Кадафи е убит

Бившият либийски лидер е починал от раните си
Обновена: 20 окт 2011 17:20 | 20 окт 2011 15:14,
375
Кадафи е убит
Снимка: Reuters

Бившият либийски лидер Муамар Кадафи е починал от раните, които е получил при залавянето си близо до град Сирт. Това съобщи пред Ройтерс Абдел Маджид, високопоставен представител на Преходния национален съвет.

Телевизия „Ал Джазира“ показа първите снимки на мъртвия Муамар Кадафи, направени с мобилен телефон.

На снимките се вижда окървавеното лице на Кадафи, когото влачат към автомобил.

По-рано Абдел Маджид съобщи, че Кадафи е пленен и ранен в двата крака, докато се опитвал да избяга с конвой от автомобили, който е бил атакуван от военни самолети на НАТО.

„Кадафи е бил ранен и в главата. Имало е стрелба срещу него и хората му и той почина“, каза Маджид.

Тялото на Кадафи е отнесено на тайно място от съображения за сигурност, каза пред Ройтерс друг представител на Преходния съвет - Мохамед Абдел Кафи.

За момента няма официално потвърждение на информацията.

Още по темата
20 окт 2011 14:37
142
Арестувани са няколко души от обкръжението на Кадафи. Сред тях са неговият син полковник Мутасим, шефът на разузнаването Абдал ас Сенуси и прессекретарят на Кадафи Муса Ибрахим.

Убит е министърът на отбраната на сваления режим Абу Бакър Юнис Джабър.

Войната в Либия, започнала през февруари тази година, приключи със смъртта на Муамар Кадафи. Това заяви премиерът на Италия Силвио Берлускони.

„Всички агенции съобщават за смъртта на Кадафи. Войната приключи“, каза Берлускони пред италиански журналисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още по темата: Муамар КадафиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
8
 
47
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Разчистиха си пътя към поредната държава с петрол.Естествено Кадафи е убит за да няма показания за далаверите на "Освободителите".Няма разлика между Кадафи и Световното правителство - има разлика само в методите на управление.
336
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ееее, най-сетне го утрепаха този ***. И сега пак ли има *** които мислят че е блъф на Нато и Сащ и на бунтовниците???Хаххааха...*** го вижте обезобразен в други статииПия от кеф!
335
1
 
16
 
! Отговори
до 345 преди 12 години
Чета аз. Та по отношение на териториторията-географски погледнато тоест Сибир е на 500 км разстояние поне от най-северната част на Китай. Ако говориш вече в исторически смисъл-цяла Русия е Сибир.
334
0
 
15
 
! Отговори
istorik преди 12 години
Не успяваш ли да се справиш с написаното от мен и да го асимилираш, ако е така то е жалко, защото е съвсем ясно казано.
333
3
 
20
 
! Отговори
istorik преди 12 години
"Империята на злото" е клише от Студената война (ползвано от хората по цял свят) и визира СССР, няма нищо общо със сегашния политически момент.
332
1
 
17
 
! Отговори
до 341 преди 12 години
Какъв Сибир те гони на границата с Китай и Русия бе?
331
1
 
14
 
! Отговори
до 340 преди 12 години
Това е първия път. Още няма втори път да е обявен за убит. Май го бъркаш с някои негови синове.
330
0
 
17
 
! Отговори
istorik преди 12 години
Териториалния спор между СССР и Китай има дълга история (свързан е с напредването на колонизацията на Сибир от Русия през 19 век), в края на 60- те просто се обостря и избухва въпросния конфликт. Формалния повод са острови и прилежащи поля в гранична между двете държави река! Конфликта между Сталин и Мао започва от Корейската война среадата на 50- те години. Четете и се образовайте преди да пишете глупости!
329
3
 
19
 
! Отговори
до 337 преди 12 години
Още не е сигурно ,дали е той !Колко пъти го обявяваха за убит....?
328
6
 
