Парк на закрито предлага бягство от зимата

Пеещи птички и зелена трева насред Ню Йорк през януари
1 фев 2012 18:47, Елка Василева
9
Парк на закрито предлага бягство от зимата
Сентръл парк, Ню Йорк. Снимка: архив, Reuters

Пеещи птички, зелена трева, чай сред цъфнали храсти насред Ню Йорк през януари - временен парк на закрито предлага лек срещу меланхолията заради студеното време, предаде Асошиейтед прес.

Макар и температурите тази година да са умерени, "това е нашият бунт срещу зимата", казва Джонатан Дау, основател и президент на галерията "Отворен дом", наела помещенията за 20 години.

Изкуственият хабитат, наречен "Парк тук", е разположен на площ от 454 кв. м. Пространството е изпълнено с дървета, скали, пейки за пикник.

Озвучаването напомня за Сентрал парк през пролетта. Човек може да пусне детето си да играе босо, докато си яде сандвича.

В програмата е предвидена киновечер на ливадата, състезание по пинг понг, дегустация на вино, футболни мачове.

Паркът обаче ще бъде закрит в средата на февруари. През останалата част от годината мястото се дава под наем – за представяне на продукти, пърформанси, презентации на големи клиенти като автомобилните производители "Мерседес-Бенц", група италиански фабрики за кожени изделия, Google. През август Джей-Зи и Кание Уест представиха в галерията албума си "Watch the Throne".

Входът за градината е безплатен. През останалата част от годината клиентите плащат от 4000 до 8000 щатски долара на ден, посочва БТА.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Ню Йорк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
Идеята е,че който наема градината , плаща по 4-8000 USD (Мерцедес, Джей-Зи, Google и т.н. ), и после те си преценяват дали да ти искат вход на теб или да ти е безплатно ;)
6
0
 
0
 
! Отговори
axaxaxx преди 12 години
е как Входът за градината е безплатен. През останалата част от годината клиентите плащат от 4000 до 8000 щатски долара на де...първо е безплатен а през останалото време плащат по 4000-8000 USD...да не е по 40-80 USD на ден билет? 4000 за да влезеш в някакъв парк не е ли множко а?
5
1
 
2
 
! Отговори
ъ?? преди 12 години
къде го този парк? аз живея в ню йорк и не знам за нищо такова! адрес моля???
4
1
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
колко сме завидни Българите Нали? нали е в немотия в БГ та всичко ни се вижда излишно харчене, затова междублоковите пространства в БГ приличат на поле слев война, изоставени и забравени. хората б българия ценят хубавото но не се трудят и не харчат ако не им е в апартамента. та завиждай Българино и ругай, за това сме на тоя хал в БГ
3
10
 
4
 
! Отговори
azz преди 12 години
Тъпотия, само се чудят каква простотия да измислят. Затова има различни сезони и всеки има своя чар, не през лятото да си правиш зимна градина да й се любуваш и обратното. Бунт срещу зимата, аз бих казала - бунт срещу природата!!! Не сме дорасли да се бъркаме навсякъде и да объркваме всичко!
2
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
"пърформанси"!?! Някой псевдо журналист отново е ревил, че ще впечатли читателите употребявайки подобни езикови недоразумения...
1
2
 
19
 
! Отговори
Име преди 12 години
Цитирам: - "е разположен на площ от 454 кв. м."- "Пространството е изпълнено с дървета, скали, пейки за пикник."- "киновечер на ливадата, състезание по пинг понг, дегустация на вино, футболни мачове."На мен ми ли ме се струва твърде малка тази площ от 454 кв.м. или някой редактор неволно е допуснал грешка при преписване на статията?