Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце

"Палачите" на жената са съпругът и свекърва й
30 яну 2012 21:40, Елка Василева
204
Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце
Снимка: архив, Reuters

Афганистанка беше убита, защото родила за трети път момиченце, предаде ДПА.

Тридесетгодишната Сторай била удушена от съпруга си и от свекърва си, разгневени, че тя за трети път родила женска рожба.

Трагедията се разиграла в отдалечено село в окръг Ханабад, в провинция Кундуз.

Полицейски говорител разказа, че жената била заплашена от съпруга си с убийство, ако роди още едно момиченце. Засега убиецът се издирва, а свекървата на Сторай вече е арестувана.

Още по темата

Миналата седмица в съседната афганистанска провинция Баглан полицията спаси непълнолетно момиче, след като нейните свекър и свекърва я държали заключена в тоалетна 6 месеца за наказание, защото отказвала да стане проститутка.

Правозащитници редовно изразяват тревогата си за съдбата на жените в Афганистан, посочва БТА. През 2010 г. в доклад на ООН бе отбелязано, че една трета от афганистанските жени са изложени на физически и на психически тормоз, а 25 процента стават жертва на сексуално насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: Афганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
3
 
! Отговори
Питанка преди 12 години
Докога ще се мразите? Всички злини, които са сполетявали човечеството, са заради амбициите на богатите и невежеството на бедните! Нищетата и гладът, зависимостта и страхът могат да превърнат всеки в лош човек. А като си помислите колко сити и богати са лоши и злобни... Докога ще им служите?
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕЛТАКА от банкя ще накара БЪЛГАРИТЕ да приемат исляма както е тръгнало
152
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ето защо американците трябва да ги закрият от лицето на земята, тях и още няколко държавици. Ама и по едните плюете и по другите...живот.
151
1
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Е затова реднеците се изпикаха върху талибанците!!!
150
2
 
4
 
! Отговори
Казах, Самир, преди 12 години
разкарай се, аз съм 187, но и 185. Ти си лош човек, а аз отдавна имам мнение, не съм стигнал сега до някаква истина. Ако ползваш български език, пиши мюсюлмани, а не мюслюмани! И недей лъга, че си чел Библията!
149
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви ***,Божее!! Ако съм жена в мюсюлманския свят директно си махам яйчниците или тегля въжето! Тези *** не заслужават да имат потомство.Крайно време е целия свят да се надигне срещу извергщините в тези страни.Абсурдно е в 21 век някой да те третира като ***!
148
0
 
15
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Тук не става дума само за религия , а за държавна политика . Беден и *** народ лесно се управлява , а като добавим и лесна за манипулиране религия , нещата стават супер. Липсата на образование , телевизията и вестниците с цензура , глад и беззаконие . Това са последствията и те трудно могат да бъдат променени в едно поколение. Хората дошли от такива държави не биха могли да бъдат интегрирани ,те са с увредено мислене.
147
6
 
2
 
! Отговори
Самир преди 12 години
До 185 Ами ти сега стигна до истината ,че има добри мюслюмани и добри християни ,има лоши мюслюмани и лоши християни впрочем лошите не вярват във нищо използват религиите за собствена облата .До колкото ми е известно във нито една религия не учи на лошо ,чел съм Библията и Корана за другите не съм сигурен . А що се отнася до медиите на където духа вятъра те на там се обръщат . Болшенството от приятели са ми християни много добри хора
146
0
 
5
 
! Отговори
последно до самир, преди 12 години
съжалявам, че ти писах човешки, явно си *** гадина на куб и на квадрат!!! Гадино ***, що избихте над един милион арменци, що не отидеш до баташката черква да коленичиш там, що не отидеш да питаш босненските християни какво са правили твоите предци през ХХв. там, що не питаш гърците от остров Хиос, как са клали дете в майка, що не питаш българите от Родопите как твоите хора са "проповядвали" исляма там....що ли не още...? Айде, махай се ***!
145
0
 
