Европол арестува 112 души в 22 страни за детска порнография

Задържани са хора, вкл. от България, разпространявали видеоматериали в интернет
Обновена: 16 дек 2011 16:34 | 16 дек 2011 16:34, Елка Василева
5
Европол арестува 112 души в 22 страни за детска порнография
Снимка: Архив Reuters

Сто и дванайсет души бяха арестувани в 22 европейски страни, сред които и България, при голяма полицейска операция срещу детската порнография в интернет, съобщи днес Европол.

"Досега идентифицирахме 269 заподозрени и арестувахме 112 души в двайсет и две страни", заяви директорът на Европол Роб Уейнрайт на пресконференция в Хага, където е централата на организацията.

Още по темата
5 юли 2005 11:44

Операция "Икар" е била насочена срещу лица, разпространявали видеоматериали с изнасилване и сексуално малтретиране на бебета и много малки деца, съобщи Европол. Разследването продължава и се очакват нови арести.

Материалите, конфискувани при обиските на домовете на заподозрените, ще бъдат проучени за продължаване на разследването.

Разследването е било поето от датската полиция заради опита й в сектора с качване на незаконни файлове в интернет, уточни Европол. Датските следователи са събирали информация, която след това е била предадена на националните полиции на различни държави. 19 души са били арестувани в Дания, съобщи Европол.

Срещу заподозрените - мъже на възраст между 24 и 55 години, са били повдигнати предварителни обвинения, заяви директорът на датската национална полиция. Конфискувани са 59 компютъра и 2430 устройства с преносима памет, на които са записани 9000 часа порнографски материал. Белгийската полиция също е участвала в операцията.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: детска порнография
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
До 4 - ти моето момче си явно някакъв краен ДПС активист, но Запад идва от залеза на слънцето, не от западам. И второ - педофили има навсякъде, независимо от религията или етноса.Я прочети светата ви книга Корана и виж как Мохамед се оженил за 6 годишната Айша:)) ***!
4
3
 
4
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Културните особености на юдейо-християнството и продуктът и, наречен "западната култура"! Това, което се отразява в медиите е само върхът на върха на педофилския айсберг! Кога стане дума за педофил, в 99% от случаите става въпрос за бял юдейо-християнин! И пояснение за българите с кът български - коренът на думата "запад" е падане, снижаване. Така че, като хвалите западната европейска култура, всъщност хвалите една западаща, деградираща "култура".
3
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 12 години
а тука *** не гледат, директно правят деца на деца...но никой не ги закача за педофилия. що така бре Ушеви
2
0
 
8
 
! Отговори
дебел Австриец на 57 преди 12 години
де да го правеха само ***, ехееее...те са най-малкият проблем, да не говорим, че в повечето случаи се женят или живеят заедно, или са роднини и пак живеят заедно :). друго е обаче когато 57год. чичко от Австрия осинови 12 год. момиче от Унгария и го направи секс робиня, която успява да избяга чак на 15, така че оставете ***.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие от европол внимавайте да не ви скочат от хелзинския комитет ,че нарушавате културните традиции на мангалята .