Либийският конвой превозва злато, но не и Кадафи

Над 200 военни машини влязоха на територията на Нигер
Обновена: 6 сеп 2011 20:16 | 6 сеп 2011 20:16,
49
Либийският конвой превозва злато, но не и Кадафи
Снимка: Reuters

Муамар Кадафи не се е измъкнал с военният конвой от стотици бронирани машини, влязъл на територията на Нигер, съобщи телевизия Al Arabiya, позовавайки се на външния министър на Нигер.

Близък до френския президент Никола Саркози обяви, че „нямат информация, която би насочила към това, че е бил там”.

По-рано днес Reuters цитира френски и нигерски военни източници, според които над 200 бронирани военни машини на силите на Кадафи са навлезли на територията на Нигер.

Според френския военен е възможно Кадафи да се е присъединил към конвоя напът за Буркина Фасо, която му предложи убежище.

Официално Франция, Нигер, Буркина Фасо, новите управляващи в Либия и НАТО заявяват, че не знаят къде е Кадафи и отхвърлят възможността за сделка, която да му позволи да намери убежище извън Либия.

Бунтовниците, които свалиха Кадафи преди две седмици, пък твърдят, че десетки военни машини пресичат границата, натоварени със злато и пари, вероятно обрани от клон на централната банка в родния град на полковника – Сирт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Езекиил 7:19Среброто си ще хвърлят по улиците, И златото им ще им бъде като нечисто нещо; Среброто и златото им не ще могат да ги избавят В деня на гнева Господен; Те няма да наситят душите си, нито да напълнят червата си; Защото о тях се спънаха и паднаха в беззаконието си.Ще им преседне златото на световните бандити - скоро всичкото злато на света няма да струва нищо.
48
1
 
2
 
! Отговори
Гери преди 12 години
Учудвам се, че все още има хора, които подкрепят един ДИКТАТОР, който десетилетия наред заграбва богатствата на Либия под формата на злато, долари и т.н складирайки ги в частните трезори ! Затова е толкова богат и може да излезе в момента от всяка ситуация ! Ще се бие до последно, но тъй като е най-хитрият от всички диктатори, няма да позволи да го заловят ! Просто ще изчезне яко дим ! ... Ще видим !
47
1
 
7
 
! Отговори
Хитрото мишленце преди 12 години
Голямата патардия в момента е за златото на Кадафи, около 200 тона, които обаче натовските *** не могат да докопат защото Кадафи може и да е издухан арабин ама не е ***, сега ще го отнесат обикновените либийци. Забележете, че евакуирането на златните резерви на страна, срещу която се води война, е охарактеризирано като "ограбване". Впрочем, това не бива да ни учудва след като мародерстването и произволните арести и екзекуции в Триполи и другаде се наричат "въвеждане на законов ред", а бомбардирането на зърнохранилища, помпени станции и електроцентрали - "хуманитарна мисия".Естествено, че Кадафи е милиони пъти по-родолюбив и по-голям патриот от политическиата българска ***. Нашата политическа пасмина само може да гледа Кадафито и да се учи. така се защитават интересите на родината и нейните богатства и ресурси. Не като нашите нагъзени маймуни. Муаммар е пример за ония, които имат доблест и патриотизъм. Нашите продажни политици са *** пред него. Хиляди пъти по-добре диктатор патриот, отколкото продажни циркаджии.Кадафи направи за смях НАТО, Саркози , ЕС и всичките му там грабителски организации. А тези хищници направиха от Кадафи идол, на който се възхищават милиони хора по света. Оказа се , че един диктатор , който защитава интересите на страната си е много по- достоен от едни алчни, самозабравили се ***.
46
2
 
6
 
! Отговори
Грешка преди 12 години
За кой ли път ЗАПАДА греши ?!? Трябваше да снабдява с оръжие, боеприпаси и оборудване двете страни и Кадафито и бунтовниците. Да спази този баланс докато Либийците се избият и останат 500 000 души.После Нямаше да има мизерия и глад. С този петрол 500 000 жители ще могат да връщат дългове , така и да си живеят добре
45
2
 
3
 
! Отговори
до Бамби преди 12 години
Деспот - родолюбец и човеколюбец,в съответствие ли ти звучат ?
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
питайте хората?!?! кои хора - безследно изчезналите? или тези дето много добре се знае как са изчезналидал лекарства, дал евтин петрол, дал образование и евтини жилища на народа ... да не ги е изкарал той тия пари, че той д ги е дал - от заграбеното мислостиня, нищо чудно че му се възхищавате, нали и при Тошо беше така
43
2
 
5
 
! Отговори
бамби преди 12 години
Е, поне е давал лекарства за болните от рак, за разлика от нашите политически ***.
42
8
 
