христос! Тази мегаломания иде от булгарския ген, замесен в кръвта на булгаромангалскотo племе и в науката са знае под името "Megalomania bulgaricus". Кажи му поздрави на този голям *** и да ти прави по-вече булгаромангалчета. Хайде Бог да даде сила на кръста на *** и плодородност на утробата булгаромангалска.
390
0
 
3
 
! Отговори
Изповед 2 преди 12 години
Знам ги тези твои думи, синко, отдавна са ми познати. Все това повтаряш, но вчера пак дойдоха с линейката да ме питат продължаваш ли със същите мисли и държане, защото при тях вече имало 3 Наполеоновци и 8 Аллаха. Та още един чалнат при тях нямало да се усети. Излъгах ги, че си добре, но нещо често идват, изглежда че съседите ни са казали истината. Какво да им кажа следващият път - истината или пак да ги лъжа. Само ме разтревожи дето си писал "булгромангалчета". Не знам какво е това, някой от клиниката ли е, където лежа преди ? Иначе *** знае какво ражда. От такъв голям ***, какъвто беше баща ти, излизат само чисти ***.
389
5
 
0
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 415 - Тъй става майче, като се чуката с *** и раждате булгромангалчета. Но ти не тъжи майче, човешко е да се сгрешиш. Ние, турците, сме хора, благородни по душа, ще се погрижим и за тях - гладни и жадни няма да ги оставим. И с волята Божия, дори малко ще ги поцивилизоваме. Няма да е лесно, но ние турците, сме се хора кадърни - можем дори от булгаромангалин човек да издялкаме. Хайде майче, със здраве!
388
0
 
4
 
! Отговори
Изповед преди 12 години
на една майка до 413 и 414:Сърцето ми майчино се къса като гледам как те шамаросват, сине. Изглежда още носиш греха, който сторих в онази нощ с огромния ***, на който не можах да му устоя. А и аз бях на трета ракия и хормоните ми щъкаха в тялото ми. От тогава усещам, че има нещо с тебе, но късно е вече. Хората не знаят и те занасят, а ти не се усещаш. Срам, срам.
387
4
 
1
 
! Отговори
EL TURKO преди 12 години
Не се занимавайте с тези *** българомангали. Няма смисъл да си губите времето с тези безмозъчни същества. Всички ги знаят какви са и затова ги изобразяват като ТОАЛЕТНИ и ГАРГИ, а пък за държавата Българомангалистан да не говорим.
386
5
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 408 - Да чоджуум, то се видя кой не издържа на факти. Едно благодаря не можа да кажеш, нали? И до сега най-големият ти факт беше "Губиш си времето, турски изроде, хав-хав-хав...рррр..хав-хав-хав...рррр..." Чоджуум, на това, дето ти му викаш факт, цивилизованите хора му викат лаене. На английски дори има специален термин за такива като тебе, дето влизат в спор без факти - "barking bulgarogypsy". Чоджуум, мноооого ти личи, че не четеш и нищо не знаеш. Овен джафкане. Хайде със здраве чоджуум!
385
2
 
4
 
! Отговори
Ататюрк преди 12 години
до 407 и 410:С такива евтини детски сънища само излагате нацията.
384
5
 
1
 
! Отговори
turk преди 12 години
Българомангалистан някой ден пак ще наш, обаче този път ще го купим.- Тургут Йозал. Този ден дойде Българомангалистан пак е почти наш. След някоя друга година ще го купим изцяло.
383
1
 
3
 
! Отговори
до 407 преди 12 години
По- добре да си траеш и всички да си мислят, че си ***, от колкото да се обадиш и така да отхвърлиш всякакво съмнение.
382
1
 
2
 
! Отговори
до 407 преди 12 години
За сетен път доказа, че не издържаш на факти. А просто на тъпо присъствие по български форуми. Губиш си времето, турски изроде !!!
381
4
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
По случай турският женски волеболен отбор би Китай с 3-0 и стана световен шампион, приемам поздравления в тяхно име! И понеже са мнго готини мацки, може и да псувате!
380
4
 
1
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Съвсем е разбираемо, защо около света като видят булгаромангалски паспорт, хората почват да те третират като чумав! Цъ,цъ. цъ .... ба си мачето!
379
4
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Ей това е то булгаромангалията - османлията в продължение на цели 500 години да варди това племе, цивилизова, църкви и манастири да им строи, храни, пои - и те сега да го оплюват злоснто, вместо да кажат едно благодаря! Злобата ви иде от българския дамар, неблагодарността ви иде от *** дамар! И резултатът катъксъз булгаромангалин!
378
0
 
