Лайнер бедства край Тоскана, 8 жертви и 10 изчезнали

На борда на "Коста Конкордия" е имало над 4000 души
14 яну 2012 09:45,
61
Лайнер бедства край Тоскана, 8 жертви и 10 изчезнали
Лайнерът "Коста Конкордия" край бреговете на Тоскана. Снимка: Reuters

Осем души са загинали при засядането на италианския туристически кораб "Коста Конкордия" край бреговете на Тоскана, съобщи АФП.

10 души се смятат за изчезнали, трийсетина са ранени.

Според италианската агенция АНСА някои от пътниците, изпадайки в паника, са скачали от огромния кораб и така са загинали.

Луксозният лайнер с около 3200 пътиници и 1023 души екипаж е заседнал снощи в плитчини, недалеч от остров Джилио.

В кораба се е образувала малка пробойна и е проникнала вода, заради това той се е наклонил на една страна, но засега няма опасност от потъването на лайнера.

Евакуирането на хората продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетете 59 муспи и после питайте, защо сбърканяците не трябва да бъдат третирани като нормални хора. Трябва да им покажем мястото - В ЪГЪЛА!
50
0
 
0
 
! Отговори
fanta преди 12 години
Колега не знам колко стаж имаш . Но аз лично такова нещо не съм виждала и чувала . Единственото вярно може би е цитирам :мияч на чинии.
49
7
 
0
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Аз редовно пътувам с този кораб като мияч на чинии. Наоколо често чувам българска реч, но е невъзможно да се намеся, защото се правят че не разбират български. На вид също не са българи - ***, говорят само за пари и пичета. Попитах ги на френски - няма ли някой по отворен, че аз съм ***? Всички тръгнаха след мене към каютите на обслужващия персонал, дойде и капитана, беше кефене. Предполагам че в подобна ситуация е станала трагедията. Ашколсун!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли шанс да се закърпи и да се изпомпи водата?
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но в случая има нарушаване и на водонепроницаемостта
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При засядане се губи плавучест, има нарушаване на устойчивостта, корабът намалява газенето си и получава крен и диферентНай-важна е напречната устойчивост за кораба
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, има и се казва SVDR.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Круизите газят до 8.5, най-много до 9 метра.
43
0
 
0
 
! Отговори
До 39 преди 12 години
Май ти си *** виж снимките - май не гази много умнико
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези които си мислят че ехолота помага нещо е в голяма заблуда. Ехолота показва какво има отдолу, т.е. точно там където не те интересува. Ехолота се ползва само за котва и нищо повече. Това е *** навигационна грешка, или неизправност на машината.
41
1
 
7
 
! Отговори
aristotel преди 12 години
Ето затова предпочитам да се разхождам с водно колело, а не с *** :-))
40
1
 
6
 
! Отговори
специалист преди 12 години
Несъм специалист, но помня, че синът ми имаше тъкмо такава тема за дипломна работа преди около 15 години"ехоултрасонография"( или подобно) касаещо радари и подобни на кораби за избягване подводните удари.Та си мисля, някой компетентен да каже ЗАЩО ?? капитанът това му е работата-има екран пред себе си и вижда ВСИЧКО по морското дъно, имат висша електроника на кораба.. какво става?? С ОСТТА на Земята стават "измествания "нелогични- като самоубийствово в Японското посолство,този кораб,случая Мира
39
4
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Откакто научих, че в модерния италиански език имало думата "bulgaro" с няколко негативни значения, за мен думата италиано вече означава "калпаво", "фалшиво", "шмекерия", "***" и още. Предлагам масовото й използуване като културен симетричен отговор. Нека въпросът да бъде разгледан в Парламента, МВнР, М-во на културата. А на този италиански лайнер нищо няма да му стане - заседнал. Италианска му работа.
38
0
 
6
 
! Отговори
!!!!!! преди 12 години
Как ще потъне бе, нали вече е заседнал на дъното!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За по -големия крен са спомогнали и хората които за застанали на на борда от където е получена и пробойната ,но няма случайни неща и мисля че нарочно е насочен към плитчините, който и да го е вкарал там много добре знае за какво става въпрос .Според добрата практика не е желателно да се управлява на см от дъното и още повече това е кораб с модерна техника , на дали вахтения е сляп ,пилота е ням а капита е глух. Има нещо и ако има черна кутия да го видят какво е .
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кораб на който пътува 4000 души,ядене и пиене,може да се превърне само в ЛАЙНЕР и да потъне
35
0
 
10
 
! Отговори
Chiko преди 12 години
Бил съм на този кораб 1 седмица на круиз из средиземно море - беше уникален! Нов, красив, луксозен. Лека им пръст на починалите и жалко за хубавия кораб......Ще ми липсваш Конкордиа.....
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типична черта на българина е да мисли себе си за много умен, а другите за много ***. Не си бил там - не знаеш какво е било. Току що четох интервю с евакуиран член на екипажа на кораба. По негови думи, след удара, корабът много бързо се е накренил. Поради тази причина спускането на спасителните лодки било силно затруднено и се забавило много. Част от пътниците, виждайки близката суша, решили да плуват до там и скочили в морето, което към момента било почти НА ЕДНО НИВО с лодъчната палуба.
33
1
 
7
 
! Отговори
Varna преди 12 години
Когато се получи такава ситуация ,единственото правилно решение за командния състав е да направят оглед с цел да установят местополужението на пробойната и да осъществят незабавни действия за въстановяване на устойчивото равновесие посредством баластиране и ограночаване на прииждащата вода ,но на този пасажер е имало проблем който не е от компетенцията на капитана ,защото са загубили мигновено цялата си налична плавателност и са се наводнили непоправимо . Няма ли си опитен стар. пом.
32
0
 
30
 
! Отговори
ном ном ном преди 12 години
Колко повече да потъне, като е ударил дъното? Да влезне под дъното ли? Най-много да се наклони.