Българин сред убитите при атентата в Афганистан

Той бил от 10 години на служба в Чуждестранния легион
Обновена: 21 яну 2012 07:06 | 20 яну 2012 22:15,
132
Българин сред убитите при атентата в Афганистан
Снимка: Reuters

Българин е сред четиримата загинали войници при днешното нападение в Афганистан, съобщи bTV.

Новината е била потвърдена от представител на френското посолство в София, уведомени са и близките на загиналия.

Българинът е бил от 10 години на служба в Чуждестранния легион, в Афганистан е бил на 6-месечна мисия.

Убитият е сержант Свилен Симеонов, допълва Фокус. Той е постъпил в инженерните части на Чуждестранния легион на 12 септември 2001 г.

Още по темата

Тази сутрин четирима френски войници загинаха, а 16 бяха ранени след терористично нападение в окръг Тагаб, провинция Каписа. Нападателят Абдул Сабур е арестуван от коалиционните сили.

Френският президент Никола Саркози реагира веднага и обяви, че Франция ще прекъсне операциите на френските сили, които обучават афганистанската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Афганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
7
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
За последните 24 часа талибанчовците пратиха 10 терористи там, дето им е местенцето! И две дузини в болницата да ги закърпват и зашиват! Казвам ви аз - мен ме е страх да отида в Афганистан дори на екскурзия, тия ми тръгнали да ходят там с танкове и подводници и да ми се правят на РЪмбовци!
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загинал е от рисковете на професията която практикува за собствен профит. За тия, които са загинали в катастрофи днес ми е повече жал.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде лицемери по-кротко! Момчето, което беше отишло в Португалия да работи и го убиха му събираха пари да върнат останките му! За този не мога да мисля! сам е избрал да е пушечно месо! Дреме ми на че.. за хора, който отиват да убиват за пари! Държавата тук няма нищо общо! С моите пари наемници за смърт не искам да обслужват! Всеки други, който естествено не е престъпник, но не и наемници за смърт!
50
3
 
8
 
! Отговори
селски бек преди 12 години
В този форум има доста заблудени овце.Чули,недочули и коментират че в легиона ходили престъпници :):):).Това е било до началото на 90г.Ха сега отиди и пробвай да те вземат ако си издирван от Интеропол да видим дали ще те вземат.
49
2
 
12
 
! Отговори
99999999999999 преди 12 години
В момента французите обучават афганистанските войници в тяхната база,да ама точно този афганистански войник ги е изтрепал дори има и още 16 тежко ранени.Той ги е изтрепал като пилци.Европейците пазят маковите полета на хамериканците.Отидоха там да търсят Бен Laden,след като янките уж го хвърлиха на акулите,какво правят още там!!?Съболезнования на семейството на българския войник,загинал заради свободата и сигурността на Франция но в Афганистан
48
3
 
5
 
! Отговори
сд преди 12 години
52 и ааз съм бил там никой не те кара да се отказваш от поданството си *** ***,а на турчетата тук мога да кажа че Легиона може да се казва чуждестранен ама там турци няма,всякакви други има китайци араби японци даже,ама турчета няма
47
2
 
6
 
! Отговори
селски бек преди 12 години
като нищо не знаеш за легиона не коментирай.
46
12
 
12
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Каква объркана съдба - роди се в България и се гътна в Афганистан във френска униформа заради маковите полета на американците! ... Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!
45
2
 
7
 
! Отговори
Mumko преди 12 години
@49: пич, като ти чета коментара, искам сериозно да те посъветвам да спреш наркотиците... а по темата: този мъж, който е загинал просто е бил на работа:"Българинът е бил от 10 години на служба в Чуждестранния легион" и то при френски работодатели-следователно не виждам причина да намесвате българските власти в това. Вероятно роднините му ще бъдат обезщетени от застраховката му, както се прави при всяка трудова злополука, а ако не - то тогава вероятно ще трябва нашата държава да им потърси сметка
44
11
 
12
 
! Отговори
Легионер=безродник! преди 12 години
Той не е българин, а френски поданик, дори име му дават френско някакво! Човек отказал се от род и родина, може би престъпник като повечето легионери!
43
3
 
3
 
! Отговори
за българите преди 12 години
След кратка творческа пауза и почивка, реших да изкажа моето мнение за случилите се неща до този момент. И затова реших, че стихотворението на П.Р. Славейков характеризира най-добре "еволюцията" на нашия *** народ.НЕ СМЕ НАРОДНе сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.1875г. П.Р. Славейков
42
3
 
12
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
прилагате двойни стандарти а ,ами американските му голеги как се погавриха с умрелите талибани ? няма нищо случайно в този живот , всеки обяд се заплаща . кой го знае този какво е вършел .
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За щастие Бойко навря кумунизите където им е мястото, а и ще ни направи заплатите по 1000лв до година, две и няма да се налага на децата ни да ходят да ги стрелят терористите!
40
4
 
16
 
! Отговори
Raytchev преди 12 години
Не може да бъде наречено терористично нападение щом е извършено срещу окупационна войска .Точното определение е самоотбрана .
39
6
 
9
 
! Отговори
до №29 преди 12 години
Безродник!
38
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бря, бря, бря! Умрял като мъж! Герой бил! Абе ! В съмртта няма мъжко и женско начало и няма герой, а само смърт! Напечели се момчето!
37
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си бе в къщи стояло, не би смърт видяло! В чужда страна, с оръжие в ръка и за пари! Всеки намира каквото търси!
36
4
 
20
 
! Отговори
емир преди 12 години
Страхът от 270 левовата месечна заплата, кара хората да си търсят хляба в Афганистан ...
35
6
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Също и психопати ,почитатели на РАМБО
34
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човек е бил и той, млад човек! Бог да го прости!