4
 
! Отговори
отговор на 179 преди 12 години
Спасителите на децата от Лим са наистина добри хора мюсюлмани, в православното християнство, дори и сектантско, няма сношения между децаа и родители. Относно колонизацията - погледни карта на арабския халифат през V и Хв. И не ми говори за Сребреница, защото големият брат от х`америка иска само сърбите да са лоши. Що не кажеш нещо за кадрите в нета за насилието над християни?
144
9
 
1
 
! Отговори
Самир преди 12 години
Ами *** точно това искам да ти налея във кухата лейка за да се видите какво представлявате християните че 1-2 световна война се избивахте един друг ,че на един друг сте си изнасилвали жените и си те си убивали и децата, великата инквизиция за същото говори изтрихте цели 2 континента хора от лицето на земята Северна и Южна Америка и ми говорите за солидарност и права айде бре . Сега заради нефта във арабският сват каквили извращения не са направени .
143
2
 
0
 
! Отговори
и още Самир, преди 12 години
като си толкоз отворен, кажи нещо за шейх Бедредин Симави, Омар Хайям, Ибн Халдун, Абу Али ибн Сина/Авицена/ ,Абу Нувас, Абу Фираз, Решат Нури , Орхан Памук.....?
142
0
 
12
 
! Отговори
мене преди 12 години
Религията на тези хора е тотално сбъркана, поради което е сбъркан и целият им живот. Тези *** не са ли чували, че каквото посее мъжът, това ражда жената? Може ли в 21 век да имаш такова животинско поведение? УЖАС!
141
2
 
4
 
! Отговори
до самир преди 12 години
Самир, така шейтанът чете Корана. В и световна войни, воюваха предимно християни срещу християни. Ако си турчин, то знаеш че световна направи възможна промяната /светска/, осъществена от Муктафа Кемал. Накрая, ***, инквизицията се занимава изключително с християни, нарушили каноните на християнството, защото тогава се е смятало, че еретик е по вреден от друговерец!
140
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Самир: Нямам никакво намерение да чета корана, за мен е меродавно това, което виждам с очите си и чувам с ушите си, а то е, че християнските жени имат право да се обличат както си искат, мюсюлманските - не, християнските могат да се разведадат, когато си поискат, мсюлманските - не (виж колко жени са били убити в "светската" Турция, заради това, че са поискали развод)...и т.н и т.н Пет пари не давам как уж, би трябвало да седят нещата в корана, а гледам как са на практика.
139
8
 
3
 
! Отговори
Самир преди 12 години
Кой ви спаси децата във река ЛИМА ,май бяха мюслюмани . Както във исляма така и във християнството има черни овце ,при вас сектанти нямали които се сношават между родители и деца ,брат със сестра откачалки колкото щеш. Какво търсят християните във мюслюманските държави ,за какво колонизираха сумата и държави. Във YOU TUBE има потресаващи кадри за Ирак ,Палестина ,Авганистан изнасилени хиледи жени ,зястреляни деца и старци извращения направени от християни коситеви ще настръхнат ами СРЕБРАНИЦА
138
11
 
2
 
! Отговори
Самир преди 12 години
Първо прочетете КОРАНА има го и на български после дрънкайте глупости.На християнските медии това им отърва да пишат ,във исляма жената има такива права каквито вашите жени ги нямат. Та вие така сте си свикнали жените ви да сменят мъжете като носни кърпи и да си ви закачат рогата. Исляма изби индиянците и ги вкара във резервати, исляма направи горивните камери за човешки тела и през 1-2 световна война изби 160 000 000 милиона хора, а великата инквизиция забравихте ли и много други примери има
137
4
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 12 години
Dnes.bg ne vi li pisna da si izmislqte SAMO gnusotii za islqma ! Islqmist tova napravil...islqmist onova napravil,tuk sig ne stavat sa6tite gavri...BG e raqt spored toq sait !
136
1
 
11
 
! Отговори
3333 преди 12 години
Ужасно гнусна история. Това са подобие на хора.
135
2
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Вие представяте ли си го, да няма религии? Хората да се научат да мислят, и да си обясняват всичко със разума си? Знаете, ли колко по-напред щяхме да сме?