Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце

"Палачите" на жената са съпругът и свекърва й
30 яну 2012 21:40, Елка Василева
204
Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце
Снимка: архив, Reuters

Афганистанка беше убита, защото родила за трети път момиченце, предаде ДПА.

Тридесетгодишната Сторай била удушена от съпруга си и от свекърва си, разгневени, че тя за трети път родила женска рожба.

Трагедията се разиграла в отдалечено село в окръг Ханабад, в провинция Кундуз.

Полицейски говорител разказа, че жената била заплашена от съпруга си с убийство, ако роди още едно момиченце. Засега убиецът се издирва, а свекървата на Сторай вече е арестувана.

Още по темата

Миналата седмица в съседната афганистанска провинция Баглан полицията спаси непълнолетно момиче, след като нейните свекър и свекърва я държали заключена в тоалетна 6 месеца за наказание, защото отказвала да стане проститутка.

Правозащитници редовно изразяват тревогата си за съдбата на жените в Афганистан, посочва БТА. През 2010 г. в доклад на ООН бе отбелязано, че една трета от афганистанските жени са изложени на физически и на психически тормоз, а 25 процента стават жертва на сексуално насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: Афганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Всички религии са ужасни! Поне тези двете най-големи: Християнство, и Ислям. Да се убива в името на бог. *** религията! И, светата инквизиция, и там какви са изродщини, не е истина! Най-дълбоко религиозните хора, са и най-неграмотните, и с най-ниската култура! Това е твърде удобно за тях, тъй като им позволява да не мислят, и да нямат угризения! Щом религията го позволява - значи може! Проклета простотия! Аз, ако имах власт - всички религии щях да ги забраня със закон!
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо още ни занимавате с диващините на диваците? Къде е американския ***?
132
1
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, бе днес.бг сериозно се разгневих вече!!! Не намерихте, ли какво друго да пишете!? Отдавна сме наясно, че ислямистите не са хора, това са животни, но аз лично, не желая да чета, подобни новини! Нека си тънат в каквато искат душевна мизерия, но не искам тя да достига до нас!
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 161: Няма значение какво конкретно казва Коранът. Коранът (респ. Библията) не са просто книги, в които пише какво да се прави и какво не, те изграждат хората като личности. Аз съм крайно нерелигиозен човек, но не мога да отрека, че основата на моята личност (като обичаи, начин на поведение и мислене) съм го получил от християнството.Изниква въпросът - защо при мюсюлманите (дори не толкова крайните) има толкова много случаи, при които правата на жените са крайно накърнени, за разлика от хрис
130
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Исляма не е мирна религия.Но само човек, който е бил вътре в нещата може докрай да разбере античовешката му същност.Разбира се има много хора, които се залъгват, че исляма е добър.Но как може религия която учи, че жената не е човек да е добра?В съвременното общество в Турция либерални ислямски богослови се опитват да казват, че жената е човек, но ортодоксалният ислям не твърди това.Ислямът е гнил отвътре.Но за да го разбереш трябва да мислиш и да търсиш истината.
129
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 159: Аз пък ти давам друг пример - наскоро в мюсюлманска страна беше ОСЪДЕНА (тук говорим за държавна намеса) жена, която е била изнасилена, според властите там това е било прелюбодеяние. Виж сега, не казвам, че ислямът е изостанал, казвам, че БОЛШИНСТВОТО ОТ ХОРАТА, КОИТО ГО ИЗПОВЯДВАТ СА ИЗОСТАНАЛИ. Никой не може да ме убеди в обратното, просто корените, които тази религия е пуснала са толкова здрави при тях, че дори и уж нерелигиозни хора имат абсурдно за 21-ви век поведение.
128
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко се дължи на липса на култура и тотална неграмотност и по отношение на убийствата на честта.Убийствата на честта също нямат нищо общо с Исляма. Те се извършват в семейства на кюрди от югоизточна Турция които все още живеят на кланове (семейства) на турски "аширети". Това са големи родове където най възрастният мъж е почитан от всички останали.Когато някое момиче "съгреши" с мъж то накърнява достойнството и честта на семейството (рода) и най възрастния заповядва момичето да бъде убито за да се "прочисти" рода от "греха" Обикновено убийството се извършва от най малкото дете от мъжки пол в семейството за да избегне затвора.-----------------------------------------Мнозинството от коментиращите тук не познават Исляма.
127
0
 
