Оцелели край Тоскана: Виждали ли сте Титаник?

На борна лайнера е имало осем българи, всички са живи
Обновена: 14 яну 2012 18:47 | 14 яну 2012 18:32,
164

Снимка: Reuters

 

Оцелели, спасили се от потъващия круизен кораб "Коста Конкордия", описват забавена и хаотична евакуация, съобщи АФП.

"Виждали ли сте какво се е случило на Титаник? Това беше същото!", разказа 31-годишна учителка от Лос Анжелис, пътувала със сестра си и родителите си на лайнера.

Пасажери се оплакват, че екипажът не е дал инструкции как да протече евакуацията, а впоследствие е имало забавяне при спускането на спасителните лодки, докато корабът не се е наклонил прекалено силно към водата.

Още по темата

Първоначално властите обявиха 8 жертви, сега ги намалиха на три - двама френски туристи и перуанец от екипажа на кораба. Телата им се намират в моргата в Орбетело, съобщиха съдебните власти.

69 души все още са в неизвестност, след като луксозният кораб заседна на западния италиански бряг и започна да потъва. Корабът се е ударил в риф близо до остров Гиглио по време на вечерята на пасажерите.

По информация на българското посолство в Рим, получена от италианските власти, осем българи са се намирали на борда на плавателния съд.

Седем от сънародниците ни са част от екипажа на кораба, а един е сред пътниците. Всички са добре.

Агенция АНСА, позовавайки се на администрацията на провинция Гросето, съобщи, че властите са преброили 4165 души от 4234, пътували на борда на кораба. Бреговата охрана продължава да претърсва луксозния лайнер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
20
 
19
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
С този мерак към западната култура и западните езици и онодахте мамата и на българкият език! Лайнер, та лайнер! Пък като го напишете на маймуница като "lainar", направо дъхът ми спира от възхищение пред литературните способности на българина! Браво!
104
4
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
Lainara se vijda ot brega daje i pri silna mugla.
103
4
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
Titanik ne sme go vijdali,ama lainara naklonil se na 11 metra ot brega go vijdame jasno.
102
0
 
14
 
! Отговори
>>> преди 12 години
Айдеее чак пък 3000 евро.Айсиктир бе посмали малко.Аз пък сам чувал от хора бачкали на такива кораби че не всичко е толкова розово, и се бачка яко и парите не са толкова.
101
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
109-ти, живей си ти на тия корита и се кефи...Нека нас да ни е зле, при семействата вкъщи...И при жените на такива като теб :)....Като станеш на 45 току виж ти просветнало какво е щастието, и че то не се изразява в 2000 евро...Които междувпрочем и в България можеш да изкараш...Стига да си умен.
100
0
 
1
 
! Отговори
do 96 преди 12 години
Без дъх в буквалния смисъл на думата.
99
11
 
17
 
! Отговори
до тъпият 89 преди 12 години
*** и злобар си ти,виждал ли си въобще на живо такъв лайнер идиоте,знаш ли,че чистачката взима между 2 и 3000 евро без бакшишите които валят просто там и когато си 1 месец във водата следва 15 дни на сушата,2 месеца във водата 1 месец на сушата,а за луксът и невероятните условия не може да се говори,храната прекрасна, раб.време не се нарушава,какво да обяснявам на животно като теб.Стой си там в оборът и си мисли лоши работи,защото истината ще ти докара гангрена на душата от злоба и завист.
98
3
 
3
 
! Отговори
ДО 104 преди 12 години
Защо си изливаш пумията,след като въобще не ти е ясно за какво става въпрос !?
97
0
 
6
 
! Отговори
морски преди 12 години
Както се вижда, кораба не е потънал, както се пише. За *** ли ни взехте?Това е трагедия, но е причинена от човешка грешка, не е природен катаклизъм. Виновните трябва да си го отнесат. Иначе дано изчезналите да се намерят живи, но ще не ми се вярва.
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждали ли сте какво се е случило на Титаник? Това беше същото!", разказа 31-годишна учителка от Лос Анжелис, пътувала със сестра си и родителите си на лайнера....................................................................................................................................Избягвайте близост до тази жена! След Титаник и това крушение ми се струва, че е голям карък!
95
11
 
