Кадафи е убит

Бившият либийски лидер е починал от раните си
Обновена: 20 окт 2011 17:20 | 20 окт 2011 15:14,
375
Кадафи е убит
Снимка: Reuters

Бившият либийски лидер Муамар Кадафи е починал от раните, които е получил при залавянето си близо до град Сирт. Това съобщи пред Ройтерс Абдел Маджид, високопоставен представител на Преходния национален съвет.

Телевизия „Ал Джазира“ показа първите снимки на мъртвия Муамар Кадафи, направени с мобилен телефон.

На снимките се вижда окървавеното лице на Кадафи, когото влачат към автомобил.

По-рано Абдел Маджид съобщи, че Кадафи е пленен и ранен в двата крака, докато се опитвал да избяга с конвой от автомобили, който е бил атакуван от военни самолети на НАТО.

„Кадафи е бил ранен и в главата. Имало е стрелба срещу него и хората му и той почина“, каза Маджид.

Тялото на Кадафи е отнесено на тайно място от съображения за сигурност, каза пред Ройтерс друг представител на Преходния съвет - Мохамед Абдел Кафи.

За момента няма официално потвърждение на информацията.

Още по темата
20 окт 2011 14:37
142
Арестувани са няколко души от обкръжението на Кадафи. Сред тях са неговият син полковник Мутасим, шефът на разузнаването Абдал ас Сенуси и прессекретарят на Кадафи Муса Ибрахим.

Убит е министърът на отбраната на сваления режим Абу Бакър Юнис Джабър.

Войната в Либия, започнала през февруари тази година, приключи със смъртта на Муамар Кадафи. Това заяви премиерът на Италия Силвио Берлускони.

„Всички агенции съобщават за смъртта на Кадафи. Войната приключи“, каза Берлускони пред италиански журналисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още по темата: Муамар КадафиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vseki si pla6ta giavoliata - rano ili kasno.
316
7
 
25
 
! Отговори
до 317 преди 12 години
Невероятен ***, руснаците от 60-те не са се развили ли? Тогава знаеш ли защо китайците влязоха в СССР, *** натовски? Защото Американеца и англичанина подстрекават китаеца да нападне СССР и след това те щели да се включат. А целта е една-да видят какво оръжие ще изкарат руснаците. Е, видяха го-стопи им танковете на китайците още тогава само за ден.Мислиш ли че руснаците изкарват на парадите си най-новото оръжие което са произвели? хахахах...Сибир е голям! Там е някъде истината, ***!
315
5
 
20
 
! Отговори
Фитилчо преди 12 години
Убиха човека, който преди години искаше да убие нашите медицински сестри, но беше спрян от същите тези хора и държави, които днес му изкопаха скоропостижно гроба, защото така беше икономически по- изгодно за тях.
314
5
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Edin *** po-malko!
313
1
 
17
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Бай *** пак го тресе конспирацията аххаха.
312
3
 
19
 
! Отговори
САМО ПИТАМ? преди 12 години
Кадафи ,....отново ли е убит?Колко живота има ?
311
5
 
33
 
! Отговори
oil pump преди 12 години
Убиха Саддам заради петрола.Убиха Кадафито заради петрола.Смениха непослушни лидери-"диктатори" в арабския свят с добре дирижирани 'революции'...Какво следва после?... Коя арабска държава ще е следващия таргет? Иран??? И какво ще стане,когато в крайна сметка всичкият този нефт и газ свършат?...Просто се питам като гледам хронологията... И всичко е заради петрола...
310
1
 
18
 
! Отговори
...? преди 12 години
кОЛКО ПЪТИ ГО УБИВАХА ....?
309
2
 
23
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Сигурно си пие някъде ракията с Бен Ладен.
308
6
 
21
 
! Отговори
Декстърп преди 12 години
До кога ще ни набиват в главите, че Плевналиев има някакво предимство в изборите. Ето от страни и на тази страница същата простотия. Ама аз не познава някой дето ще гласува за него бе. По скоро психара Волен има много повече поддръжници, но Плевналиев...пфууу, аман от манипулации...
307
6
 
