Атентат в Кандахар, няма пострадали български военни

Най-малко шестима цивилни загинаха при атаката
Обновена: 19 яну 2012 14:56 | 19 яну 2012 13:04, Елка Василева
27
Атентат в Кандахар, няма пострадали български военни
Снимка: архив, Reuters

Няма пострадали български военни при извършен днес атентат в Кандахар - той е станал извън базата, казаха за БТА от Министерството на отбраната.

Българската рота охранява вътрешния периметър на летище "Кандахар".

Най-малко шестима цивилни загинаха при самоубийствена атака на входа на летище "Кандахар" в Южен Афганистан, което е използвано за военновъздушна база от силите на САЩ и НАТО, предаде по-рано Асошиейтед прес.

Нападателят, който се придвижвал пеша, се опитал да се приближи до портала на базата и детонирал експлозивите си, каза началникът на полицията в Кандахар Абдул Разак.

Говорител на НАТО съобщи, че няма пострадали чужденци при нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: АфганистанКандахар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
знаещия преди 12 години
до КОНСТАНТИН да напълно си прав тъка е, но ще ти отговоря и какъв плюс има не България, а Българите от мисиите и това са парите те за нищо друго не са там, защото ако в България бяха нормални заплатите то там нямаше да има нито един българин единствената полза момчетата да си рискуват живота са парите колкото и тъжно да звучи това...
18
0
 
0
 
! Отговори
... преди 12 години
нека, който не е бил в Афганистан да си замълчи, а тези които са били избягват да пишат и да си спомнят
17
0
 
0
 
! Отговори
вана преди 12 години
защо пишете глупости,че плащат тлъсти суми на началниците като не знаете не пишете.отиват да работят както в българия така и там да не мислите че им много готено .
16
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ДО ХОРУС: Абе момче,тебе май са те праскали яко в казармата.Май че ти си бил проститутката на ротата и чрез тебе са разтоварвали напрежението войниците :) Такива смешници като теб,скрити зад разни никове и отворени във форумите сме ги виждали вече.Айде живей си жалкия живот в България и претендирай че си турчин,въпреки че в Турция ви имат за най-големите ***
15
0
 
3
 
! Отговори
Константин преди 12 години
Какво правят българските окупационни сили в Кандахар?Интересите на коя страна защитават?Ако умрът, на коя съвест ще е траурът?Кой плаща за тяхното намиране в А/стан?Какви плюсове има България от окупацията на А/стан?
14
4
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Афганистанската съпротива е свалила хеликоптер с 6 ингилизско квичащи гуденца на борда. Също така са гътнали и 4 франсета с вид на прасета.
13
2
 
4
 
! Отговори
знаещия преди 12 години
Абе вие нищо не разбирате ,те ако не бяха принудени нямаше да заминат.Ако имаха пари момчетата нямаше да отидат да си рискуват живота и да оставят семействата си!!! не е лесно да имаш семейство а да неможеш да осигуриш храна на детето си -ЗАТОВА СА ТАМ!!!ЗАТОВА СИ РИСКУВАТ ЖИВОТА!!!ЗАТОВА ОСТАВЯТ СЕМЕЙСТВАТА СИ!!! ЗА ДА ОСИГУРЯТ МАЛКО ПО-ДОБЪР ЖИВОТ НА ПОКОЛЕНИЕТО СИ, а не да си купуват разни гъзарски коли или да се правят на "РАМБОВЦИ"!!! НАБИИТЕ СИ ГО В ГЛАВИТЕ .....
12
5
 
9
 
! Отговори
EU citizen преди 12 години
Респект към българските момчета, които защитават името на България. Пожелавам здраве и лека служба!
11
1
 
7
 
! Отговори
horus преди 12 години
А, и още нещо "Българин" ако бяхме станали всички военни кърлеж - кой ще ви плаща заплатите, военен умнико ?! Само не ми казвай че и ти си с по три висши и си станал фуражка от "дълг към държавата" . Да ти е минавало някога през фуражката че за някой хора военната професия е най - омразната, гадната и гнусната за да станат такива. И с "турската армия" ме плашеха от как бях войник пък то беше преди адски доста време - а сменете вече темата че ставате смешни, *** дебели, пияни и дрогирани !
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме ми за хора, които отишли в чужда страна с оръжие в ръка! Да ***, да живеят! Каквото Господ реши!
9
4
 
6
 
! Отговори
horus преди 12 години
Само да питам кретена 12 и военните *** - ако не ви плащаха по 100 $ / ден щяхте ли да ходите да пазите родината а, "професионалисти" ?!?! Всеки знае че да идеш на мисия - тлъсти рушвети на началниците, да не говорим че всички там са "вазелинови дупета" - най -големите *** са в армията ! Поздравления на армията - ОФИЦИАЛНАТА *** НА БЪЛГАРИЯ !А, и още нещо *** - научи български ЛУУЗЪР нещастен фуражки ! Първо се научи да използваш и пазиш родния си език, пък тогава родината
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки ще получи това, което е заслужил.Жалкото е, че не всички го получават. Та и нашите момчета в Кандахар, защитниците на Родината и те ще си го получат. Ако не сега, то по-късно.
7
6
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
интересни никове и аватари наблюдавам....***,Сахаладин, Фа (най-вероятно Фатме...) турски знамена, на фона на негативните коментари и прочие помия от тези "***" българи :) Това да има войски там ако не знаете е политическо решение,трябва да си много ***, за да мислиш, че е желание на обикновения войник и ако правителството е поело ангажимент да се изпратят 500 човека,например,няма да идат 200 които искат,ами всичките 500.Като сте много отворени, да бяхте станали военни.
6
24
 
13
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Що за *** трябва да си, за да станеш наемен убиец да вардиш маковите полета на ЦРУ в Афганистан?! И що за *** народ може да позволи ковчезите им да се покриват с националното им знаме и да ги посрещат като герои?! Хей гиди Славейков.....
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
otidi ti be drisloo
4
7
 
8
 
! Отговори
gio преди 12 години
Я 2,3 и 4 ,като сте мъже и не разхождате кварталните какви беха там и карате ,,бентлита" идете вие бе....калъфииии.....
3
22
 
21
 
! Отговори
фа преди 12 години
Майка си търсят там
2
28
 
6
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Трчбваше и наще да изтрепят за да разберат , че са на всяка манджа мерудия. Те лесно да лапат и да им дават кинти , но с пиратка като им гръмнат пълнят гащите.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kvo da komentiram. pak niakoi hamav zavalia e poviarval na ......... i takiva ima milioni za syjalenie.