Германският президент се извини за заплахата срещу в. "Билд"

Кристиан Вулф обаче не бил направил нищо незаконно
5 яну 2012 14:06, Елка Василева
3
Германският президент се извини за заплахата срещу в. "Билд"
Снимка: Reuters

Германският президент Кристиан Вулф призна, че е допуснал грешка, като се е опитал да попречи на в. "Билд" да публикува злепоставяща информация за него, но каза, че не е направил нищо незаконно и че няма намерение да подава оставка.

В понеделник медиите съобщиха, че Вулф е заплашил най-тиражирания германски ежедневник с "война", ако изданието публикува материал за взет от него жилищен заем, докато е бил министър-председател на провинция Долна Саксония.

"Обаждането до главния редактор на "Билд" беше груба грешка, за която съжалявам и се извинявам", заяви президентът в интервю по германските телевизии А Ер Де и Цет Де Еф.

Още по темата

"Не съм нарушил какъвто и да е закон, нито сега като президент, нито преди това", каза той.

Попитан дали през последните дни, когато натискът върху него се увеличи във връзка със скандала, е обмислял да се оттегли от поста, Вулф отговори: "Не, защото през последните седмици имах голяма подкрепа от много граждани, мои приятели и подчинени. С радост изпълнявам задълженията си (като президент). Поех поста за пет години и искам да покажа в края на тези пет години, че съм бил добър, успешен президент."

Скандалът, в който беше замесен Вулф, заплашва да навреди на канцлера Ангела Меркел, която го номинира за президентския пост през 2010 г., и да отклони вниманието й от усилията за овладяване на дълговата криза в еврозоната, отбелязва ДПА.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Ох, вярно :)
2
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
"нищо нередно" - той има предвид заема, не обаждането.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този случай само показва,че и в Германия има политици, като нашия Лъчо Мозъка, които са достатъчно ***, за да се опитват да притиснат медия, да не пуска материал срещу тях (техен познат, както беше случая с Лъчко). И по същия отвратителен начин твърдят, че не са напарвили нищо нередно...