Русия и Китай спънаха резолюцията за Сирия

Това е тъжен ден за сирийците, отбелязаха редица политици
4 фев 2012 19:41,
392
Русия и Китай спънаха резолюцията за Сирия
Снимка: Reuters

Русия и Китай наложиха вето на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, подкрепяща плана на Арабската лига, предвиждащ сирийският президент Башар Асад да се оттегли от властта, предаде Ройтерс.

Останалите 13 членки на Съвета гласуваха "за" резолюцията, която казва, че Съветът за сигурност "подкрепя напълно" плана на Арабската лига.

Още по темата
Постоянният представител на Мароко Мохамед Лулихки - единственият арабски представител в 15-членния орган, изрази "голямото си съжаление и разочарование", че Москва и Пекин са обединили сили, за да "убият" резолюцията.

Френският посланик Жерар Аро заяви пред Съвета: "Това е тъжен ден за този съвет, тъжен ден за всички сирийци и тъжен ден за демокрацията".

Решението на Русия да наложи вето дойде след като САЩ и европейски представители отхвърлиха поредица руски поправки в текста на проекторезолюцията, която призоваваше Асад да прехвърли цялата си власт на своя вицепрезидент, за да бъде извършен демократичен преход в Сирия.

Резолюцията предвиждаше още свободни и прозрачни избори под арабско и международно наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Матушка Россия, ты всегда в наших сердцах!! Признателност към Руския народ за това, че освободи България от турско иго и преложи Сан Стефанска България!!! Поклон
328
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
елате при демокрацията, да не дойде тя при вас... В тези мюсулмански държави, когато има демокрация умират стотици невинни след футболен мач! При такава религия само твърдата ръка върши работа
327
0
 
0
 
! Отговори
ДО ХАСАН преди 12 години
Хасане,Хасане да ти е простено-толкова си го имаш тъка си разсъждаваш.Добре е поне,че можеш да си включиш компа.
326
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние трябва да сме по-*** и от Асад,за да повярваме че той е толкова *** че да избива невинни хора и да даде повод да демократите да демократизират.
325
3
 
6
 
! Отговори
nekoi преди 12 години
Zle e za zapada, ako nqma kakwo da se grabi, nqma i pechalba.W Libia uspqha , sega na red e Siria. Westnizite ne pisat kolko golqma e krizata w Zapadna Ewropa.Edin primer: w Holandia wsqka sedmiza 250 choweka ostawat bez rabota.I nikakwi nowi rabotni mesta.Opachkite pred sozianoto rastat egednewno.W Belgia e sustoto.Locho, idwa mnogo locho.
324
3
 
15
 
! Отговори
сектор Кабул преди 12 години
Когато САЩ саботират резолюциите на ООН, осъждащи Израел за военни престъпления и престъпления срещу човечеството, "великият" dnes.bg мълчи като магистрална к*рва, упражняваща свещеното демократично право на орална любов. Когато обаче Русия и Китай се намесят, за да защитят последните остатъци от международното право, и да предотвратят нова кървава баня на САЩ и Израел над сирийския народ, същият този сайт определя действията на Русия като "спъващи".Напомням на днес.бг, че иде Видов Ден....
323
3
 
17
 
! Отговори
PANDO преди 12 години
Защо не покажете резултатите от "демокрацията" сега в Либия,Египет,Ирак и Афганистан,Ливан???Русия и Китай не защитават една страна ,те защитават международното право.Защо не кажете кой снабдява с оръжие и пари "въстанниците"?Защо не свалят "режима"на Фидел Кастро???Не ни вземайте за *** с вашите лъжи.
322
5
 
16
 
! Отговори
освободител преди 12 години
когато предатерите и измениците тука говорят срещу Русия , терористите и масо убийци плюят от страх против Русия , когато купените арабски шейхове вият кат койоти срещу Русия ..... значи Великая Рус е на прав път ..... западни чакали ще се задавите накрая , кокъла ще се окаже голям за лакомата ви паст убийци на деца носещи свобода с крилати ракети и обеднен уран
321
7
 
19
 
! Отговори
освободител преди 12 години
да живее Русия и руската армия , РУСИЯ , БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБЕ , НИЕ СМЕ ПРОТИВ НАТО И СМЕ ПЪРВИТЕ КОИТО ЩЕ СЕ ОБЪРНЕМ СРЕЩУ ПРЕДАТЕЛИТЕ И ТЕРОРИСТИТЕ ОТ НАТО И САЩ
320
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евалла на Руснаците и Китайците.Световният тероризатор САЩ трябва да бъде озаптен.Крайно време беше.
319
3
 
13
 
! Отговори
ринго преди 12 години
правилно ...не може някаква си арабска лига дето наистина е лига на американците да определя съдбата на Сирия .Видяхме ги какво натвориха в Либия тези американски *** с фереджета.Защо няма революция в Саудитска Арабия ? Толкова ли са доволни от диктатора си саудитците че не излизат на бунт.Просто никой не им бута фитили и пари да излезат докато ислямистите по другите арабски страни получават яко пари и ги насъскват.Всеки убит в Сирия е гаден ислямист и терорист а не борец за демокрация.
318
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота!Руска сила, руска воля,руска кръв и руский потще избавят от неволянаший падналий народ.
317
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 374-Освободихме се от комунизма, но не успяхме да се освободим от самите себе си. ..Ще те освободим, бе *** банкянски! Ще копаш картофи докато ти дойде акъл в главата в тиквата по-точно! Макар че няма шанс за това в близките 1000 години!
316
19
 
5
 
! Отговори
Хасан преди 12 години
Долу Китаи и Ракия,само САЩ,Турция и израел - наи великите стани на този свят.Може да смажем всеки които ни се изпречи
315
4
 
10
 
! Отговори
Нина до 374 преди 12 години
Аз мисля, че това е най-доброто управление за Русия на този етап, а за паламентаризъм там и дума не може да става. Този народ може да бъде управляван само под диктатура. Всичко друго ще доведе до едно нещо-гражданска война. Руснаците са също много податливи на различно лобиране и промиване на мозъците, там има американофили, които просто могат да те разбият с екстремизма си.
314
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Историята се повтаря: също както преди 1917, днес в Русия живеят две нации - алкохолизираните провинциалисти и образованите граждани. Първите копнеят по цар Сталин, а за вторите цялата руска история е едно кърваво блато.Освободихме се от комунизма, но не успяхме да се освободим от самите себе си. На власт дойдоха отново циниците и използвачите, а животът се завърна обратно във вечната си орбита, твърди писателят Михаил Шишкин. Какво го кара да мисли така?Проблемът на Русия не е в това, че последните избори били манипулирани, а в това, че дори и да не бяха манипулирани, партията на Путин пак щеше да победи. Това не се оспорва дори от опозицията.
313
3
 
0
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Също така търся улегнал,български собственик на бардак :)
312
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** още веднъж доказаха,че нямат място сред цивилизовнитен ароди, колкото до жълтите любители на кучета, без американските технологии са две нули 00
311
3
 
2
 
! Отговори
ЗА 369 преди 12 години
КВА РУССИЯ БЕ СОКРАТЕ......СИРИЯ
310
9
 
21
 
! Отговори
сократ преди 12 години
Аман от *** и непросветени люде в сайтовете.ИСТОРИЯТА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА.Всеки дръзнал да наруши спокоиствието на Руския народ все си е получил заслуженото.То не беше Наполеон,то не беше Врангел,то не беше Колчак,то не беше Хитлер.Може да се карат понягога,но нападне ли ги някой, те се обединяват като един юмрук и тежко на таз глава върху която се стовари.