Комунистическата партия в Казахстан е забранена за 6 месеца

Мярката засяга партията на национално ниво
Обновена: 7 окт 2011 08:15 | 7 окт 2011 08:14,
12
Комунистическата партия в Казахстан е забранена за 6 месеца
Нурсултан Назарбаев. Снимка: Reuters

Съд в Казахстан забрани Комунистическата партия за шест месеца заради присъединяването й към неразрешена опозиционна коалиция по-малко от година преди парламентарните избори. Това заяви председателят на Комунистическата партия на Казахстан Газиз Алдамджаров, цитиран от Франс прес.

Тази мярка засяга партията на национално ниво и й забранява да организира митинги, да участва в избори и да използва парите си в банкови сметки, допълни Алдамджаров и уточни, че партията ще обжалва решението.

Парламентарните избори, за които все още няма определена дата, трябва да се състоят следващото лято. Казахстанският съд наложи забраната след като Комунистическата партия се присъедини към неразрешения Народен
фронт, в който влизат няколко опозиционни движения. Коалицията беше създадена през юни, за да "мобилизира активните граждани и сдружения" с оглед на парламентарните избори през 2012 г. в централноазиатската република, управлявана от съветско време от Нурсултан Назарбаев, преизбран през април с 95% от гласовете.

В момента само партията "Нур Отан", ръководена от Назарбаев, е представена в парламента на Казахстан, тъй като само тя успя да събере над 7% от гласовете на изборите през 2007 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ИСТИНСКА 'демокрация'.
11
0
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 12 години
При социализма важи принципа: "От всекиму според способностите, на всекиму според труда"При комунизма важи принципа: "От всекиму според способностите, на всекиму според нуждите"Ти за кое пишеш?Сега как е? Този, който работи много добре, добре ли печели? А този, който работи просто добре как печели? А да не би и двамата взимат мизерни заплати? А?
10
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
у нас точно никога синко. никога. все още ние дърпаме конците. били то чрез поставени лица или директно. така че аре чиба
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важното е че молдовската комунистическа партия няма никога да бъде забранена защото е съюзник със САЩ, а десните могат и да бъдат защото са проруски :-) Много ви здраве на шаблонното мислене. Няма вечни приятели има вечни интереси - вие си квичете, а и днес великите сили ни го кроят САЩ, рУСИЯ, Китай и т.н. до нашия логичен край...
8
1
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Ако както пише Бжежински Китай стане номер едно в света през 2019 година какви ще ги пишеш тогава? Ако недай боже дойдат дръпнатите колко ли ветропоказателя ще се обърнат към тях?
7
1
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Комунизмът е на принципа всеки да има работа и да си взима там заплатата,а това ,че някой работи повече или е по-кадърен няма никакво значение,всички имат еднакви доходи и за това развитието в държавата е нулево.Само трябва да си рода с някой висшестоящ и си уредил живота си. В Китай хората също са зле,въпреки ,че като държава са може би вече най-силната икономика,но това е благодарение на САЩ ,които компании имат филиали там и бълват евтина продукция.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аха,Не е Русев, а Русеф... което значи... сигурно е свързано с Русия...
5
1
 
4
 
! Отговори
Аха, преди 12 години
сега ми стана ясно защо Бойко не се оплака на Дилма Русев, че комунистите утепАле дедо му...
4
1
 
4
 
! Отговори
Яко до №3 преди 12 години
Вероятно си по-запознат с понятията от мен. В научната терминология /Бжежински, Кейнси и др./ "комунизъм" е икономическо понятие, отнасящо се до собствеността на средствата за производство, а "демокрация" е стил на управление.Бразилия постигна най-шеметното си развитие по време на бившия президент Луис Инасио Лула да Силва - Шеф на Комунистическата партия, който наложи оптимален синхрон на видовете собственост. Дилма Русеф /от същата партия/ е лежала в затвора за комунистическа дейност.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дрън-дрън, в Казахстан има демокрация и пазарна икономика и единствената демократична партия е тази на Назърбаев. Останалите са комунистически, социалистически и други. Ще пази демокрацията Назърбаев разбира се и ще забранява недемократичните партии.
2
2
 
9
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Дрън-дрън... Истинската Комунистическа пртия в Казахстан е партията, ръководена от Нурсултан Назърбаев - бивш член на Политбюро на ЦК на КПСС.В Казахстан комунизмът изобщо не си е отивал. И затова Казахстан има една от най-устойчивите икономики в света.Необходимо е на непросветените да се поясни, че "комунизъм" е икономическо понятие, което опредея собствеността и начина на разпределение на благата по принципа "От всекиго според способностите, всекиму според потребностите".
1
3
 
7
 
! Отговори
но преди 12 години
а у нас КОГА