Оцелели край Тоскана: Виждали ли сте Титаник?

На борна лайнера е имало осем българи, всички са живи
Обновена: 14 яну 2012 18:47 | 14 яну 2012 18:32,
164

Снимка: Reuters

 

Оцелели, спасили се от потъващия круизен кораб "Коста Конкордия", описват забавена и хаотична евакуация, съобщи АФП.

"Виждали ли сте какво се е случило на Титаник? Това беше същото!", разказа 31-годишна учителка от Лос Анжелис, пътувала със сестра си и родителите си на лайнера.

Пасажери се оплакват, че екипажът не е дал инструкции как да протече евакуацията, а впоследствие е имало забавяне при спускането на спасителните лодки, докато корабът не се е наклонил прекалено силно към водата.

Още по темата

Първоначално властите обявиха 8 жертви, сега ги намалиха на три - двама френски туристи и перуанец от екипажа на кораба. Телата им се намират в моргата в Орбетело, съобщиха съдебните власти.

69 души все още са в неизвестност, след като луксозният кораб заседна на западния италиански бряг и започна да потъва. Корабът се е ударил в риф близо до остров Гиглио по време на вечерята на пасажерите.

По информация на българското посолство в Рим, получена от италианските власти, осем българи са се намирали на борда на плавателния съд.

Седем от сънародниците ни са част от екипажа на кораба, а един е сред пътниците. Всички са добре.

Агенция АНСА, позовавайки се на администрацията на провинция Гросето, съобщи, че властите са преброили 4165 души от 4234, пътували на борда на кораба. Бреговата охрана продължава да претърсва луксозния лайнер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе интересно ми е ,че:Пишат ,че кораба е заседнал на западния бряг, а на снимката се вижда ,че е потънал пред входа на пристанището, което е на източния. (на този остров има само едно пристанище)На снимката се вижда ,че е разпран по левия борд ,а е легнал на десния.
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е интересно какви са тия 8 нашенци дето се возят на такива круизери , в днешно време това е свързано с адски много пари.------------- Не е верно, круиза струва малко повече от една обикновена екскурзия.
63
1
 
8
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Е, защо да няма рифове в Средиземно море, то да не е нещо по-глупаво от другите морета?
62
36
 
1
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Жалко че нашите сънародници са се отървали както винаги. Те нито са наши, нито са българи, а са богати *** кръвопийци.
61
2
 
10
 
! Отговори
Няма Значение преди 12 години
Корабът се е ударил в риф близо до остров ГИГЛИО по време на вечерята на пасажерите.Остров ГИГЛИО или Джилио?Днес.бг като не знаете как се изписва и произнася името на острова на италиански,напишете го на латиница САМО и САМО да не се излагате!Но нали ПОЧТИ никой не може да го забележи? И ето защо го пишете както си искате.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
със 21м е по дълъг от титаник.
59
2
 
1
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
човек се учи докато е жив - ето сега разбрах от Днес-а че в Средиземно Море има и рифове!
58
12
 
2
 
! Отговори
Mariq преди 12 години
nie im berem grijata, a 8 na6eneca novobogata6i si veqt bairaka na koraba! Znaete li 4e edna takava ehshurziq struva 2000evro!!!
57
1
 
9
 
! Отговори
Баласта преди 12 години
Абе когато кораба потъне,морета триста!Добре че нашите сънародници са се оттървали без жертви.
56
1
 
4
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
Колко удобно по същич начин потопиха и Сеа Даимонд тоюно до скалите знаели са юе никой нчма да пострада. Застрахошателч ще изплати кораба тоша е цчлата история.
55
1
 
8
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
пък и водите там не са били ледени както беше при Титаник
54
0
 
8
 
! Отговори
aa преди 12 години
do 52 da 6te kaja znae6 li na godina okolo kolko koraba potivat? predpolagam 4e neznae6 zatova ne pi6i gluposti bez da znae6 na godina potivat okolo 365 koraba ili po 1 korab na den taka da go kajem a tova petik 13 e pilna glupost predpolagam 4e ne si se ka4val i na korab daje
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** искам да те срешна и да ти го подам в устата докато се задушиш и ми умреш на К..А
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съмнителна е ситуацията, на такива пасажери вахтата е дублирана, двама помощници и т.н. и да заседне с пробойна, но винаги има възможност
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"На БОРНА лайнера..".Тия пияндета от днес бг едно изречение не могат да вържат без грешка!Борна е вид киселина!Ей,ало Днес бг влезте в час!!!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко е голям!Сигурно е страшна лудница да препускаш с 50-60 километра в час с нещо по-голямо от повечето сгради в безкрайният океан.
49
1
 
6
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
ти си много голяма работа,трябва да си много горд със себе си
48
1
 
3
 
! Отговори
истината? преди 12 години
youtube/watch?v=USDXYlZ9UWU&feature=player_embedded#Ето ви видео за кораба!!Във всяка каюта можеш да гледаш на сателита всички данни за кораба ,които вижда и самият капитан!!Пътувала съм с него две седмици из Атлантическият океан и знам !!Незнам какво е търсил капитана с 114,500 тонен гигант по плитчините...Вижте снимките от дъното на кораба в блога ми..mileidi46.blog.bg
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Остров Гиглио? А да, също като тенора Бенеамино Гигли...
46
2
 
7
 
! Отговори
петък 13 преди 12 години
Някой да каже нещо по въпроса , че 13 ти /петък/ си е обикновен ден . За всички на борда вече ще е фатален ден . На 13ти /петък/ потъна и кораб "Хера" .