За работна нощ проститутките в Бон си купуват билет от ?6

Бон доволен от събраната общинска такса от жриците на любовта
Обновена: 24 яну 2012 09:00 | 24 яну 2012 08:53, Елка Василева
20
За работна нощ проститутките в Бон си купуват билет от ?6
Снимка: Reuters

Бившата столица на Западна Германия реши да запази "паркометрите", с които се събира общинска такса за проституция, донесла на общината 250 000 евро през 2011 г., предаде Франс прес.

Апаратите, които издават билети, подобно на паркометрите за шофьорите, бяха въведени в началото на миналата година. Властите обосноваха инсталирането им с факта, че е по-трудно да се събира данък от проститутките на тротоара, отколкото от работещите в заведения.

Проститутките в Бон са длъжни да плащат такса от шест евро на работна нощ независимо от броя на клиентите. Билетът важи от 20 до 6 часа сутринта. Ако си послужат с измама, проститутките първо получават предупреждение, а после им се налага глоба.

Преди да се въведе общинският данък върху проституцията, градската управа изчисли, че приходите от него ще са 300 000 евро, но през март миналата година понижи очакванията си на 200 000 евро. При приход от 250 000 евро сме доволни и ще запазим този вид облагане, заяви говорителка на общината.

Приходите от данъка са капка в бюджета на града, който възлиза на 1,2 милиарда евро за 2011 и 2012 г., пише БТА. В Германия проституцията е узаконена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Бонпроституция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
gkzzbumk преди 11 години
48JgWu , [url=diqmsxiwcmyz/]diqmsxiwcmyz[/url], [link=ogbmmezvdwuz/]ogbmmezvdwuz[/link], euipshptkqmq/
15
0
 
1
 
! Отговори
lqnrihx преди 11 години
UkW3Cl , [url=wjlhwtdioglc/]wjlhwtdioglc[/url], [link=xdtgctxunhjm/]xdtgctxunhjm[/link], bpljcrazfiep/
14
0
 
5
 
! Отговори
3d преди 12 години
Трябва да се преследва сводничеството, а не проституцията. Ако на някой/някоя му харесва да работи това и си плаща данъците - какво лошо?
13
0
 
19
 
! Отговори
пешо преди 12 години
Евала на немеца ! Тка се прави ! Итук трябва да се въведат тези правила !
12
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дотам ли я докарахте бе демократи.Позволихте на лихварите да си раздадат милиардите и сега се чудите от кого да събирате стотинки,за да понапълните празната държавна касичка.***.
11
0
 
13
 
! Отговори
)) преди 12 години
и тука ни е по добра макроикономическата рамка - нашите дават по 10 евро на куките ))
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 6:изключително деградирал и ограничен тип като теб няма място във форума тук... !!
9
0
 
3
 
! Отговори
solidaren преди 12 години
облагане на девоиките с тротоарно,магистрално и банкетно право,но НАП да си минат с апаратчетата е че някои пак ще са облажи да ,ама маината му
8
0
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
А тези, които това работят, как ще се изхранват? Още повече при 12% безработица? Не стига, че са честни и си изкарват парите без да крадат и лъжат.
7
4
 
5
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
7, нещо много лично го прие. Това е и идеята!:-).
6
30
 
11
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
Уважаеми жентълмени, най-големият МИТ е че ще се съберат пари ако се легализира проституцията.Проституцията е ГАВРА с човешкото достойнство. Трябва да бъде забранена, или тези които искат тя да се легализира, да ги легализират и да се задължат да задоволяват потни тираджии на околовръстното, така че в по-дълбок аспект да разберат тази древна "професия" и друг път да не говорят глупости.
5
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Германците са си германци , ред и дисиплина и най-вече прости правила но ефективни.
4
1
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
аз това имах в предвид по въпроса ".... и на кой в джоба ще бръкнат ако го направят..." :))на всички ни е ясно, защо вече толкова години не искат да го узаконят
3
2
 
22
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
ти пък какво говориш.те и сега си вземат пари от този занаят,самоче си го слагат в джебчето.ако се легализира както в Бон,ще отидът парите в касата на града.а н е ли по-добре да си ги слагат в тяхните джобчета?
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чиста работа.Само един въпрос:-Защо в България не се узакони проституцията и не направят публични домове + облагане с данъци ?! - Тема за размисъл, защо не го направят.. и на кой в джоба ще бръкнат ако го направят...няма корупция в БГ ...Вместо да се чудят как още да извият ръцете на нормалния данъкоплатец да помислят и за този доходоносен бизнес от който могат да вземат някой лев..
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евро-атлантически-християн-демократични ценности.