9
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
***********************************Естествено, че Кадафи е милиони пъти по-родолюбив и по-голям патриот от политическиата българска ***. ***********************************родолюбец ? Какво е направил Кадафи за родината си ? една страна с много петрол а знаем какви бяха условията в болницте им :( тук се наслушах колко хубаво било там и колко богати били и как Кадафи им бил дал всичко това напомня навремето как Тодор Живков ни беше дал всичко. Смешни сте и жалки
41
4
 
8
 
! Отговори
Бамби преди 12 години
Ти пък да не си мислиш, че народът има различно мнение от моето за българските политици-ДА, ненужна ТОР сте, българоубийци сте и предатели. Ако имахте поне една хилядна от патриотизма на Кадафи сега щяхме да сме милиони пъти по-добре.
40
4
 
10
 
! Отговори
Бамби до 38 преди 12 години
Естествено, че Кадафи е милиони пъти по-родолюбив и по-голям патриот от политическиата българска ***. И защо аз да се махам? Аз по-скоро ще стоя тук, ще защитавам Родината и ще изритвам българската политическа пасмина на изборите. Правя каквото мога, но Родината няма да предам. И асо си български политик-ДА питайте хората, Кадафи е патриот, а българските политици са ТОР!
39
5
 
9
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
******************Нашата политическа пасмина само може да гледа Кадафито и да се учи. така се защитават интересите на родината и нейните богатства и ресурси. Не като нашите нагъзени маймуни. ******************Бамби отивай при Кадафи какво правиш при тази пасмина .. откачлака си голяма а като гледам одобрението на поста ти незнам къде се намирам в форума на лудницата май :)
38
4
 
8
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
******************Живея в София. Това старо оръжие сега стана старо, като му смачкаха фасона, а преди това беше "сега ше видите какво ше ги направи, това да не им е Ирак".*******************Много добре помня как опсваха възможностите на ПВО то им и какви ракети имали тук в форума имаше доста активни русофилчета С300 С400 имали :) със незнам си колко далекобойни ракети :) много правилно си забелязал..
37
6
 
22
 
! Отговори
Бамби преди 12 години
Нашата политическа пасмина само може да гледа Кадафито и да се учи. така се защитават интересите на родината и нейните богатства и ресурси. Не като нашите нагъзени маймуни.
36
12
 
9
 
! Отговори
EU-citizen преди 12 години
Живея в София. Това старо оръжие сега стана старо, като му смачкаха фасона, а преди това беше "сега ше видите какво ше ги направи, това да не им е Ирак". Освен това Кадафи има наглостта да подпише договори с руснаците за нови изтребители и танкове за около 4 млрд. долара, а това е голям гаф. Нефтът трябва да се ползва рационално, за храна и топли дрехи, не за глупости.
35
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да ги порази от въздуха, бе? НАТО не лети над цяла Либия, зоната за охраняване е по крайбрежието най-вече, в южната част на Либия нямат право да ходят. Точно там е пустинята и границата с Нигер. Освен това НАТО не може да закача произволни обекти, а само такива, които имат отношение към сраженията с мирното население (каквото и да означава това). Ако избомбят някой случаен конвой и после се окаже, че вътре имало 150 болни деца и ще ги направят луди. Ситуацията не е толкова елементарна.
34
5
 
22
 
! Отговори
до EU-citizen преди 12 години
Кадафи финансираше доста неща като безплатно образование, медицина, граждански и инфраструктурни проекти, но не и "глупашки оръжейни програми". То си личи по армията му-няколко бригади,+старо оръжие.Такива програми спонсорират американските данъкоплатци, а и сички ние покрай тях. Ти тия бомби дето ги мятат, от де смяташ ч е идат? От Дедо Боже ли? А за "варварското изпомпване на нефт" че ме разплачеш от умиление-ти верно ли мислиш, НАТО че за да го спре?! Ти къде живееш бе браточка
33
8
 
26
 
! Отговори
Борислав преди 12 години
Муаммар е пример за ония, които имат доблест и патриотизъм. Нашите продажни политици са *** пред него. Хиляди пъти по-добре диктатор патриот, отколкото продажни циркаджии.
32
5
 
20
 
! Отговори
Синева преди 12 години
Пълна медийна измислица отново. Стотици бронирани машини и НАТО не ги е поразило от въздуха? Това са тъпотии, в пустинята бронетехниката е адски леснооткриваема и много лесна мишена. Това е ЛЪЖА, за либийците като го закъсат да им обясняват "То това е защото Кадафи ви открадна златото и парите със стотици танкове го изнесе"!
31
8
 
25
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Ами защо пък да не изнася то като си помислиш ! Сащ и ЕС какво ще изнесат тепърва от Либия ,малък ми се вижда конвоя!
30
22
 
14
 
! Отговори
EU-citizen преди 12 години
кадафи е дар от бога за либийския народ и за света.------------------- Лично за мене Кадафи е огромен дар. С тъпотията си даде повод да му разрушат страната и се спре варварското изпомпване на нефт, с който да финансира глупашките си оръжейни програми. Истински дар, с някой по-умен щеше да е доста по-трудно.