Ас на републиканците нарече палестинците "измислен народ"

Нют Гингрич смята, че е "илюзия" мирът в Близкия изток
10 дек 2011 13:53,
143
Ас на републиканците нарече палестинците "измислен народ"
Нют Гингрич. Снимка: Reuters

Нют Гингрич, претендент да бъде номиран за кандидат на Републиканската партия за президентските избори в САЩ догодина, нарече палестинците "измислен народ", който "иска да унищожи Израел", пишат днес "Ню Йорк таймс" и "Гардиън".

В интервю за кабелния телевизионен канал "Джуиш ченъл" Гингрич заяви, че според него идеята за постигане на траен палестинско-израелски мир и "илюзия".

По думите му палестинска държава никога не е имало и че Палестина е географско наименование на район в границите на бившата Османска империя.

"Затова смятам, че ние измислихме палестинския народ, докато всъщност палестинците са араби и исторически винаги са били част от арабската общност. И са имали възможност да се заселят на много места. По редица политически причини ние поддържаме войната срещу Израел още от 40-те години на миналия век", твърди Гингрич.

По-рано тази седмица Гингрич бе приветстван от републиканците си заради критиките срещу близкоизточната политика на президента Барак Обама, който според претендента на републиканците "се огъва прекалено силно в полза на палестинците".

Той намекна, че ако бъде избран за президент, ще промени досегашната политика на САЩ по отношение на палестинския въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eврейн
132
1
 
5
 
! Отговори
авраам преди 12 години
а кога израилтяните са покорени?и кой създава измислената държава израел след втората св. война?
131
1
 
4
 
! Отговори
кирчо преди 12 години
А евреите какви Са!?Те са още по измислен, с измислена държава!!!Още на времето Адолф Хитлер предупреждаваше, че правенето еврейска държава в палестина, ще сэздаде гнездо на безкрайни конфликти!Той беше за държава на евреите на о.Мадагаскар.За съжаление излезе ПРАВ!!!???
130
3
 
0
 
! Отговори
123 преди 12 години
Не се надявай на Ахмадениджан, душка и той е евреин, като Путин, като Сталин, като Саркози, като Обама, като Станишев...
129
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Скоро и българският народ ще бъде измислен. Ще има *** и турци под еврейски контрол.
128
2
 
5
 
! Отговори
Кака Миче преди 12 години
Хаааахахахахахахаааааа....!!!!Присмял се хърбел на щърбел! Не ги знам палестинците колко автентичен народ са, ама това да го чуеш от устата на некакъв янки, дето никой не знае баба му с индиянец, жабар, ирландец, поляк или некъв латинос се е търкаляла в ръжта, е направо развеселяващо!Наздраве за народа, който скоро ще достигне възрастта на една от новите джамии из близкия изток... хахахаха...!!!
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на сметлката на *** са разпъването на Господ Исус Христос ,октомврийската революция, болшевишката чума ,двете световни воини воините в момента по света ,банкерския -лихварски грабеж на държави и хора,подлите убииства на неудобни управници и политици,подкопаването на устоите на християнския морал и семейните ценности ,като се толерират всякакви извратеняци,и сегашната финансова и икономическа катастрофа заляла целия свят- Делото цион -народите обвиняват 1 век г пр,Х,-2012г сл,Х
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
наследниците на юда изпълзяха да пускат кашерни мнения в подкрепа на този *** Гингрич юдейчета-пигмейчета дойде време да си платите с лихвите за престъпленията срещу човечеството като се започне от най голямото ви престъпление разпването на Господ ,мине се през вашата болшевишка революция в царска Русия коствала милиони жертви сред православните руснаци,двете световни воини и се завърши с сегашната икономическа и финансова катастрофа ,Няма спасение ,вселенския закон е каквото сееш това жънеш
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Niama da izkazvam mnenie,no goreshto preporuchvam da potursite materiali za TRANS-JORDAN! Mnogo interesno i nujno za da se razbere otchasti problema mejdu arabi i evrei.
124
6
 
3
 
! Отговори
poohy преди 12 години
Браво!
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Stiga ste govorili gluposti nai za interesovani da nqma mir sa oryjeinite firmi
122
8
 
11
 
! Отговори
fifi преди 12 години
Близкия Изток трябва да бъде издълбан от 2-3 атомни бомби. Тогава вече ще има мир ! И евреите са гадни, и арабите са гадни. Гадните хора отиват в ада !
121
11
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Тоя е доказан ***, не знам защо му се връзвате.
120
16
 
10
 
! Отговори
яро преди 12 години
браво на човека,най-сетне някой е казал истината за тия араби терористи...не се залъгвайте, ако признаят Палестина за държава, това ще означава нова война...
119
3
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Както често се случва в политиката, отговорът е в окото на наблюдателя. Някои хора наистина са убедени, че Обама цели да превърне Америка в рая на работническата класа - земя, където назначени от правителството царе на заплата казват на магнатите на Уолстрийт колко могат да печелят и където федералните власти вземат големи дялове от собствеността на фирми като General Motors (GM) и застрахователния гигант American International Group (AIG).Нют Гингрич
118
6
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
НЮТ НЕ ХАРЕСВА ОБАМА .. И НЕ ТРАЕ ПУТИН !! НЮТ ПРЕЗИДЕНТ.. ШАМАР ПО БОКО И ПОДЛЯРА ГОЦЕ!!! ЩЕ ГИ ГИ ВИДЕТЕ .. РАЗРЕВАНИ..!!
117
8
 
18
 
! Отговори
Влади преди 12 години
Арабите са гадни ***, бил съм при тях. ***, обаче с манталитет на велика арабска нация - от Мавритания до Иран. И с нагласа, нито педя мюсюлманска земя да не се дава, даже и когато не тяхна. А палестинците са най-мръсните *** сред тях, така и самите араби признават в частен разговор. На всички са дотегнали, дори и на Египет, на когото Израел е предложил да върне сектора Газа след договора от Кемп Дейвид. Обаче египтяните решително са отказали тази териториална придобивка. Защо ли?
116
2
 
4
 
! Отговори
до 120 преди 12 години
Много правилно, 120! Само да допълня, че границата ще минава на юг от Одрин. ;)
115
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нют Гингрич е ***
114
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измислена нация са Евреите и Американците. Дано поредният *** не стане президент.