Пак пари в тоалетна за пострадалите от труса в Япония

Неизвестен дарител оставил 526 000 долара в пакет
28 окт 2011 11:21, Елка Василева
31
Пак пари в тоалетна за пострадалите от труса в Япония
Снимка: Архив Reuters

Неизвестен човек е оставил в тоалетната в кметството на японския град Хатинохе пакет с 40 милиона йени (526 000 долара) за пострадалите от катастрофалното земетресение на 11 март, съобщават местните медии.

Това е вторият подобен случай в рамките на един месец.

Пакетът е бил намерен от служители на кметството.

Още по темата

В него е имало бележка: „Моля да изпратите парите в помощ на пострадалите от Голямото земетресение в Източна Япония“, както в Страната на изгряващото слънце наричат стихийното бедствие от 11 март т.г., пише РИА Новости.

Преди по-малко от месец, в края на септември, в тоалетната на кметството на друг японски град – Сакадо, префектура Сайтама, беше намерен пакет с 10 милиона йени (над 130 000 долара).

В бележката анонимният дарител молеше средствата да бъдат предадени на хората в района Тохоку, който пострада най-силно от земетресението. Човекът обясняваше, че живее сам и смята, че парите ще послужат на пострадалите.

При мощното земетресение в Япония от 11 март загинаха над 19 000 души. 92% от тях станаха жертва на вълните цунами. Напълно или наполовина бяха разрушени 126 000 сгради, а частично – 260 000.

Щетите, причинени на японската икономика, транспорта и инфраструктурата, без тези, свързани с аварията в АЕЦ „Фукушима-1“, възлизат на 16,9 трилиона йени (около 215 милиарда долара).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
13
 
! Отговори
qponeca преди 12 години
blagodarq na vsi4ki vas koito haresvat moita strana nie sme mnogo blagorodni hora a 4esnosta e nai vajnoto neshto.tuka u4a i se zapoznah sas mnogo 4esni i blagorodni hora.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо било в тоалетните?- защото искат да е анотимно бе, ***!- и защото са сигурни, че никой няма да ги открадне в кметството!толкова ли не можете да се сетите
29
1
 
15
 
! Отговори
Замисли се... преди 12 години
Защото само там няма камери в едно японско кметство. Човекът наистина иска да е анонимен, а не просто да парадира с "анонимно" дарение.
28
1
 
34
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Цял живот ще се възхищавам на тази нация! Искаше ми се да имам пари да я посетя,но това вероятно никога няма да стане.
27
1
 
28
 
! Отговори
georgi преди 12 години
До 26: Оставят ги в тоалетните. защото нужниците/тоалетните в Япония се свързват с плодородието, добрата реколта и късмета. Това пък идва от факта, че до към началото на 19в. в Япония не е имало големи преживни животни и въобще животновъдство ( освен коне разбира се, нои те са били малко) и единствената тор, която се е ползвала в земеделието е била човешката. И съветвем хора като 16, 4 и разни други, които хал хабер си нямат от тази страна да не ръсят глупости и простотии.
26
2
 
5
 
! Отговори
Г.Н.Динков преди 12 години
Похвално и скромно,както би постъпил всеки японец.Но защо в туалетните?Това е въпросът?
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де защо намесвате Якудза?? Не мислите ли че сте с малко изкривен светоглед от българската действителност - аз тука не съм виждал някой мафиот да дарява НЕЩО безкористно . ПРОСТО ЯПОНЕЦА ИСКА ДА ОСТАНЕ АНИНИМЕН, не да го водят по всички телевизии. ЕВАЛА на такива хора ....
24
3
 
7
 
! Отговори
дядо преди 12 години
Якудза и друг път е правила такива неща
23
2
 
48
 
! Отговори
... преди 12 години
Ей тая държава не можем да я стигнем и срещу нея да бягаме ей! Не знам как така тия хора по време на такова бедствие немаше и едно мародерство! Ей мечтая си даже не да ги стигнем ми поне малко така да ги доближим!!!
22
0
 
8
 
! Отговори
dfsh преди 12 години
В Япония ако искат може да намерят 'дарителя'. Камери да искаш, особено в държавно учреждение... Работата е лесна, но само ако има желание.
21
2
 
10
 
! Отговори
дo 18 преди 12 години
Сложих ти плюс, но все пак не е задължително да ги откраднат. Да не забравяме, че в България все още живеят честни хора, въпреки че все повече като че ли намаляват... :(
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля да стана японец, ще ходя със самурайски меч и ще съсичам всяка несправедливост. Почвам от Катуница.
19
2
 
19
 
! Отговори
... преди 12 години
Интересно ми е как обсъждате Якудза, все едно всеки ден пиете кафе с тях :DИначе който и да е този гражданин - ПОКЛОН!!!
18
4
 
65
 
! Отговори
frugo преди 12 години
Ако това се случи в наше кметство и парите намерят общинските съветници или кмета, какво ще стане:потвърди - ще си приберат парите и ще си траятотхвърли - ще постъпят като японците
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
15, ако якудзите бяха направили дарението щяха да го обявят за да си направят ПР, както стана това през март!Японската мафия "Якудза" е изпратила тонове храни, вода, лекарства и топли дрехи в евакуационните центрове на пострадалите от земетресението и вълните цунами в страната, предаде Ройтерс. По неофициални данни организацията има около 80 000 членове, а основните печалби идват от рекет, хазарт и проституция.
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Средният японец през живота си не е вижда повече от 500 евро кеш на цяло! Там всичко върви по банков път! Много е трудно да изтеглите незабелязано и 500 000 долара кеш от банката, защото веднага ще дойде полицията да ви пита защо са ви тези пари и не искате ли да направите нещо нелегално!Единственият вариант е тези пари да са придобити по нелегален път. Както казва 4, най вероятно е да са намерени в някой трезор вразрушена от земетресението банка! Якузите само по филмите са благородни!
15
2
 
28
 
! Отговори
Глупчо преди 12 години
Добре уважаеми,след като според вас това са пари на мафията ,защо и в България накой мафиот не остави пари в тоалетна в помощ на милионите пострадали от 22 годишно "управление"(крадене). Сам си отговарям - защото първия ,който ги намери ще ги отмъкне и край. Разликата между нас и японците е поне колкото е разликата между Земята и Луната.
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миленче, не случайно става световна новина от случката, защото и за Япония това е много странно нещо! Като цяло японците са много психясала нация! Живеят под огромен стрес, водят световната класация по самоубийства, работят до крайна преумора и в един момент много хора прегряват и психясват!
13
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
losho
12
1
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Много е голяма за каруцата ти а и коня ще тормози откажи се. А и ми се струва, че освен джантата ти трябва и малко сиво вешество ама то мако по трудно се намира