Полски прокурор опита да се самоубие на пресконференция

Миколай Пшибил посегнал към оръжието си в почивката
Обновена: 9 яну 2012 18:47 | 9 яну 2012 18:47, Елка Василева
29
Полски прокурор опита да се самоубие на пресконференция
Снимка: Reuters

Военен прокурор днес направи опит да се застреля със служебното си оръжие в паузата на пресконференция, която даваше в Познан, Западна Полша, съобщи Франс прес, позовавайки се на присъствали на пресконференцията представители на полски медии.

Прокурорът Миколай Пшибил даваше пресконференция по повод афера за предполагаемо подслушване от страна на военната прокуратура в Познан на журналисти, разследващи самолетната катастрофа, при която на 10 април 2010 г. загина президентът Лех Качински.

След силно емоционална реч, в която отхвърли обвиненията в подслушване на журналисти, той помоли представителите на медиите да напуснат залата, "за да бъде
проветрена".

Чухме глух звук и се върнахме в залата, мислейки, че някоя от камерите е паднала. Тогава видяхме прокурора да лежи на пода в локва кръв, а до него - служебното му оръжие. След секунди забелязахме, че той все още диша, разказа журналист от телевизия Те Фау Ен 24.

Прокурорът е бил откаран в болница, откъдето съобщиха, че той е жив и е в добро състояние.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Миколай Пшибил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Ех, то ако в БГ прокурорите се самоубиват за подслушване, нямаше да остане жив прокурор!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецко вземай пример какво правят другите мъже по света.ама не ти стиска мой човек.де толкоз акъл у тебе
25
0
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Откъде такава доблест в прокурорите на държава, в която Азис е национален герой!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
целият ви разговор е доста глупав, понеже по българските медии никой не обясни интригата на този публичен протест....Да, *** 9...става въпрос точно за чест и достойнство. ъпросният прокурор не е бил обвиняван в нищо. Обвинявана е цялата институция, заедно със съдиите....Веднага е започнал политически скандал, за който нищо няма да разберете поради изключителната провинционалност на българските медии....Пий си пърцуцата, ти *** българска фуражко и не се бъркай къде не ти е работа....
23
0
 
3
 
! Отговори
Волф преди 12 години
Ех,9-ка,караш я като седмаче...И какво искаш да покажеш с думите си,хвалипръцко?Старшина школник?Фазан?И ти се наричаш офицер,че и войник...Приятелю,сигурно си бил в някоя друга армия,не в БНА.Не съм бил тиловак(май ти си бил-обикновено те се засягат и впрягат),а чинно съм си прослужил 27 месеца първо като канонир(ако знаеш какво е),а после като командир на далекобойно оръдие.Изгниха ми костите по гори и планини...А не си ли бил политика,че така се впрягаш?...и ще ми говориш за чест...
22
5
 
0
 
! Отговори
9 преди 12 години
Ех, Тачо, Тачо! Радвам се, че не виждам връзка между некадърния опит за самоубийство на полски малодушен прокурор с Левски примерно. Ти си я виждай, не ми пречи. 500 години робство са ни объркали представите за добро и лошо на генно ниво. Бъди жив и здрав! Няма какво друго да ти кажа и не виждам смисъл да влизам в спор с теб, ти просто имаш други представи за понятията чест, достойнство и прочие...
21
1
 
4
 
! Отговори
Та4о преди 12 години
До 9Е-е-е-е=х, ти и такива като теб не разбират и Левски, Ботев, Караджата, Кочо Чеастименски, Боримечката....Нек'ви образи, изпълзели от 5 вековното робство, които са имали представи за чест и достойнство като истински днешни европейци и свободни хора. Не са били запасняци от БНА и са били в състояние да умрат за едната чест и достойнство, като истински страхливци...
20
5
 
2
 
! Отговори
9 преди 12 години
До 19И още нещо преди да се опъна пред телевизора. Ако чакаш армия, полиция или някоя организация да те научи на чест и достойнство - закъснял си. Това се учи от мама и тати. Иначе доста си противоречиш в казаното по-рано за специалния морал в силовите структири , включая армия и прокуратура. Грешиш! Няма специален морал. Ако си *** то ти си такъв и под пагон и като прокурор! Собствените качества нямат корелация с длъжността. Хайде, бъди жив и здрав! Късмет на теб и семейството ти! :)
19
3
 
3
 
! Отговори
9 преди 12 години
До 19Не съм казал, че съм служил като офицер, казах, че съм офицер от запаса. Не ми приписвай думи, които не съм казал, нежели да си правиш и изводи от това.:) Бил съм срочно служещ. Завършил съм НШЗО. Бил съм в бойно поделение и при нас нямаше време за лицемерие и другите упражнения, с които сте се занимавали в тила. При нас изпращаха по "заслуги" , след нас беше само затвора, а преди нас - дисципа. Като гледам разсъжденията ти - останал си си младши сержант завинаги. Жалко!
18
4
 
