Брайвик отхвърля заключението, че е психично болен

Масовият убиец от Осло призна по-рано, че е убил 77 души
Обновена: 3 дек 2011 18:33 | 3 дек 2011 18:28, Елка Василева
55
Брайвик отхвърля заключението, че е психично болен
Снимка: Reuters

Масовият убиец от Осло Андерш Беринг Брайвик заяви, че не е съгласен с резултатите от психиатричната експертиза, според която той е душевноболен, съобщи адвокатът му Одд Ивар Гроен, цитиран от световните медии.

„Ние проучихме отчета за разговорите с психиатрите. Той съдържа фактологични грешки, лъжи и изказвания, извадени от контекста”, съобщи пред местния вестник "Верденс Ганг" адвокатът на Брайвик.

Още по темата

Във вторник станаха известни резултатите от психиатричната експертиза, обявяваща Брайвик за невменяем в момента на извършване на престъпленията.

Експертите са установили, че той страда от заболяване от параноично-шизофреничен характер и се нуждае от принудително лечение.

На 22 юли при два терористични акта - взрив в Осло и стрелба на остров Ютьоя, Брайвик уби 77 души.

Пред съда той призна, че е извършил убийствата, но отказа да се признае за виновен.

По думите му масовото убийство е било необходимо, за да бъдат спасени Норвегия и Европа от мюсюлманите и мултикултурализма.

Брайвик заяви пред съда, че е "военен командир от Норвежкото съпротивително движение и Ордена на норвежките рицари тамплиери" и отхвърли компетенциите на съда, който според него е получил мандат от организации, подкрепящи мултикултурализма.

Предвидено е процесът срещу масовия убиец да започне на 16 април. Ако съдът не приеме заключенията на съдебните психиатри, той може да поиска нова експертиза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: Андерш Брайвик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
3
 
! Отговори
Beren Erhamion преди 12 години
Дори напротив, когато ултра-леви и мюсюлмани се саморазправят физически с осмелилите се да изкажат свое мнение публично ( естествено, различно от това на "марксистите" и "маоистите"), властите и полицията затварят очи, а медиите дори реагират позитивно, отразявайки с присмех как "фашисти" биват бити.Няма гръмки процеси срещо крайно-леви шпогромаджии, няма вълна от обществено негодувание и журналистически патос, когато левицата и мюсюлманите правят погроми-пример Лондон 2011!!!!!!!
52
3
 
2
 
! Отговори
Beren Erhamion преди 12 години
Действията на Брейвик бяха насочени срещу левичарската младеж, за да постави акцент върху факта, че именно либерал-левичарската политика довежда до ислямизацията на Европа и вкарва Звяра на исляма в кошарата.Левите партии и леви движения навсякъде са естествени съюзници и поддръжници на мюсюлманите.Движението UAF/united against fascizm/е крайно ляво и суперагресивно, но никой не осъжда или дори не коментира изстъпленията им, нерядко извършени съвместно с мюсюлмани.
51
1
 
3
 
! Отговори
Beren Erhamion преди 12 години
Естествено, че ще обжалва ! Това експертно заключение го лишава от рупора на съдебната зала, където, в качеството си на подсъдим има твърди и гарантирани права да изложи своята теза пред света. Та той извърши това злодеяние само и единствено, за да фокусира вниманието на света върху каузата си. Бог да прости милите невинни души, които той затри, но в писанията си Брейвик ясно заявява, че така или иначе, те ще погинат в последващите грозни събития, очакващи ислямизирана Европа на 21 век.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е няма как там да бъде съден,след като е обучаван в техни лагери!
49
0
 
2
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
Да бъде съден в Белорусия !
48
3
 
12
 
! Отговори
alabala преди 12 години
съвсем нормален си е ,не е шизофреник или луд то си личи.човека си е с други възгледи за живота просто и хората.би трябвало да го ликвидират .войниците дето избиват сумати народ и те ли са луди или шизофреници .
47
1
 
4
 
! Отговори
До Петко преди 12 години
Ами шизофрениците не изглеждат луди.Не си ли виждал шизофреник?Напълно нормално изглеждат и пред повечето време са нормални.работят даже и са добре когато си пият лекарствата.Но има моменти в които почват да чуват гласове и изпълняват това което им се казва или си говорят с тези гласове.Имам съсед такъв и когата е на лекраства не би допуснал ,че има проблем.Когато не е, си говори с баба си(мъртва е)съблича се гол, или вилнее и заплашва с убийства.На пристъпи е!
46
4
 
6
 
! Отговори
Кин Дза Дза преди 12 години
Ние хората еволюирахме до степен, в която не само не убиваме масовите убийци на невинни деца, но ги награждаваме с доживоттно безплатно надрусване!
45
9
 
