Тибетски монах се самозапали в Китай

Това е 15-ият подобен отчаят акт за година в Тибет
Обновена: 9 яну 2012 12:15 | 9 яну 2012 11:42, Елка Василева
13
Тибетски монах се самозапали в Китай
Снимка: Архив Reuters

Тибетски будистки монах се самоуби чрез самозапалване в западната китайска провинция Цинхай, съобщи агенция Синхуа, цитирана от Франс прес.

Това е 15-ият подобен отчаян акт за по-малко от година в тибетски район на Китай, отбелязва АФП.

Четиридесетгодишният Ниаге Сонамдругиу е починал, превръщайки се в жива факла.

В провинция Цинхай има значително тибетско население, но досега там нямаше случаи на самозапалване.

Синхуа потвърди вчера смъртта на бивш монах, самозапалил се в петък близо до манастира Кирти в югозападната провинция Съчуан. Същия ден в тази провинция друг монах е получил рани при опит да се самозапали.

Млад бонза от манастира Кирти бе първият, който през март 2011 г. се самоуби чрез самозапалване. Девет от последвалите го четиринадесет тибетци (предимно будистки монаси и монахини от Съчуан) починаха.

Според неправителствените организации публичните самоубийства свидетелстват за отчаянието на монасите от религиозните и културните репресии, на които Пекин подлага тибетските райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: КитаймонахТибет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
до...Антикумонист преди 12 години
Гледам ти правописа, помъчих се да вникна в посланието ти, и много неща ми станаха ясни...
9
7
 
3
 
! Отговори
ДаНеЛай преди 12 години
Далай Лама ги подстрекава, защото е в негов интерес. Така се грижи той за верните си хора.
8
5
 
2
 
! Отговори
Стар комунист преди 12 години
Гадно ли ви е ***? Виете ли от безсилен яд че никой не може копче да каже на другарите? Плаче ли ви се като гледате как Америка лиже *** на комунистически Китай? Свиквайте, тъй ще е все повече...
7
5
 
6
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
Искам запада да унищожи китайската кумонистическа върхушка,те са целият проблем в този регион.кумонистите са грешка на природата!!!!!!!!!!
6
0
 
10
 
! Отговори
fck преди 12 години
ужасно е това... теса мирни хора защо се самозапалват кой знае на какво ги подлага държавата им скапана..... ужас не обичам да чета такива новини.. ,но знам едно щом хората почнат да се самоубиват значи не виждат смисъл от живота си... а това е или от беднотия и немотия и стрес или просто никой не ги разбира. Пак казвам ужасто е 21-ви век сме трябва да се крепим едни други и да не оставяме да ни тъпчат ,стресират и да ти мачкат ! Живота е ценен
5
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
студено му било що ли?
4
4
 
12
 
! Отговори
До 1-ви преди 12 години
А бе, човек, първо нека се оправим със щатите, които са направили много повече зло на планетата отколкото китайците. За какви права говорим на Запад, където точно във велик САЩ наскоро приеха закон, с които армията/полицията може да те убие без никой после да им търси отговорност. Потърси US Senate declares the entire USA to be a battleground у google...
3
4
 
18
 
! Отговори
Мацко преди 12 години
Стига алабалистики и празни дрънканици! Западът никога не си е отварял очите пред нищо друго, освен пред икономически интереси! Това не го ли разбрахте вече? И цялата демокрация е една такава схема за законно ограбване на масите, за да могат едни да се пръснат от имане за сметка на други.Ако Садам не беше решил да търгува нефта си за евро и ако Кадафи не беше тръгнал да тегли милиардите си от френски банки, още да си царуват щастливо!Другото е локум за слабоумни форумни лъскачи... :)
2
6
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Запада продължава за си затвря очите поради криворазбрани икономически интереси, преднай-големия агресор Китай. Поради което е видно - нищо не е научил от историята на 30-тегодини.
1
20
 
18
 
! Отговори
Бой преди 12 години
Целият свят трябва да се противопостави на Китайските комунисти !Западът да престане да клечи пред нарушаването на човешките пава в тази страна -- както се занимава с другите страни така и с Китай.Като начало бой по китайците в България!