4
 
! Отговори
Волф преди 12 години
9,мислех да приключа с коментара си тук,но като видях,че си ОР,не се стърпях.Нищо лично,но в армията,в която ти си служил като офицер,а аз като мл.сержант,не видях и помен от чест и достойнство.Нагаждачество,интересчийство,лъжа и лицемерие,пък и цинизъм-това бе армията ни.Учехме се да оцеляваме,не просто да ставаме мъже.Остана спомена за хубавите моменти.Жив и здрав!
17
1
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Ако си живял 5 века под диво и жестоко азиатско робство, ще се научиш да не си толкова честолюбив и достоен.......ако все пак искаш да оцелееш ти и рода ти......или може да свършиш набит на кол и опозорен.Българите са такива защото са минали през ада.
16
8
 
5
 
! Отговори
9 преди 12 години
До 16Виж, аз съм офицер от запаса. Вярно, от една съвсем различна българска армия и никога, ама никога не съм срещал писан или неписан морален кодекс, който да извинява и обяснява самоубийството, освен като ЗАЩИТАВАШ Родината си! Като искаш да се самоубиеш, вземи си за компания и врага, не си тръгвай сам.:) Ти си млад човек. За мен прокурорът е страхливец и некадърник.:) Няма морален кодекс, който да ме убеди, че е друго.
15
0
 
5
 
! Отговори
Волф преди 12 години
Благодаря ти 9 за пожеланията!Успешна и здрава година и на теб!Прекрасно разбирам какво имаш предвид,но проблематиката е друга.В силовите ведомства-армия,полиция,съд,прокуратура,моралният кодекс е друг(в повечето бели страни е така).Там няма неща от сорта"да отстояваш","да се бориш"и пр.и пр.,приети за признак на страх и малодушие...Та тук ти не ме разбра.Жив и здрав!А поляците са си жилав народ,знаещ какво иска!
14
1
 
1
 
! Отговори
9 преди 12 години
До 14Наясно съм, че нямаше шанс да разбереш какво искам да кажа въпреки, че не се изразявам много сложно, даже илюстрирам думите си с примери.:) Нищо, няма проблем. Светът би бил прекалено скучен ако бяхме еднакви и разсъждавахме по един и същи начин. :))) Нищо лично! Желая ти успешна година!
13
0
 
3
 
! Отговори
Волф преди 12 години
Ех,9-ти...да се бориш,да победиш....дрън-дрън,далеч си от проблематиката...Спорът ни тук е безпочвен.Радвам се,че има и някои,които разбират за какво става въпрос.А другите-дръгнете си езиците...
12
2
 
5
 
! Отговори
9 преди 12 години
До 11Щеше ми се и ти да беше прочел и разбрал написаното от мен. По-лесно е да си пръснеш черепа отколкото да се БОРИШ И ДА ПОБЕДИШ ако си прав или да понесеш последствията ако си виновен. Ако човек си пръскаше тиквата при всеки проблем, улиците щяха да са осеяни с трупове. Продължавам да твърдя, че човек трябва да е доста некадърен, че да не може да се застреля. Тук няма нито достойнство, нито чест, нито морал! Тук има само страх!
11
9
 
3
 
! Отговори
морски преди 12 години
Милите поляци,толкова са прости,и винаги са били такива,толкова са *** тия еврейчета,та чак не могат да се самоубият горките.Добре че Хитлер навремето им е помогнал!
10
2
 
6
 
! Отговори
Волф преди 12 години
Явно повечето българи си падате писатели,а не читатели!Ами прочетете малко за историята на скандала!И ако това е бягство от отговорност,здраве му кажи.Хората в цивилизования свят имат други представи за чест и достойнство!И не се осират,което пък си е наш патент.Ама какво ли коментирам тук за достойнство и чест,нещо отдавна забравено по нашите географски ширини и дължини...Не сепуко,непуко му е майката.После завиждаме и на японците.Хак ни е с такива като вас!
9
11
 
6
 
! Отговори
9 преди 12 години
Това не е акт на достойнство, а акт на бягане от отговорност. Странни представи има българина за достойнство и чест.
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 7Твоят коментар обаче е много умен. :) Повече сила и достойнство се иска да не се поддаваш на изкушенията в службата, отколкото в това, да си пръснеш черепа поради това, че си се осрал и са те хванали. Значи въпросния освен, че е бил некадърен като прокурор, е бил некадърник и като стрелец. Не виждам никъде достойнството в постъпката му.