3
 
! Отговори
до 390 преди 12 години
. Най-тежкото, най-голямото зло за един народ е връщането назад от едно или друго стъпало на цивилизацията в едно или друго блато на варварството, в което волята на силата, волята на силния решава всичко. Това става, когато един народ, изостанал в своето цивилизационно развитие спрямо постигнатото от обществения и човешкия прогрес, завладее с военна сила далеч по-напреднал народ и ________________________________________унищожи неговата държава и общество________________________________________Това е станало с българския народ от 1393 до 1878 г. То е нашето голямо зло, което ни връща с векове назад в историята ни. България на 712 години, Турция на 70-75. Към 20-те години на ХIV век Осман I създава на територията на Мала Азия държава с поданици, които се наричат османски турци. Първата й столица е Бурса (1326 г.). В годината на завладяването на Търново, а с него и на българската държава, османските турци имат държавност и религия на около 70-75 години. От 1326 г. от 1856 г. в продължение на 530 години тази държава постоянно воюва и може да се смята за напълно милитаризирана с развитие, в което абсолютен приоритет има войската и войната. Турската империя, наричана Османска по името на династията, е изостанала спрямо европейските държави: Англия, създадена в 829 година, с почти 500 г., Франция (843 г.) с повече от 480 г., с над 160 г. от Австрия, с около 640 г. от България, основана в 681 година. Първата значителна турска книга е издадена през 1330 г. Най-малко три века преди това България има Охридската, Преславската книжовна школа с три тома съчинения на Климент Охридски и "Историки" на Константин Преславски (894 г.), 10-томен труд "Студион" на Патриарх Евтимий, с писанията на Черноризец Храбър, на Константин Костенечки. В периода 1470-1478 г. султан Мехмед II Завоевател с кануннаме формира структурата на централната власт на империята, определя титлите, привилегиите и пълномощията на властниците включително на религията, представлявана от ходжата и мюфтията. В българската държава структурата на властта и начините на властване са уредени ________________________________________чрез писменост на всички равнища ________________________________________от 893 г., а от 927 г. имаме независима църква и самостоятелна българска патриаршия. Нашият опит в държавността е повече с 550-580 години история.Очевидно е: империята на османските турци е на векове назад спрямо българската държава преди 1393 г. За да ни владеят, е трябвало да унищожат всичко от собствената българска сила: държавност, религия, просвета, култура, собственост, мобилност. Направили са го и то е продължило повече от 350 години. Стъпкали са всичко българско, доколкото са могли. Българската цивилизация е била почти унищожена и затова турското робство може да се нарече цивилизационно.1393-1830 година: ________________________________________цивилизационна стена между българските земи и Европа________________________________________Турчинът от това време, наричан спахия, е на кон, с ятаган в ръка. Милитаризирана до краен предел е и неговата държава. Развитието на обществото се мотивира почти само от нуждите на войската и войната. В 1513 г. се прави турска карта на света, в 1523 г. - атлас, в ХVII век се прави описание на Турция, Южна Русия, Балканите, Централна Европа и Египет. В 1737 г. е създадена първата инженерно-артилерийска школа, в 1761 г. - школа за навигатори, а за ветеринари в 1848 г. и за лесничеи в 1858 г.За Османска Турция Европа е враг и тя се пази от всичко европейско с всички възможни средства. Тя издига и поддържа непробиваема стена, завеса на своите граници с Европа. Отваря се по малко към Европа само когато е победена във война по волята на победителя. По силата на Пожаревацкия мирен договор от 1718 г. султанът дава право на австрийските кораби да посещават дунавските пристанища, договорът за мир с Русия от Кючюк-Кайнарджна от 1774 г. дава право на руските кораби да акостират в турските пристанища, а Одринският мирен договор от 1829 г. прави Черно море открито за корабоплаване.Това самоизолиране обрича Турция на непрекъснато изоставане от европейския напредък. Изостават и поробените народи. Най-зле сме ние, българите, защото нямаме граница със свободна европейска държава. Ние, както се изразява историкът Андрей Пантев, ние сме "не в хладилника, а в мразилника" на империята. Пропукването на стената става през Руско-турската война от 1828-1829 г., когато руските войски през Българско стигат до Одрин, и през Кримската война от 1853-1856 г., когато войски на западните европейски държави минават през България, за да воюват с Русия, и командването им е базирано във Варна. Тогава ние виждаме друг свят, тогава виждаме как живеят европейците. ________________________________________Чехия, Белгия и ние________________________________________През много от тези 485 години турско робство чехи и белгийци нямат своя държава, намират се под властта на Австрия. В какво е разликата между нас и тях?През 1534 г. в Антверпен е открита първата стокова борса в Европа, а пристанището приема по около 500 кораба на ден. Феликс Каниц нарича Габрово "една голяма работилница" в 1871 г., а пристанището в Свищов след 314 години (в 1848 г.) приема само по около 400 кораба на година.В Чехия първата голяма манифактура е открита в 1679 г., а фабриката на Добри Желязков - 156 години по-късно. Крепостното право в Чехия е отменено в 1781 г., а ние получаваме 58 години по-късно право на собственост върху земята (1839 г.). Чехите от 1348 г. имат Пражки университет (12 години преди Виена), а ние 487 години по-късно - първото светско класно училище в Габрово.В Белгия и Чехия имат печатници години след откритието на Гутенберг. През 1520 г. в Европа е имало 250 печатници. Първата печатница в Турция се открива през 1727 г. - повече от 250 години след Гутенберг, а първата българска печатница в Турско започва работа през 1838 г. в Солун. Истината е пред очите ни. Австрия със столица Виена е от същата кръвна група на цивилизацията, от която са и Белгия с Брюксел, и Чехия с Прага. България със столица Велико Търново не е от една и съща кръвна група с империята на османските турци със столица Бурса. Поради това не е било възможно да има преливане на кръв. Имало е проливане на кръв. Историята не ни е дала шанс за по-добра участ до 1762 г., когато хилендарският монах ни повиква да вземем съдбата си в ръцете си.Проф. Минчо Семов