3
 
! Отговори
do 141 преди 12 години
Prav si! Taka e! Obache neka im e na vsichki evropeici! Kogato nie sme bili klani i iznasilvani,kogato zemiata bulgarska e bila razgrabvana,vsichkite tia evropeici sa si sediali zad krepostnite steni i sa prashtali podaraci na sultanite da ne gi zakachat.I znaesh li oshte kakvo sa kazvali: "Neka turcite da grabiat i bezchinstvat po bulgarsko i srubsko,kolkoto iskat,samo nas da ne ni zakachat!Na nas koi ot evropeicite ni se priteche togava na pomosh??NIKOI.Vse edno im e bilo!E sega i na men mi e
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Турция има убийства на честта. Не знам някой хора какъв ислям познават, но май не познават исляма.
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виж какво мислят за турците арабите.Арабите смятат, че турците са неверници.Защото арабите са сунити, докато в Турция сунизъм в чист вид няма.Отделно пък персите (шиити) смятат и турци и араби за диваци и варвари, защото когато Персия е имала империя никой не е и чувал за арби камо ли за турци.Отделно Грузия е била под персийско и турско робство, но персийците са били кротки, докато турците са вършели зверства, както навсякъде от където са минали.Турците са избили милиони от други народи.
124
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма по-гадно *** от свекървата на тая земя! Ей това е Дявол в човешка одежда!
123
1
 
3
 
! Отговори
до 153 преди 12 години
Еволюция няма и това е научно доказано.Теорията за еволюцията противоречи на първия и на втория закон на термодинамиката.
122
1
 
8
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Колкото повече чета такива новини, толкова повече се чудя афганистанците да не са произлезли от ***? Ислямът им е само извинение да го карат както са си свикнали - 30000 години пр. н.е. Само при *** не се среща еволюция от каменната ера насам
121
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше един филм - бъдещето, света е обречен защото жените не раждат деца поради някаква болест. Целия свят имаше само 60-70 години живот и човечеството изчезваше безвъзвратно. Една жена обаче забременя /защото обичаше/ и роди детенце- момиченце. Това беше деня от който започна новото летоброене. Деня в който хората видяха, че света няма да загине, защото това малко момиченци щеше да роди деца и човечеството щеше да оцелее. Господи, дано никога този филм не стане действителност!
120
4
 
11
 
! Отговори
МААНЕ преди 12 години
АЛААКХ АГБААР, ревал говняри се насралЗа некои религии средновековието още не е свършило и май нема и да свърши.Простотията винаги води до вяра в бога, моамеда, христа, куманизЪма и др. подобни!
119
2
 
0
 
! Отговори
mu6mula преди 12 години
onia s komentara ..s glavnite bukvi de napisal AVGANISTAN hahaha..abe kir4o nau4i se bg da pi6e6 togava vzemi komentirai aVVVVganistan hohoho..
118
0
 
12
 
! Отговори
Варненка преди 12 години
Туй животно свекърва.. друго няма като него ! Еле пък в мюсюлманския свят !
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още веднъж ни се показва какво е обществото и въобще какъв е света в който живеем. Питам, докато жените в БГ биват третирани като сексуални играчки, чийто мъже искат да имат предимно момчета /що ли ми прилича на нещо/, докато ни заливат турски сериали и умират родилки в болниците, дали обществата ни върви към нещо по-добро или пък е тръгнало към Авганистан? Само питам!
116
0
 
8
 
! Отговори
до Алов преди 12 години
Много ми е интересно баща ти казал ли ти е на теб като ти го мушнат какво ще родиш?
115
1
 
7
 
! Отговори
Балканец преди 12 години
Големият проблем на исляма е, че той не е еволюирал до своята Реформация.