31
 
! Отговори
.......? преди 12 години
Да ви е честита ...хАмериканската ДЕМОКРАЦИЯ ,сега ще видите кон боб яде ли ?В момента в Либия няма..... либийски граждани ,а само ....наемни убийци ,как ще строят ...НОВАТА ДЪРЖАВА ?
327
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е БЛИЗО,А НИЕ ОТНОВО СМЕ В ГРЕШНИЯ СЪЮЗ,ЗАЩОТО КОЛКОТО И СИЛНИ ДА СА НАТО - ДОБРОТО ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА.БЯХМЕ С ХИТЛЕР ОТ СТРАХ ЗАРАДИ МОЩА МУ,ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА СЕГА СМЕ СЪС НАТО.ЧАС ПО СКОРО ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ СЪЮЗА С ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.
326
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Можеше да си живее с парите си. Предлагаха му го. Но той избра този път - да убие хиляди, да разруши градовете и в края на крайщата и собствената си смърт. Не ми е жал за шезофреника Кадафи. Той беше луд човек, убиец и диктатор
325
2
 
14
 
! Отговори
до 332 преди 12 години
Сега да се ровя заради теб в сайтовете ли бе , шмиргел смотан? Че няма стопени танкове ли? Това го казват очевидци в много статии. ти от небето ли падаш? А я ми кажи защо Китай напада руснаците? Ей така както са комунисти...нападат други комунисти? Ако това не е подстрекателство на империалистите САЩ и Англия каква да е причината? Китайците са мислили да завземат СССР без да разичитат на чужда намеса??? Наистина ли си такъв наивник, натовски ***?
324
8
 
22
 
! Отговори
tuzarya преди 12 години
То не е за радост едно убийство, но......Урааа!! Да им е за урок на всички! Включително на руснаците, кубинци, венецуелци, салвадорци, иранци, беларусци, сирийци и т.н.!! Това ще се случи и с тяхните ръководители-изверги !! Всеки който се е хванал на хорото с руснаците те са му ***.и мама.а!! Следващите които трябва да ги влачат по червения площад са *** и Медведев!! Демокрация за Русияяя!! да подкрепим всички движения за премахване на гнилочта наречена "комунисти" от света!!!!
323
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе приберете го този шизофреник 302-ще получи инфаркт,така се е запенил.Много ненормалници станаха в тази държава.Лекувай се ,бе човеко.За всеки има надежда.
322
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите плачат за всички диктатори и вещаят апокалипсис след тях. Плачеха за Милошевич сега за Кадафито. Светът от днес е по-светъл и хубав. Нека комунистите с болниците си мозъци да опакват убиеца, изнасилвача, диктатора Кадафи. За останалите днес е празник. Честито!
321
3
 
15
 
! Отговори
НАТО преди 12 години
до 327"постопи им..." глупости и простотии има само в русофилските ви тикви! С какво са им "постопили" танковете, ааа да с приказки от "хиляда и една нощ", сега това е ХАРП ахахахаха "лазар", Лазареееее стопи ли китайските танкове бе? ахахаха Чак САЩ и Англия са щяли да се намесват, абе ти от психиатрията ли пишеш, хайде дай инфо от къде си чел тия измислици? Сега ще се покриеш разбира се?!
320
1
 
17
 
! Отговори
темиз преди 12 години
ако беше избягал много-по рано щеше да си живурка с парите си.ако бях на негово място щях да си купя топъл остров пълен с бананови дървета и три-четири пу*енца.
319
1
 
17
 
! Отговори
Pernichanin преди 12 години
VSICHKO NA TOQ SVQT SE VRASHTA!!!GUZAR E DO VREME PRIQTELIO SLEDVA SPIRKATA NA STRADANIETO :) !
318
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На България и трябва национална доктрина за излизане от смъртоносната хватка на НАТО и ЕС.Те ни разтопяват,разграждат,циганизират и много скоро ще е късно да се съпротивляваме.