8
 
! Отговори
аспарухово чингене преди 12 години
Хубава работа, но италияно-*** работа!
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОООО...на фона на къщите колко огромен изглежда тоя кораб!!! Направо нереален там във водата толкова близо до тях и на такова тясно място....Той даже не може да потъне буквално - не може да се скрие под водата. прекалено плитко и тясно е!
93
1
 
10
 
! Отговори
$ преди 12 години
Обикновените хора са построили "Ной", а професионалистите -"Титаник"
92
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Унгарски депутати изгориха знамето на ЕС15 януари 2012 | 00:26 | Агенция "Фокус"Начало / Европейски съюзБудапеща. Протест срещу членството на Унгария в Европейския съюз се състоя в събота вечерта пред сградата на Европейската комисия в Будапеща, организиран от крайнодясната партия Йобик, предаде РИА Новости.В протеста са участвали около три хиляди души, по време на който двама унгарски депутати от националистическата партия Йобик изгориха флага на ЕС. Лидерът на националистите Габор Вона в изказване пред демонстрантите поиска от властите в страната да проведат референдум относно влизането на Унгария в ЕС. Той заяви, че мерките за рязко съкращаване на бюджетните разходи, за приемането на които настоява Евросъюзът, фактически се явява покушение над независимостта на Унгария.Унгария трябва да излезе от тази организация. Всичко, от което Европа се интересува, е нашия евтин труд, нашите пазари и място, където да се изхвърля ***, каза той.
91
0
 
3
 
! Отговори
schweppes преди 12 години
някоя подводна скала си е казала думата, така е като не заеш как да не им налиташ
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Италианския капитан на кораба е арестуван и обвинен в причиняване на масови убийства. Трима убити досега и 70 липсващи. Освен това капитана на кораба е напуснал кораба преди да са евакуирани всички пътници от кораба. Кораба не се е движил по определения курс а се е отклонил от маршрута.
89
5
 
3
 
! Отговори
fanta преди 12 години
az rabotq na takiva laineri 1 gre6ka ne provedenite treningi na pasajerite pri ekstreni slu4ai no tova ne ocukvane a udrqne i ne vseki ot ekipaja ima dostap do mostika a i donqkade opravdavam kapitana nqko put kompaniite minavat tunko i ne im updeitvat kartite za bezopasni puti6ta i kapitana e vzel adekvatni merki tova 4e panikaTA E OBZELA KAKTO EKIPAJA TAKA I PASAJERITE TOVA E NAI OPASNOTO OT VSI4KO SLU4ILOSE MOJE6E DA OSTANAT NA KORABA A NE DA SKA4AT I DA PLUVAT V STUDENI VODI HIPOTERMIQTA N
88
2
 
6
 
! Отговори
do 75 преди 12 години
Отвратителен представител на Ганьовизма си ти!***.смърдящ на чесън пот и парцуца,*** търсещ килипир навсякъде,и задължително някой да ти е виновен!За жалост вашият модел е преобладаващ в България!
87
1
 
8
 
! Отговори
рекламата на кораба преди 12 години
На уеб сайта на фирмата Costa Crociere, собственик на потъналия италиански круизер са изписани следните думи с които привличат клиенти: " Costa Concordia е истински храм на океанското удоволствие, който ще ви остави без дъх".
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"*** ! К'во като е до брега?!"Добре. Ще си направим сравнително потъване, ако толкова искаш да знаеш разликите. Аз ще потъна с кораб на 50 метра от брега, а тебе ще те метнем да потънаш на 1000км в открити води. После ще седнем да пием кафенце и да сравняваме усещанията :)Сега разбираш ли колко си ***?