Пращат в лагер онези, които не оплаквали Ким Чен Ир

Шест месеца могат да получат хората, които не участвали в траурните прояви
Обновена: 11 яну 2012 18:19 | 11 яну 2012 18:19, Елка Василева
254
Пращат в лагер онези, които не оплаквали Ким Чен Ир
Снимка: Reuters

На шест месеца лишаване от свобода в трудови лагери може да бъдат осъдени жителите на Северна Корея, които не са участвали в траурните прояви по повод кончината на бившия държавен лидер Ким Чен Ир в края на миналата година. Това съобщи днес южнокорейски новинарски сайт, който следи положението в КНДР, информира ИТАР-ТАСС.

По данни на интернет портала още през последния ден от траура в Северна Корея - на 29 декември, в страната са започнали събрания, наподобяващи заседания на "народен съд", по време на които са били критикувани хора, недостатъчно явно демонстрирали скръбта си след смъртта на Ким Чен Ир. Включително изразявали несъгласие със "системата на трите поколения", според която след кончината на основателя и "вечен президент" на КНДР Ким Ир Сен държавната власт бе наследена от неговия син Ким Чен Ир, а щом почина и той, бе поета от сина му Ким Чен Ун.

Още по темата

"Народните съдилища" приключиха дейността си на 8 януари, отбелязва сайтът. Хората, които "недостатъчно скърбели" за покойния Ким Чен Ир, са застрашени според него от сериозни наказания - до шест месеца в трудови лагери.

Според южнокорейските медии наличието на "виновни" в подобни "престъпления" в КНДР опровергава твърденията на официалната севернокорейска пропаганда, че след смъртта на Ким Чен Ир "цялата страна е потънала в скръб" - за доказателство бяха сочени тълпите плачещи хора из улиците на Пхенян, дошли да се простят с покойния лидер, добавя ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.


 


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
9
 
! Отговори
Антикумонист преди 6 години
до 156 - не се чуди как ще ги избием,направо ще ти кажа,при начало на война,всеки жител ще бъде снабден с оръжие,ето тогава законо ще мога да стрелям по улиците и да гърмя червени боклуци.Искам да започне война повече от всичко и да ги накажем за всички злини които умрелите мършави кучето тато и димитров причиниха на майка България
151
5
 
4
 
! Отговори
Томас преди 6 години
194

На възродената римска империя не й е виновен нито станишев, нито някой друг - още преди хиляди години Бог е казал на хората какво ще се случи - масово се забравя истинския Бог и налагат права на ***, педофили, крадци, наркомани и т.н. - провала им е неизбежен.
150
1
 
5
 
! Отговори
уффф ! преди 6 години
И тия са башка луди
149
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките хора, че те са два пъти по умряли от умрялия. Дали имат право на собствена мисъл ?
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А през 50 години воюваха и комунисти срещу комунисти ......................за кокъла , познавах лично генерал Знеполски , той ги ненавиждаше тези от бригада Чавдар сиреч Тодор и сие , а поне той наистина се е бил с германците и у нас и в югославия , не беше мандарджия и шумкар
147
2
 
10
 
! Отговори
Някой знае ли как преди 6 години
можем да им пратим и нашите кумунази да го оплакват онзи ?
146
1
 
5
 
! Отговори
D.T. преди 6 години
Пращат в лагер онези, които не оплаквали Ким Чен Ир
******************************************

Ами ако ми е противопоказано ? Ако доктора ми е забранил да плача ?
Преди 30 години по същия начин западния свят се чудеше на законите в комунистическия лагер
145
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
До 185
И КАКВО БЕШЕ през 80-години , западна скапана пропаганда така ли е според теб
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По Nation Geographic казаха, че по време на втората световна война комунисти и социалисти за воювали помежду си.. и се питам как в бСп или бКп са се събрали хем комунисти и хем социалисти....
143
1
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 6 години
i nie pra6tahme v lageri noVIE ZABRAVIHTE-------ZA TOVA VMESTO V ZATVORA SME V PARLAMENTA------AHMACI
142
5
 
5
 
! Отговори
Томас преди 6 години
183

Аз знам - но и сегашния фашизъм наречен ес не е по-различен.
141
3
 
4
 
! Отговори
корейско ченге преди 6 години
Нямаше да ме яд, ако не бях ги предупредил да ходят да реват. Ама те не та не. А сега в лагера.
140
8
 
31
 
! Отговори
Томас преди 6 години
Комунизмът е една от най-ужасните форми на управление измисляна някога (и най-зле изпълнената). Привлекателната идея хората да бъдат равнопоставени, без класи. без частна собственост и пазар исторически погледнато довежда винаги до диктатура от авторитарни, репресивни или насилнически правителства.

