Русия и Китай спънаха резолюцията за Сирия

Това е тъжен ден за сирийците, отбелязаха редица политици
4 фев 2012 19:41,
392
Русия и Китай спънаха резолюцията за Сирия
Снимка: Reuters

Русия и Китай наложиха вето на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, подкрепяща плана на Арабската лига, предвиждащ сирийският президент Башар Асад да се оттегли от властта, предаде Ройтерс.

Останалите 13 членки на Съвета гласуваха "за" резолюцията, която казва, че Съветът за сигурност "подкрепя напълно" плана на Арабската лига.

Още по темата
Постоянният представител на Мароко Мохамед Лулихки - единственият арабски представител в 15-членния орган, изрази "голямото си съжаление и разочарование", че Москва и Пекин са обединили сили, за да "убият" резолюцията.

Френският посланик Жерар Аро заяви пред Съвета: "Това е тъжен ден за този съвет, тъжен ден за всички сирийци и тъжен ден за демокрацията".

Решението на Русия да наложи вето дойде след като САЩ и европейски представители отхвърлиха поредица руски поправки в текста на проекторезолюцията, която призоваваше Асад да прехвърли цялата си власт на своя вицепрезидент, за да бъде извършен демократичен преход в Сирия.

Резолюцията предвиждаше още свободни и прозрачни избори под арабско и международно наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, голямо разочарование! Няма да има въздушни удари, няма да има пустинна буря, няма да има налагане на американска демокрация и арабска пролет. Сирийците трябва сами да се оправят и всяка външна намеса е излишна. Сирия ще се оправи преди целия арабски свят и то именно благодарение на ветото. Най-после нещо умно от ООН.
308
11
 
8
 
! Отговори
до 358 преди 12 години
Абе ти не виждаш ли, че Русия и Китай нищо друго не ги интересува, освен това техните диктатури да не паднат. Какви юдей, какви пет лева тук?? Изцяло вътрешни интереси; нали руския народ вече се вдига срещу другаря олигарх Путин. И Китай ще стане, засега се удържа, но и там ще дойде. Ако гласуват за това значи да си сложат главите в торбата. Хич, ама хич не са ръководени от това което си написъл ти.
307
9
 
9
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
Аз пък не мога да разбера що за хора са тези, които се радват на позицията на Русия и Китай, в повечето руско езични форуми руснаците яростно критикуват официалната позиция, ама на тука се срещат ***, за които псевдо демокрацията и диктатурата е нещо нормално
306
1
 
5
 
! Отговори
нашиот преди 12 години
факт е че основна цел е Китай.. а за да вкарат Китай в конфликт ще използват Иран.Партията твърдо заяви че ще отстоява икономическите си интереси с Иран дори и да се стигне до военна намеса..
305
5
 
38
 
! Отговори
Martin Bormann преди 12 години
Поздравявам и приветствам Русия и Китай за проявения характер и твърдост срещу хазаро-юдейските слуги на Сатаната! Правилен ход, който показва на света че надежда има, а Нов световен реди царство на Антихриста НЯМА ДА ИМА!!!
304
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В арабският свят не може да има демокрация!Видяхме вече,в няколко арабски държави какво стана,още по-големи кръвопролития и атентати в уж "демократична" вече обстановка!
303
29
 
8
 
! Отговори
TPE3BEH преди 12 години
русия и китай нямат интерес да има свободни държави. Те самите са управлявани от прослойка престъпници, дошли на власт с кръв и убийства.
302
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе какви са тези руснаци и китайции я ........
301
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия и Китай са намекнали на НАТО и ЕС,дали знаят как се с мечката мед дели.
300
20
 
4
 
! Отговори
какво очаквахме? преди 12 години
какво очаквахме от Русия и Китай?! Нищо хубаво..в Китай ККП управлява безмилостно-припомнете си площад Тянанмън, а в Русия ...Путин.....е поне е археолог! И въпреки това съм убеден,че в близка перспектива това ще доведе до негативни отношения между Китай,Русия и страна на Близкия изток. Арабите са много злопаметни.
299
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
седеруги,чифутулюбци и да ревете и да квичите това е положението ,вашето мина идва нов световен ред и той не е вашия ,колкото и да ви боли ,остана ви само да си ближете раните и да драската талмудиските си простотии по форумите за утеха ,айде омитам ще ходим на хижа да пием винце със свински кебапчета с приятелчетата и не желая да ви пожелавам и приятен ден ,защото не заслужавате
298
21
 
