Сирия е извадена от Арабската лига

Организацията замрази членството ѝ заради убийствата на цивилни
Обновена: 12 ное 2011 19:35 | 12 ное 2011 19:35,
23
Сирия е извадена от Арабската лига
Снимка: Reuters

Арабската лига преустанови членството на Сирия, докато Дамаск не изпълни плана за прекратяване на кръвопролитията. Това съобщи катарският премиер Хамад бен Джасем ал Тани, цитиран от Франс прес.

Решението, което влиза в сила от 16 ноември, е подкрепено от 18 страни членки на лигата. Ливан, Йемен и Сирия са гласували "против", а Ирак се е въздържал.

Организацията ще наложи икономически и политически санкции срещу Сирия и ще призове арабските страни да отзоват посланиците си от страната.

Още по темата

Лигата призова опозицията на разговори, а сирийската армия – да престане да участва в избиването на цивилни. По последните данни на ООН над 3500 души са загинали при продължаващите вече осем месеца антиправителствени вълнения в страната.

Каним всички течения от сирийската опозиция до три дни на среща в централата на Арабската лига, за да договорим общо становище за бъдещия преход в Сирия, каза Ал Тани пред журналисти в Кайро.

Междувременно Дамаск реагира остро на решението за замразяването на членството.

Постоянният представител на Сирия в Арабската лига Юсеф Ахмед заяви, че то нарушава устава на организацията и показва, че тя "обслужва западните и американските интереси", съобщи Ройтерс.

По думите му такова решение може да бъде взето само с консенсус на среща на върха на арабските лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арабската лига продаде интересите на арабските народи, ще им дойде и техния ред. Илюминатите нямат милост към никого, имат само интереси.
22
0
 
3
 
! Отговори
kk преди 12 години
Мдаа!Време е да й стане ДЕМОКРАТИЧНА като ЛИБИЯ!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тц тц тц , по цяла нощ само за тая арабска лига си мислех тц тц...
20
3
 
8
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ДНЕС в неделя, стотици хиляди сирийци са излезли по улиците и площадите на столицата и големите градове на спонтанен протест срещу решенията на страните от Арабската Лига.Протестите в Дамаск са взели доста гневен характер, зашото там е разгромено посолството на Саудитска Арабия от нахлулите в него протестиращи. Полицейските сили не са успели да ги възспрат. В пристанищният град Латакия по подобен начин са били нападнати консулствата на Франция и Турция от разгневените протестиращи.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
баси кучетата смешни американскогъзолизци са тези араби...
18
6
 
6
 
! Отговори
до 7 от фреш преди 12 години
прав си за военните и малко хора обръщат внимание на това,а че народа ни е информиран казвам информирам защото сляпо вярват на това което им се подняса, и това са го показали с нацъканите минуси,никой не вижда угрозата в сирия,а истината е че нато ако удари и турция като член на нато ще влезе в сирия, а целта на турция да въстанови земите от османската имерия, и в близкото бъдеще очаквай на балканите същите от либия и сирия ....много мога да напиша и линкове ще добавя но ще ме баннат....
17
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
коментар 6 е най-близо до моето мнение.Американците не рискуват да се намесват в конфликти, които сами са провокирали, освен в краен случай. Във Втората севтовна бяха само проформа във военните действия, доколкото имаха интерес. Сега е същото. Те нямат интерес от Сирия и ще я оставят на вълците да я разкъсат.Разберете, че тия войни не са на религиозна или верска, а на икономическа основа.Америка и Израел се борят за Световна хегемония и нов световен ред, където Бог е Доларът и Петролът.
16
1
 
13
 
! Отговори
do 6 преди 12 години
Пред чешката телевизия ЧТК, заявява: "Източноевропейците да престанат да се държат като малки деца и да започнат да решават проблемите си сами, а не да пътуват до САЩ, за да се оплакват от руската агресия например ... Москва се опитва да възстанови влиянието си в Източна Европа, като използва икономически инструменти ... не трябва да се драматизират нещата, а да си дадете сметка, че щом има такъв проблем, отговорността за неговото решаване е на самите източноевропейци."-казано от самия него..
15
5
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
успех ,човек с мислене
14
1
 
7
 
! Отговори
емир преди 12 години
Сирия не е изключена от Арабската лига, а временно са замразени отношенията...
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Сирия има много православни християни които са на страната на Асад и властите там. Външни сили насъскват разни радикални малцинства и дори ги снабдяват с оръжие за да свалят властите там. След това, по Тв и медии се кава хиляди убити мирни граждани...Като тези в Либия ли ?..А сега демократите в Египет що палят, рушат коптски християнски черкви и избиват християните ? С чия помощ ? ..
12
3
 
21
 
! Отговори
lemmy преди 12 години
много си *** батка (не е важно за каи става дума) нямам идеята да обиждам хора тук , става дума за ХОРА живи същества има ли значение кои пол и коя религия са , ако става дума за вашето семеиство друго щяхте да говорите а добра вечер на всички
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко странен термин се тиражира по отношение на страните в конфликта в Сирия - "цивилни протестиращи". Тези т.нар. "цивилни протестиращи" в други страни ги наричат "терористи".Кой въоръжи и насъска сектата "Мюсюлмански братя"? Паралелите със преврата в Либия са разбира се съвсем случайни...
10
16
 
15
 
! Отговори
дядо преди 12 години
боли *** фара за цялата им сбирщина наречена арабска лига,да свалят чаршафите дет са се омотали да почват да се плякат скапаните ***
9
11
 
23
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Хахаха светска цивилизована страна...Ти да не си от тия дето реват по Либия,Куба и Венецуела (Северна Корея да не я споменавам).Върхът на цивилизацията е да си трепеш народа,няма що.
8
1
 
11
 
! Отговори
Мвртин преди 12 години
Бог каза " "нека сами се убият " един свят сме е едни хора е тапаци ! Живеем в един свят ! Заслужавате да сте мизерници !
7
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Търсят си повод да унищожат още една що-годе светска /цивилизована/страна.Какви са тези мирни протестиращи като вече са избили близо хиляди сирийски военни?
6
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шейхствата ,преобладаваща част от Арабската лига,са шериатски сателити на САЩ.Точно те да говорят за цивилизованост е пълен абсурд .Американците следват доктрината на Бжежински,опитват се да консолидират и настроят радикалния ислям срещу Европа,Русия и Китай.Отверете му книжките и ще прочетете.На десет хиляди километра разстояние е лестно да си играеш на геополитика.Всичко ще се изсипе обаче върху нас.А тъпите европейски зомбита се радват на собствената си гибел....
5
9
 
8
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
EEE H GOCE GOCE PAK ZALOJI NA KUC KON KATO STANI 6EF
4
20
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Прав си пич! Явно всички искат да се разграничат от Сирия защото скоро явно САЩ подкрепени от НАТО ще нахлуят там!