Какво наследство ни остави комунизма:

Геноцид

Според Stephane Courtois предполагаемият брой на жертвите на комунизма е:65 ооо ооо в Народна Република Китай

20 ооо ооо в СССР

2 ооо ооо в Камбоджа

2 ооо ооо в Северна Корея

1.7 ооо ооо в Африка

1.5 ооо ооо в Афганистан

1 ооо ооо в комунистическите държави в Източна Европа

1 ооо ооо във Виетнам

150, ооо в Латинска Америка

10,000 убийства причинени от международни комунистически движения и комунистически партии, които не са на власт.

Съветски Репресии

- екзекуции на десетки хиляди заложници и затворници и убийства на стотици хиляди работници и селяни бунтовници между 1918-1922 г.

- руският глад от 1921 довел до смъртта на 5 милиона души.

- ликвидирането и депортирането на донските казаци през 1920 г.

- ликвидирането на десетки хиляди души в конц лагери между 1918 и 1930 г.

- Голямата Чистка, в която са загинали почти 690,000 души.

- депортирането на 2 ооо ооо така наречени "ктуаци" между 1930-1932.

- смъртта на 4 ооо ооо украинци (през периода "холодомор") и други 2 ооо ооо по време на глада 1932-1933 г.

- депортирането на поляци, украинци, молдовци и жители на балтийските държави между 1939-1941 г. и 1944-1945Г.

- изселване на немците живеещи до река Волга (Поволжские немци) 1941.

- изселване на кримските татари 1943*

Сравнение с фашизмаСпоред Stephane Courtois разликата между фашизма и комунизма е много малка. При двете тоталитарни движения - общият брой на убитите от комунизма е 100 милиона, а от фашизма 25 милиона. Той твърди, че методите за масова екзекуция в лагерите на нацистка Германия са били наследени от Съветския Съюз. Геноцидът над хората живеещи в Кавказ и унищожаването на големи социални групи в Русия не е бил много по-различен от този на нацистите. и двата режима са твърдели, че „част от населението не заслужава да живее".Забрана на свободата на мисълтаНяма свободна преса и медии. Единствено комунистическа пропаганда колко велики и умни са живите богове на комунизма и колко лошо е в капиталистическите страни. Принудителен атеизъм... комунистическата, забраната на всяко нещо си е чиста проба психично заболяване. Ако някой иска да вярва в Бог. никой няма правото да му попречи. Дори и да го направи. няма да успее да промени мнението му на сила.

Да не броим ДС гестапото, в което човек за човека беше вълк и нямаше доверие дори на най-близките си хора. Задържалите се дори до скоро задължителни казарми... Забраната да се слуша западна музика, предимно рок, за да не буди агресията на кротките овце... Все още този режим оставя „радиация” във вид на посткомунистическа мисъл у българина, ако че се мисли за демократ... Чуждото мнение тук все още е *** дума...Нека видим какво е положението днес в една от комунистическите държави - Северна Корея...

Държавата е била създадена в края на Втората Световна Война след японската окупация. След решение на ООН е разделена на две по 38-я паралел, като руснаците поемат контрола над северната част. а американците над южната.

Ким Ил-Сунг става лидер на СК през 1948- Малко след това той и Сталин решили да започнат Корейската война, в която загинали 4 ооо ооо войници и цивилни. Войната завършва през 1953 без победител... Днес в Южна Корея положението е плачевно...БВП на глава на населението:Северна Корея - $1.8oo

САЩ - $46,442Армията на Южна Корея е на 4 място по големина, наброяваща 1.1 000 000 активни войници. (за сравнение, №1 е Китай с 2,255.000. №2 - САЩ с 1,473,90, №3 - Индия с 1,414-000).Военните разходи на държавата са 25% от нейният БВП!!! (САЩ изразходва 4%, Русия -4%, Китай -1.7%)Предполага се. че Корея разполага с 5000 тона биологично и химическо оръжие и 10 ядрени оръжия.

Образованието се ръководи от държавата. 96% от учениците са включени в задължително обучение до 16 годишна възраст. На 17 години могат да гласуват. но има само 1 партия...

