В инвалидна количка откараха Тимошенко в наказателна колония

Бившият украински премиер не може да се движи сама
30 дек 2011 10:45, Елка Василева
15
В инвалидна количка откараха Тимошенко в наказателна колония
Снимка: Reuters

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, която е осъдена на 7 години затвор, днес бе изпратена под конвой от следствения изолатор в Киев в наказателна колония. Това съобщи за РосБизнесКонсалтинг украинската служба за изпълнение на наказанията, информира руският новинарски сайт.

Според украински медии Тимошенко е била откарана от следствения изолатор още в 5 ч. сутринта. Предвижда се да бъде доставена в Качановската изправителна колония в Харковска област. Тимошенко е в инвалидна количка, тъй като не може да се движи самостоятелно.

Адвокатът на осъдената Сергий Власенко, депутат от Блока на Юлия Тимошенко, заяви след среща с нея в изолатора, че "тя е на легло и не може да става", което е било потвърдено тази сутрин от медицински консилиум. "Здравословното състояние на Юлия Тимошенко не позволява" според него да бъде местена, няма и "никакви юридически основания" за това.

На 11 октомври Тимошенко бе осъдена на 7 години затвор и лишена от правото да заема някои държавни постове в течение на още три години за злоупотреба с власт при подписване на газови споразумения с Русия през 2009 г.. Съдът я задължи и да изплати близо 200 милиона долара на Националното акционерно дружество "Нафтогаз Украйна". След това върху Тимошенко започнаха да се сипят нови наказателни дела, по-специално за присвояване на средства и неплащане на данъци, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: украйнаЮлия Тимошенко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
бен крик преди 12 години
С ритници е трябвало да я подкарат американката.
14
3
 
11
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Хайде май и на нашите идва редът,да се строяват след Станишев,Р.Овч.,Р.Петков,Масларката и всички комундури които са биле покрай гейчето във власта докато не са избегали по света или в руската тайга.
13
6
 
4
 
! Отговори
DO BOIKO преди 12 години
AKO NA NA6ITQT PREMIER V MOMENTA MU NAPRAVQT SMETKA TOI TRQBVA DA PLATI GLOBA ZA MILIARDI I DA LEJAT I PRA VNZUITE MU V ZATVORA
12
8
 
7
 
! Отговори
Уточнение преди 12 години
На 11 октомври Тимошенко бе осъдена на 7 години затвор и лишена от правото да заема някои държавни постове в течение на още три години за злоупотреба с власт при подписване на газови споразумения с Русия през 2009 г.. ================================================================да се разбира, не игра по свирката на кремълските джуджета и сега си плаща
11
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая направо е за смъртно наказание, щом има възможност да плати глоба 200 милиона долара. Ако се глобят и нашите национални предатели с по толкова, бюджета ще се върже за години напред.
10
4
 
21
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
НАПИСАНОТО в този материал е пълна дезинформация. Това е характерно за материалите публикувани в този сайт. А истината е следната:Юлия Тимошенко е била закарана рано тази сутрин в женски затвор в Харковска област, след като предишните дни е била щателно прегледана от медицинска комисия, която да установи точно здравословното й състояние, и дали то позволява тя да отбива присъдата си в затвор или е необходимо да остане в лечебното заведение, в което се е намирала. Медицинската комисия е установила, че здревословното състояние на Ю. Тимошенко се е подобрило значително, и в следващите дни тя може да бъде откарана в затвор.Откарали са я с луксозен микробус, и с още един микробус са откарали багажа й -- 12 големи куфара. Не е била на носилка, нито в инвалидна количка - това е дезинформация - а се е движила сама, за което има и видеозаписи.
9
3
 
23
 
! Отговори
ти - мошенко преди 12 години
...не можела да върви - а как вървеше преди ....Плитката - къде и е плитката ???
8
1
 
16
 
! Отговори
колет преди 12 години
Предвижда се да бъде доставена ?!?!Тя вече пратка ли е ???
7
1
 
4
 
! Отговори
Вас преди 12 години
И Камен Литов- Дед Омраз е за там, *** от БРФК, ***, ама данъчните спят как укрива милиони от кинология.
6
3
 
35
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Хе болна ли, парализата ли я налегна? Я да и кажат че и дават условна присъда да видиш как ще врътне един казачок на количката .
5
3
 
24
 
! Отговори
sf преди 12 години
Няма 6 - 5, щом си злоупотребил с парите на народа марш в наказателната колония да чукаш камъни 6 години
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая да не сестра на Маргините? Здрави са докато влезат в съда , след това падат на легло.
3
1
 
35
 
! Отговори
мим преди 12 години
тука кога ще имаме подобни дела?
2
19
 
18
 
! Отговори
К преди 12 години
въпреки, че преди я упреквах, когато заради тях ни спряха газта и мръзнахме половин зима, сега ми е жал за нея! Направо я съсипаха! Това е разчистване на опоненти - новото правителство унищожава опозицията!!!
1
2
 
63
 
! Отговори
Аноним преди 12 години
Ха така,значи, в Украйна може да се осъди властта, в България не може!