Обявиха състава на новото правителство на Либия

То ще ръководи страната до изборите догодина
22 ное 2011 23:13,
1
Обявиха състава на новото правителство на Либия
Временният либийски премиер Абдул Рахим ал Киб. Снимка: БТА

Временният либийски премиер Абдул Рахим ал Киб обяви състава на новото преходно правителство, което ще ръководи страната до парламентарните избори догодина, предадоха световните агенции.

С това бе спазен едномесечният срок, който новите либийски власти си дадоха, след като обявиха освобождението на страната на 23 октомври.

Вътрешен министър става Фаузи Абделал, а министър на отбраната е ръководителят на военния съвет в град Зинтан Осама ал Джуали. Бойци от неговите сили заловиха в пустинята през уикенда сина на Муамар Кадафи Сейф ал Ислам. Освен това силите от Зинтан имаха ключова роля в настъплението срещу Триполи, което отстрани Кадафи от властта през август.

За външен министър бе назначен Ашур Бин Хаял. Той е бил посланик на Либия в Канада и Южна Корея през 80-те години. Назначението на Хаял бе неочаквано. Дипломати предричаха, че постът ще бъде поет от заместника на постоянния представител на Либия в ООН Ибрахим Дабаши, който бе обединил дипломатите да се обърнат срещу Кадафи в началото на бунта.

Министър на петрола ще е бившият висш служител в италианската петролна компания ЕНИ Абдул Рахман Бин Йеза, а за министър на финансите е определен Хасан Зиглам, висш служител от петролната индустрия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
10
 
! Отговори
Ачо преди 12 години
Да им е чистито и дано се оправят бързо,и да възтановят икономическите контакти с България,бая пара има там.