Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце

"Палачите" на жената са съпругът и свекърва й
30 яну 2012 21:40, Елка Василева
204
Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце
Снимка: архив, Reuters

Афганистанка беше убита, защото родила за трети път момиченце, предаде ДПА.

Тридесетгодишната Сторай била удушена от съпруга си и от свекърва си, разгневени, че тя за трети път родила женска рожба.

Трагедията се разиграла в отдалечено село в окръг Ханабад, в провинция Кундуз.

Полицейски говорител разказа, че жената била заплашена от съпруга си с убийство, ако роди още едно момиченце. Засега убиецът се издирва, а свекървата на Сторай вече е арестувана.

Още по темата

Миналата седмица в съседната афганистанска провинция Баглан полицията спаси непълнолетно момиче, след като нейните свекър и свекърва я държали заключена в тоалетна 6 месеца за наказание, защото отказвала да стане проститутка.

Правозащитници редовно изразяват тревогата си за съдбата на жените в Афганистан, посочва БТА. През 2010 г. в доклад на ООН бе отбелязано, че една трета от афганистанските жени са изложени на физически и на психически тормоз, а 25 процента стават жертва на сексуално насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: Афганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
6
 
! Отговори
МААНЕ преди 12 години
АЛААКХ АГБААР, ревал говняри се насралЗа некои религии средновековието още не е свършило и май нема и да свърши.Простотията винаги води до вяра в бога, моамеда, христа, куманизЪма и др. подобни!
93
2
 
13
 
! Отговори
HETO преди 12 години
Тия афганистанците са егати комплексарите! Интересно защо за този ***, му е виновна жената, че му е родила момиче!? Аз вината виждам по-скоро даже в него. Ама явно там жените ги имат само за гръмоотводи, да си изкарват злобата върху тях!
92
1
 
6
 
! Отговори
реалистка преди 12 години
поради тази причина се радвам че има повече родени момичета иначе се раждат такива изверги като този,***,каквото пуснеш бе ***,а и като не ставате хора как няма да се радвам че имам само момичета.
91
0
 
13
 
! Отговори
хора=чудовища преди 12 години
Трябва да е забранено на нискоинтелигентни , агресивни твари в човешки облик да се размножават .Само един *** , псичхично нестабилен женомразец може да постъпи така с майката на децата си , без значение от религиозната му принадлежност . Религиите не са проблемът на човечеството , проблемът на човечеството е как си интерпретира религията и какво оправдава в нейно име . А нерелигиозните обикновено използват еволюцията и "природните закони" за оправдание на агресията и дебилизма си.
90
5
 
4
 
! Отговори
114 преди 12 години
Не съм нито злобен, нито мюсюлманин! Тук всички ли сте от една партия- "Слепи бастуни"? За твое сведение си пускам *** в ***. Ако ти плуваш в своите, шансът да се удавиш е на твоя страна. Тук било адски забавно да спориш с *** :D
89
5
 
4
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Към всички,които пишат по-долу: Не разбирам защо четете новини,като очевидно сте наясно с цялата световна конспирация и на вас акъл ви не требе (има един такъв луд,който се вози в 76) и после защо се мразите толкова много? Може би имате някакви огромни проблеми със себе си, а може би нямате никакви проблеми. Страшни нещастници и комплексари сте, за да се надвиквате анонимно във новинарски сайт. Е затва цялата тая държава е на тоя хал,изливате си скъпоценния мозък в простотии вместо да бачкате
88
1
 
28
 
! Отговори
РРР преди 12 години
Исляма като религия не е лоша и никъде не пише да се убива. Досущ като Библията е, обаче промиването на мозъци особено ако са неуки и прости хора става елементарно. То и християнски секти има в САЩ дето се самоубиваха преди години. Както хамериканците са прости като сбирщайн народ, така и арабите са прости и без образование при това. Общо взето всички в Афганистан са или овчари, или садящи и берещи опиумен мак, или войници се пишат. Далеч са от цивилизацията и са лесно манипулируеми тези маймуни
87
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Необразовани животни ... ***!
86
12
 
4
 
! Отговори
До 108 от 106 преди 12 години
Ти потвърди моята теза, нацистка ***! Сляпо се оставяте да ви манипулират медии, правителства и корпорации. Бъди воден от омразата си и остави непредубедените, позитивни хора да прогресират, защото те ще ти запазят свободата в този лъжлив свят.Сполай, ***!
85
1
 
13
 
! Отговори
Слави преди 12 години
Това от снимката чака за сега Холандия.И ми хвалете исляма като религия.
84
6
 
10
 
! Отговори
Бастуни! преди 12 години
Тук половината сте неграмотни маймуни! Като пишете така с грешки, коментарите ви не са убедителни! ПИШЕ СЕ МЮСЮЛМАНИ!!! Аре със здраве!
83
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълно е с такива чакащи за българско гражданство! Даже стачка правиха заради забавянето. Говореха възмутени ,как там били жените и децата им ,а те тука с месеци... Очакват да ги поканим цялата *** ,че и да им се кланяме... Европа е наводнена от прииждащи такива ***.
82
0
 
9
 
! Отговори
Чичко Х....р преди 12 години
Май ще се окаже, че съм бил прав. Стена до небето - най-малко!!
81
1
 
29
 
! Отговори
vivian преди 12 години
мръсни ***!
80
6
 
2
 
! Отговори
опаля преди 12 години
Тази новина ни е доставена 1001% от някой"умиротворителен"репортер и вие се прехласнахте-"маймуни мюсюлмани"и не знам още какво.Вие на всичко ли вярвате
79
0
 
10
 
! Отговори
Ташунко до 98 преди 12 години
Такъв му е мурафетя на майстора там та прави само женски деца.
78
0
 
30
 
! Отговори
venstel преди 12 години
За мен това са прости и необразовани хора..като че ли жената го слага сама в корема това бебе...офффффф
77
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много,много простотия има на тая земя......
76
6
 
39
 
! Отговори
дан преди 12 години
това не са хора ,а сатанисти,исляма е най големата заплаха за човечеството.
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 92 Абе ***, научи се да пишеш грамотно