Арабската лига осъди Сирия

Съюзът ще заседава извънредно заради насилието в страната
6 ное 2011 20:35,
9
Арабската лига осъди Сирия
Демонстранти протестират срещу Башар Асад в Хула, близо до Хомс. Снимка: Reuters

Арабската лига (АЛ) се събира за извънредна среща за Сирия на фона на продължаващото насилие в страната, предаде ДПА.

Министрите на външните работи на арабските страни щезаседават в Кайро в събота, 12 ноември. Срещата ще се състои по искане на Катар, който оглавява комисията на Арабската лига за Сирия.

Сирийският президент Башар Асад не удържа на думите си да спре насилието срещу протестиращите срещу управляващия режим в Сирия. Това е мотивът за срещата, посочен в писмено изявление на Арабската лига.

От Катар се аргументират и с неизпълнението от режима в Дамаск на плана на панарабската организация за намиране на изход от сирийската криза.

Сирия обяви в сряда, че ще прекрати насилието и ще изтегли танковете и бронираната си техника от улиците. Президентът Башар Асад обеща и освобождаване на задържаните участници в антиправителствените протести и осигуряване на достъп на чуждестранните медии до страната.

Генералният секретар на Арабската лига Набил ал Араби предупреди вчера, че ако планът се провали, това ще има катастрофални последици - както за Сирия, така и за региона.

Сирийските власти обаче продължават да използват танкове за потушаване на протестите в централния град Хомс.
Най-малко 16 цивилни бяха убити в страната днес - първият ден от големия мюсюлмански празник Айд ал Адха (Курбан Байрам), предаде още ДПА.

11 души загинаха в провинция Хомс и общо 5 в централния град Хама и северозападната провинция Идлиб. Най-малко 13 цивилни бяха убити вчера в провинцията.

По данни на ООН над 3 хиляди души, сред които най-малко 187 деца, са убити в Сирия от началото на безпрецедентните протести срещу режима на президента Башар ал Асад само до средата на март тази година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
do Mohamed преди 12 години
badi spokoen,Asad ima i akal i vazmojnost i podkrepata na milioni siriici i nqma da dopusne v Siriq da stane kato v Libiq ,kolkoto i da go natiskat otvan.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На насраните *** все САЩ са им виновни за всичко
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американската марионетка Катар осъжда насилието на терористите в Сирия, които се поддържат с американски пари...
6
1
 
4
 
! Отговори
do 2 преди 12 години
AKO STE BABAITI IDETE I IM POMOGNETE F I ZI4 E S K I !!!STRAHLIVCI!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
do 2 преди 12 години
AKO STE BABAITI IDETE I IM POMOGNETE F I ZI4 E S K I !!!STRAHLIVCI!!!
4
6
 
2
 
! Отговори
swordfish преди 12 години
DOIDE VREME KOMUNISTI,ISLYAMISTI,FASHISTI,I TEM PODOBNI NI6TOJESTVA,DA GO OTNESETE KATO BRAMBAR SLAMKA!!! UNI6TOJAVAISTE MEJDU SEBE SI,OSTANALOTO 6TE DOVARSHAT CIVILIZOVANITE HORA I TEHNOLOGIITE,DETO GI NYAMATE NITO VIE NITO RUSSIA I CHAINA VZETI ZAEDNO...DANO TOZI (PRAZDNIK)VI BADE PROPUSK V ADA,KADETO VI E MYASTOTO!!!
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво насилие бе, арабското НАТО и то взе да предава събратята си. Натовците твърдо са решили да колонизират света под какъвто и да е предлог. Сега са си избрали да се крият зад арабските предатели.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя път руснаците и китайците се запънаха и евреите ако решат случайно да мърсуват в Иран, ще трябва да заобикалят Сирия...
1
3
 
13
 
! Отговори
Мохамед преди 12 години
И в Сирия цивилните са с уахабитски брадички, стрелят с калашници и РПГ-та и вече пренасят през турската граница тежки картечници и пикапчета за окомплектоване... Асад ако има грам акъл трябва да ги размаже още преди да са плъзнали навсякъде, като в Либия...