10
 
! Отговори
десен преди 12 години
Чета постовете и се чудя как може да има толкова заблудени комунисти.Като толкова ви харесва идете да живеетам избора има Русия, Китай, С. Корея, Куба, нон е ви стиска нали защото там хората живеят прекрасно.Всички заблудени *** съм сигурен че карате западни коли, ползвате мобилни телефони, дори интернета и компютрите ви са измислени от американци - не ви ли е малко гадно да ползвате блага на капитализма.Защо децата на видни *** учат на запад или в САЩ, а не в Русия и Китай.
297
1
 
12
 
! Отговори
До 349 преди 12 години
Афганистан на времето САЩ си ги въоръжаваха яко. Не само в Рамбо3. А иначе това което правеха съюза преди, а сега правят щатите - са съвсем различни видове война.
296
17
 
4
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
до 345 - да си довърша,едни пущиначи във Афганистан,рзбиха напълно съветската ви армия.Правиш ли сравнение между Виетнам подпомагани от Китай и Русия и Афганистан воден от талибаните на какво ви направи.Май още пълните гащите като някой каже Афганистан
295
16
 
5
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
до 345 - а руснаците не бълнуват ли бе.Още сънуват падането на "великият" СССр,още сънуват как една малка грузинска армия им се опълчи и гледаха като *** руснаците.Руснаците знаят само на малки страни да се правят на важни,а на големи и велики страни не смеят и гъг да кажът.Скоро ще ви затрием,ПРО-то се инсталира над Европа и скоро ядрените ракети ще зафърчат към Китай,Иран и Русия.Бог да ви е на помощ
294
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
346 * смени си транквилантите и си потърси нов специалист по ментални заболявания
293
13
 
3
 
! Отговори
до 344 от 341 преди 12 години
Каквъв Китай бълнуваш,това с което са купили е с американски пари.Ако не наливаше Америка в Китай парите си,сега още щаха да са по дърветата тия маймуни,но скоро ще пренасочат инвестициите си към Индия,да видим какво ще прават Китай и как Русия (ако имат въобще пари)ще инвестират в Китай.Ти гледай скоро време Европа да не спре кранчето на Русия,че народа ви ще измре от глад,но влизам в положението ви.
292
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВА,, СИЛА'' СА САЩ БРЕ,ЕДНИ МАЛКИ ВИЕТНАМЧЕТА ГИ БЪХТАХА ,КАТО МАЧЕ У ДУВАР И НАКРАЯ ВИСЯХА КАТО ПРАНИ *** ПО ХЕЛИКОПТЕРИТЕ ДА ИЗБЯГАТ ОТ ВИЕТКОНГ И ОЩЕ В АМЕРИКА ПСИХИАТРИ ЛЕКУВАТ ВЕТЕРАНИТЕ ОТ (ВЕЛИКАТА) САЩ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ВИЕТНАМСКИ СИНДРОМ
291
0
 
21
 
! Отговори
до 341 преди 12 години
като са толкова (велики) според тебе твоите свински еврейски щати-сащ защо Китай ги изкупи като кюспети на бит пазар по левче парчето ..лъжата рухна шаломчета и целия свят видя ,че (царя) е гол ,а вие виете на умряло защото сума ти време се бъхтахте да се качите на главата на цялото човечество и накрая пак останахте излъгани от вашето божество мадам йехова двто все ви обещава световното господство ,а то пак се отлага за неопределено време ,чефита и вашата не е лесна влизам ви в положение
290
10
 
3
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
342- мога да кажа същото и за теб продажен руско-арабски лакей.Взимай си семейството и марш да протестираш в полза на господаря си Путин,белким се изчистим от промити мозъци,като твоя.Национални предатели сте вие,заради вас България стана страна от третия сваят и ввместо да искате да я оправим,вие искате пак Русия и *** и да ни досъсипят и ратят в петия свят,.Вие сте национални предатели,*** и изчадя.България е за българите,не за продажни руско-арабско-персииски ***