17
 
! Отговори
НАТО преди 12 години
до 304Идиот на *** само ще тръгне да сравнява армията на Китай през 60- те години, с НАТО армиите през 21 век, *** си ти в случая, а за БВП и икономически показатели (производство, потребление, заплати, пенсии) защо не обелваш и дума? Русия е изоставаща, дори в компанията на БРИКС държавите, нещо подобно на ЮАР след Апартейд :)))
306
9
 
15
 
! Отговори
bon преди 12 години
KADAFI BESHEE DIKTATOR,NO SE OPITA DA PREDPAZI STRANATA SI OT TAKA NARECHENATA ZAPADNA DEMOKRACIA,SVETOBNA BANKA,MEHDUNARODNIAT VALUTEN FOND I TEM PODOBNI GADORII.OT TUK NATATQK, IDAT TEJKI GODINI ZA LIBIICITE,A I ZA SVTEA.JIVEEM V KRAINITE VREMENA,NO DOBRATA NOVINA E, CHE SLED VSICHATA TAZI TQMNINA IDE TOZI,KOITO SHTE VQZSTANOVI SPRAVEDLIVOSTTA I SHTE DONESE SVETLINATA.TOZI,KOITO PREDI 2000 GODINI RAZPNAHME NA KRQSTA.HRISTOS E NASHETO SPASENIE.DRUGO NIAMA.
305
0
 
20
 
! Отговори
Дялко преди 12 години
Абе, Кадафи да не е убит?
304
5
 
18
 
! Отговори
за 302 преди 12 години
Късметлия е че го утрепаха....иначе либийците с кеф щяха да го обесят...това заслужават диктаторите , пък ти им се кланяй, ако искаш им се надупи :))
303
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти помниш ли как в насполека-лекаизстиваха последните надеждии вяратав добротои в човека,в романтиката,в празнитекопнежи?Ти помниш ли какнякак много бързони хванаха в капана на живота?Опомнихме се.Късно.Бяхме вързани жестоко.Като някакви животни в клеткасветкахаочите жаднои търсеха,и молеха пощада.А бяхме млади,бяхме толкоз млади!...И после... посленякаква омразасе впиваше дълбоко във сърцата.Като гангрена,не, като проказатя раснеше,разкапваше душата,тя сплиташе жестоките си мрежина пустотаи мрачна безнадеждност,тя пъплеше в кръвта,тя виеше с закана,а беше рано, беше много рано...
302
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
309Я *** не си изпускайте нервите пред истината:)))))
301
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с нетърпение чакам след Кадафи да поизчистят и нашият ***- Разстрел в главата за всички ДС ***, зализани комунистически ку.ви като се почне от Гоце Президенто
300
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
300 -Оооо! Кенефаджията:))) Как е! Подсушаваш ли дупетата на американците:) Някоя и друга черна *** си поел гледам:)))
299
11
 
19
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до 297Ти па кво си ревнал бе русофил ***, дългове на баба ти фърчилото, САЩ печатат доларите на цял свет бе, той ми говори за дългове и някакви си китайци.Ако решат утре от Уолстрийт кризата ще тръшне половината икономики, това е истината, ама като нямате мозък така е!
298
1
 
17
 
! Отговори
botox преди 12 години
Чета коментарите и се чудя... има ли значение убит ли е истинският Кадафи или негов двойник. Всъщност няма. Убит или не, всеки е смъртен и до 10-15 години смъртта сама ще го прибере. Въпроса е да се отпусне напрежението и военните действия да спрат. Престъплението в Либия се случи, то е факт. Желая им час по-скоро да разчистят скръбта и руините и да започнат наново - с или без САЩ и ЕС. Ако сделката за едно мнимо убийство е цената на мира, то това е ниска цена!