8% от обучението е свързано с комунистическият морал и уважение към техния лидер. Грамотността е 99% равна на тази з САЩ и по-голяма от тази в Гърция – 97% Бразилия -90% и Пакистан 49%.Държавата ръководи лагери за превъзпитание. където пребивават 50.000 политически затворници.Християните могат да бъдат екзекутирани за разпространение на Библии.Продължаваме с комунистическа корея

Медиите се ръководят от държавата. често ръсят лъжи и политическа пропаганда. Гражданите не могат да пътуват в чужбина (горивата и превозните средства се пазят предимно за политическият елит).Извършват се публични екзекуции на стадиони пред хиляди зрители, (можех да дам видео. но е неприятно да видиш как след изстрел изхвръкна половината глава на непълнолетно момиче).

Можете да бъдете убит. ако проведете международен разговор или се презапасите с храна.Лидерът, жив „бог” Ким Йонг-ил е роден в Съветския Съюз на 16 февруари 1941 година. Той не е "официално” президентът на Северна Корея. Неговият починал баща го обявява за „Вечен Президент” преди да умре.

Въпреки това. във официалната у биография пише. че е роден на свещената планина Баектул „под двойна дъга” (честно).Лудостта тепърва започва...В биографията пише още. че той не уринира и не ака като нормалните хора. Улучил 11 дупки на веднъж при първата си игра на голф.

Планувал да реши проблема с глада в Северна Корея, като развъжда... гигантски зайци. Някога той е бил най-големият купувач на Неnnеsу. харчещ $700000 всяка година. Работници проверяват всяко зрънце от ориза му, за да се убедят че е с подходящият размер и цвят.

Твърди се че си е инжектирал кръв от девственици. за да остане млад.

На корейците им се казва. че той и баща му са създали света и че контролират времето.

Мрази факта че е висок само 1.60 м. Толкова много, че е изселил ниските жители на

Пьонгчанг в необитаеми острови, за да не се отрази ниският им ръст на бъдещите

поколения.

Той носи високи обувки, за да скрие този факт.И ето едно мнение което беше под статията –"ЛУДОСТ" е точната дума, описваща комунизма. Пълно умопомрачение. Същото, което са имали хиляди последователи на Хитлер. Мразя, когато чуя да се казва,, как през времето на комунизма не е имало престъпления. Комунизма е най-голямото престъпление на 20-ти век. Хората са с толкова промити мозъци, че дори сега много от възрастните хора забравят в кой век живеят. Преди месец наш 75год. съсед ми изкрещя, че забранява (!) да ни идват гости у дома и че на другата сутрин ще подаде оплакване в Общината!

В Библията на десетки места се казва: правете добро, вършете добро, ако те ударят по едната буза, обърни и другата, обичай ближния си както себе си... Не може да убиеш хиляди човеци, за да насадиш братолюбие...Не може да садиш Библейски принцип и да го поливаш с кръв...Не може да пропагандираш равенство, ако ТИ седиш някъде там горе... Не може да налагаш на дете, пишещо с .лявата си ръка да използва дясната, само за да не бъде различно. Ние СМЕ различни. Индивидуални. Уникални. При нас няма матрица. Благодаря на Бог. че моите деца ще живеят в истинска свобода, а не в изкуствено налагана такава.

Благодаря Ви за статията. Това е истината за комунизма.
139
2
 
10
 
! Отговори
Томас преди 6 години
Знаем каква лудост е комунизма
138
3
 
4
 
! Отговори
Защо лъжеш, бе преди 6 години
БеКаПе....кой ще ти повярва.Не мислиш ,чи ,че има живи хора които помнят,а?
137
4
 
4
 
! Отговори
............... преди 6 години
И САЩ са се насочили към тази система на управление и много скоро ще я въведат и при тях. Лека полека се орязват правата на хората там и накрая всеки ще бъде виновен до доказване на противното.
136
2
 
3
 
! Отговори
Колю преди 6 години
Така де, всички скърбят, а неколцина се скътават. Аре у лево, на тръстиката!!
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо във всяка новина, без значение каква е тя, намесвате комунисти-демократи; САЩ-Русия; и т.н. Прави ми впечатление,че само ние вече 22 години си въртим и сучем едно и също, комунизма, че комунизма. И така 22 години. Другите държави също са били под комунистическа власт, но след промените са гледали напред. Каквото е било, било. И резултата е видим. По икономически показатели и стандарт са по-добре от нас. А ние едно си баба знае, едно си баба бае.
134
3
 
5
 
! Отговори
иначе преди 6 години
като гледах новините , когато се превиваха да ревът за Ким Бим Ним , е бога ми по-смешно нещо не бях гледал отдавна :D
133
3
 
1
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 6 години
Ами именно тиквичките ако идат там, ще видят какво е култ към личността, те имат най-много нужда! Тиквата е бетер Ким Член Маджун!