Двама БГ граждани са загинали при катастрофата в Турция

Ранените са откарани в болница в Къркларели
Обновена: 22 яну 2012 10:57 | 22 яну 2012 09:31, Елка Василева
33
Двама БГ граждани са загинали при катастрофата в Турция
Снимка: архив, Булфото

Двама български граждани са загинали при катастрофата на автобус вчера в Турция, съобщиха от Министерството на външните работи. Другите две жертви са турски граждани.

Ранени са 10 са български граждани. Всички са настанени в болницата в гр. Къркларели (Лозенград).

Пътническият автобус, движещ се по направлението Турция - България, катастрофира на няколко километра преди граничния пункт Дерекьой в Турция, предаде БНР.

По данни на турската полиция водачът на автобуса е изгубил контрол над превозното средство заради обилния снеговалеж, автобусът се е преобърнал и е паднал от 20 метрa височина в дерето край пътя.

Четирима от пътниците са загинали на място. Турските медии съобщават, че 10 от ранените пътници са български граждани. Катастрофата е станала около 12.00 часа по обед.

Пътниците в автобуса са били 31. След инцидента те са закарани и прегледани в болницата в Къркларели (Лозенград). Деветима от ранените са били в тежко състояние. Седем от тях са оставени на лечение. Двама, които са с по-тежки травми, са транспортирани в болницата в Одрин. Останалите прегледани пътници от автобуса са освободени да се приберат в България.
 
Tурската държавна телевизия съобщи имената на жертвите - Али Якуп Билал - 64-годишен, Ведат Джан на 57 години, Айтен Биргюл на 53 години и Анъл Гюл на 10 години.
 
Представители на българското Генерално консулство в Одрин са в оперативен контакт с турските власти. Предстои да се изясняват обстоятелствата за тежкия инцидент. Генералният ни консул в Одрин е в болницата, за да окаже необходимото съдействие. Започнало е разследване на причините за инцидента.

Министерството на външните работи разкри гореща телефона линия на номер 02/9482404.

Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Турциякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правете разлика между българин и български гражданин.
4
2
 
9
 
! Отговори
Инфо преди 12 години
Kak e по правилно да се каже двама българи от турски произход или двама турци с български произход? Ако слагате сними нека да саа истински , а не подвеждащи. Автобуса е жълт и е обърнат в дерето / справка всички други меддии?
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бяха БЪЛГАРИ в това ЖАЛКО подобие на новинарски сайт щяха да им напишат имената,че и адресите даже.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двама или четирима са загиналите ?
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМА "БЪЛГАРИ" като юзеирови