10
 
! Отговори
брейвикстън преди 12 години
Давайте го Брейвик насам към *** - ще има бая работа за вършене..... Много от *** тук само той ще ги излекува. Трябва да му причислят и стажанти, които успешно да му наследят занята. Колко бързо само всичко ще си влезе в релсите, ... идея си нямате. :-))
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много Голям!
43
2
 
4
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
ъфкорсе неговите адвокати ще го съветват да изглежда като лудия който крещи - " не съм луд"
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като за кратко време вси1ки супери и магазини ни накараха да си плащаме скапаните полиетиленови торбички, значи някой необезпокояван командва населението кво да прави - сереш в 10, ядеш в 11, гледаш новини в 20, слушаш новини в 20 - и всички изпълняват. и а сега искам да знам след като пазарувам за 100 200 лева, тия ми таксуват торбички за 30 стинки, ако им откажа пазара, кво ще стане, ааааааааааа. що да им плащам торбичките, нещем, да ми дадат екологични, ама безплатни, да, ама не
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да завиждаш не означава да подражаваш! Макар да оправдавам каозата му, НЕ оправдавам постъпката му!
40
6
 
4
 
! Отговори
ko40 von Selo преди 12 години
kade e pravoto na svobodno mnenie. 4oveka mrazi rqzani, malko se pouvlqkal. te ne mu pozvulqvat daje i mnenieto da si kaje.
39
6
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
zasto i ti ne grimne6 malko bulgari vmesto da mu zavijda6...
38
5
 
5
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Я под ножа, за по-сигурно. Че в лудницата я го овардят, я не.
37
6
 
14
 
! Отговори
ПЕТКО преди 12 години
ЗНАЧИИ,..ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ С ВАС, ЧЕ ВИДЯХ ЧОВЕКА ОТ СНИМКИТЕ С ИМЕТО БРАЙВИК,..И ЧЕСТНО ВИ КАЗВАМ ВПЕЧАТЛЕНИЕТО МИ, МАКАР И МОЖЕ БИ ЗА НЯКОИ НЕМИРОДАВНО, Е ЧЕ ЧОВЕКА НЕ МИ ИЗГЛЕЖДА ДУШЕВНО БОЛЕН, А ДОРИ И ЛЕКО СИМПАТИЧЕН И СЕРИОЗЕН.А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО МЮСЮЛМАНИТЕ,...ПРОСТО СЕ МОЛЯ ДА СА ОСТАНАЛИ РАЗУМНИ И ТРЕЗВИ ХОРА, КОИТО РАЗБИРАТ НЕЩО ОТ ИСТОРИЯ И РЕЛИГИЯ, КОИТО ДА НЕ ДОПУСНАТ НЕПОПРАВИМАТА ГРЕШКА,..." ВЪЛКЪТ КОЖАТА СИ МЕНИ, НРАВЪТ - НИКОГА ".
36
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Evropa otdavna ne e hristianska,a evreiska.Adolf ni lipsva
35
6
 
17
 
! Отговори
ЛУДИ... преди 12 години
НЕЩО МНОГО НАСИЛВАТЕ ГОСПОДИНА ДА ГО ИЗКАРАТЕ ЧЕ Е ЛУД,БЕ... НИЩО НЕ ЧУВАМ ЗА ИСЛЯМСКИТЕ, МЮСЮЛМАНСКИ ТЕРОРИСТИ,ЗА ПОБОЙНИЦИТЕ,УБИЙЦИТЕ СРЕД ЧУЖДОЗЕМНАТА НЕХРИСТИЯНСКА ИЗРОДЕНА ПАСМИНА ИЗ ЕВРОПАТА..НЕ СЪМ ЧУЛ ДОСЕГА И ЕДИН ДА СТЕ ИЗКАРАЛИ ЧЕ Е ЛУД..ПЪК ТЕ ТОЧНО ВАШИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ГЛАВИ БОМБИХА?! КАКВО Е ТОВА ВАШЕТО..КРИВОРАЗБРАНО ХРИСТИЯНСТВО ИЛИ ЛУДОСТ..ТОЧНО ВИЕ СТЕ ЛУДИТЕ!!ИЗПРАВЕТЕ ГО НА ПРОЦЕС ДА СИ КАЖЕ ЧОВЕКА НЕЩАТА..АМА ВИ Е СТРАХ НЕЩО..ТОЯ НЕ Е ***,А НАПРОТИВ...НАЛИ!!
34
6
 
16
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Един нормално мислещ европеец ще има и тези *** ще го изкарат луд.