Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце

"Палачите" на жената са съпругът и свекърва й
30 яну 2012 21:40, Елка Василева
204
Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце
Снимка: архив, Reuters

Афганистанка беше убита, защото родила за трети път момиченце, предаде ДПА.

Тридесетгодишната Сторай била удушена от съпруга си и от свекърва си, разгневени, че тя за трети път родила женска рожба.

Трагедията се разиграла в отдалечено село в окръг Ханабад, в провинция Кундуз.

Полицейски говорител разказа, че жената била заплашена от съпруга си с убийство, ако роди още едно момиченце. Засега убиецът се издирва, а свекървата на Сторай вече е арестувана.

Още по темата

Миналата седмица в съседната афганистанска провинция Баглан полицията спаси непълнолетно момиче, след като нейните свекър и свекърва я държали заключена в тоалетна 6 месеца за наказание, защото отказвала да стане проститутка.

Правозащитници редовно изразяват тревогата си за съдбата на жените в Афганистан, посочва БТА. През 2010 г. в доклад на ООН бе отбелязано, че една трета от афганистанските жени са изложени на физически и на психически тормоз, а 25 процента стават жертва на сексуално насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: Афганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички *** мъже!За да се определи пола на едно дете е необходимо бащата да знае как да ги прави ония работи. Жената има само 2 хикс хромозоми, бащата - хикс и игрек. За да се роди момче бащата трябва да предаде своята игрек хромозома. Така че вината за раждането на момичета е изцяло на бащите. Следователно ако някой е трябвало да бъде душен, това е оня убиец мъжа й. Той е направил момичетата.
113
1
 
7
 
! Отговори
!!!@!@!@!@ преди 12 години
Nihil novi sub sole! От както има ислям това е нещо нормално, също толкова колкота за нас яденето на свинско. НО СЛУЧИЛО СЕ Е В АВГАНИСТАН, дайте да покажем на света колко отвратителни са тези които дръзнаха да воюват със САЩ. Абе *** такива, всеки ден по тази причина колят десетки жени в арабския полуостров! ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ТЯХ.... ААА ДА ОТ ТАМ КУПУВАМЕ ПЕТРОЛ И НЕ НИ Е УГОДНО НАЛИ!!!!
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Исляма за съжаление е сляп за своите недостатъци.Самокритичността в исляма е невъзможна.Разсъждението на тема ислямска религия в исляма също е забранено.
111
5
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Това чака цяла Европа - ислямизация. В Англия второто име сред новородените вече е Мохамед. В Холандия се раждат 50% мюсюлманчета... Франция ще има преобладаващо мюсулманско през 2040.. Германия също! Така стана , защото европейките не искат да раждат и "градят кариера". И изведнъж като се сетят - са станали стари и грозни. И вече трудна работа... На мъжете също им намаляват сперматозидите главоломно.И нъцИ това ще затрие цяла Европа. И после пак ще се върне патриархат само че мюсюлмански!
110
0
 
19
 
! Отговори
а пък у вас преди 12 години
136 , мъжете които се смятат за жертва на жените и децата си да не се женят и да не правят деца. Тогава няма да сте жертва на никого ... освен ако не легализират гей браковете и тогава ще мрънкате ,че сте жертва на активния си гей партньор.
109
0
 
5
 
! Отговори
До133 преди 12 години
Не да им ги праатим,а да им ги върнем.
108
21
 
3
 
! Отговори
А пък у нас . . . . преди 12 години
Мъжете стават жертва на жените и децата си по законен начин наречен семеен кодекс.Ако в Афганистан въведат нашия семеен кодекс и нашата правосъдна система ще настане трета световна война.Такава законова гавра афганистанските мъже няма да позволят на никой съдия съд или държава.
107
4
 
9
 
! Отговори
Аз Казах! преди 12 години
*** кучетата , а така , заслужават си бомбандировките , ше ги е** в мамата архаична ... да им фърлят бомби там , да измират кат *** ..
106
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да им пратим на афганистанците , нашите *** да ги облагородят малко! Да ги интегрират ...
105
0
 
10
 
! Отговори
рамбо преди 12 години
абе янките що си трепят времето в тия райони -хора техника-няколко от умните бомби и влизаш еее няма кой да те посрещне ама виж какви животни живеят по тия места.тия дето защитават исляма да си ходят там да си душат жените да ги трепат с камъни ...диваци
104
5
 
8
 
! Отговори
Американец преди 12 години
Който не е с нас, е ислямска ***!
103
1
 
40
 
! Отговори
Добрата фея преди 12 години
Момичета и момчета, да не забравяме, че първо трябва да се ходи на училище и да се посещават часовете по биология. Там ще научите, че пола на детето се определя от таткото, а не от майката. Така, че ако някой може да отговаря за това какво дете ще му се роди, то това е таткото. Каквото си посееш това и ще жънеш!!!!!
102
2
 
6
 
! Отговори
do 118 преди 12 години
:D Аре дай с по-оригинални лафове...Така се губи интереса. Доста си зарибен по темата с ***. Някакъв фетиш ли са ти? Ето, аз нямам против тези ти увлечения и не ги правя на въпрос, стига само ти да си седиш в ***, без да ни замерваш с тях. Никой от вас, обаче не чете внимателно, а всички супер първосигнално реагирате. Каквото ви се каже отгоре- това...Обичате ли пастира си, овчедушни люде?
101
3
 
14
 
! Отговори
кой какъв е преди 12 години
-Колко деца имаш?-Две...и едно момиче./разговор между мюсюлмани/
100
3
 
12
 
! Отговори
кой какъв е преди 12 години
-Колко деца имаш?-Две...и едно момиче./разговор между мюсюлмани/
99
10
 
8
 
! Отговори
Див Петел преди 12 години
Сещам се за постоянно хленчещите жени, дето се оплакват че българските мъже били такива, били онакива. Дали няма да им се прииска да си дойдат пак в България, ако се поставят на мястото на талибанките, за ден - два.
98
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 12 години
Коменарът ти е напълно верен, но ако правеше разлика между мюсюлмани, араби и афгани, цена нямаше да има. Държави като Афганистан и Иран са мюсюлмански, но не и арабски, въпреки че много хора не го знаят, за съжаление. Все пак нека правим разлика между етнос и религия.
97
25
 
1
 
! Отговори
Aлов преди 12 години
И точната дума е изходила ,а не родила. Бащата ме е учил за момиче се прави секс отпред ,а за момче се муши отзад.
96
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За кой ли път виждам ,че тук влизат мюсюлмани и то чужденци , отлично владеещи български и пишат постоянно в защита на исляма. Беше очевадно по темите за Сирия ,Египет , Либия , Пакистан... В същото време омразата към евреите кипи с пълна сила. Хора , не се доверявайте много на написано във форумите! Освен ,че има платени драскачи ,има и такива религиозни фанатици ,които мислят ,че така правят нещо за вярата си.
95
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човешката жестокост и глупост са безкрайни. За част от индивидите името човек е неуместно.