ФБР пусна досието на Стив Джобс

Публикуваният документ съдържа 191 страници
Обновена: 10 фев 2012 11:38 | 10 фев 2012 11:18,
42
ФБР пусна досието на Стив Джобс
Снимка: архив, Reuters

ФБР публикува досието на Стив Джобс, което бюрото е събирало приживе за основателя на компанията Apple, когато през 1991 г. той е бил номиниран за член на Съвета по износа към администрацията на президента Джордж Буш Старши, предадоха световните агенции.

Впоследствие Джобс е бил назначен в консултативния орган,  въпреки че някои интервюирани лица са го окачествили като човек, който "изопачава действителността", за да постигне целите си.

В досието от 191 страници се отбелязва, че Джобс е вземал пробно наркотици през 70-те години и че първоначално е отказвал да поеме отговорността за дъщеря си Лиса, която по-късно признава след брака с майка й.

Независимо от това, че някои от запитаните от ФБР изказват съмнения за почтеността на компютърния магнат, те всички  препоръчват да бъде назначен на поста.

Един от интервюираните казва пред агентите, че огромната власт, с която разполага Джобс, го кара да губи от поглед честността и почтеността и вследствие на това да изопачава истината.

Стив Джобс почина през октомври 2011 г. Повечето от фактите, огласени от ФБР, са отдавна известни или са включени в авторизираната му биография на публициста Уолтър Айзаксън,  публикувана малко след смъртта на Джобс.

Вчера американското  министерство на търговията потвърди, че Стив Джобс е бил член на Съвета по износа в първата администрация на Буш Старши.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
10
 
! Отговори
Myself преди 12 години
Джобс никога не се е женил за Крис Бренан (майката на Лиса). Жени се за Лорийн през 1991г. Признава Лиса години по-рано.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Буш старши забогатя и стана президент благодарение на службата си в ЦРУ и даже и поста си като директор на ЦРУ. Очевидно и Джобс нямаше да успее да натрупа богатството си без ЦРУ и подкрепата на влиятелни политици и агенти служили на ЦРУ.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За чий ... му ровят кокалите на човека. Опитвал наркотици преди 40 години и и други пикантерии. ФБР реклама ли си прави що ли?
8
14
 
12
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Oще ли останаха хора, които да му се кланят на тоя ***?
7
10
 
37
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Гениален е, ама в това да измъкне максимум пари от максиму хора. Не идеята да измисли нещо яко го е тласкала, а идеята за награби колкото може повече пари. Огледайте се и вижте как функционира всеки продукт на Епъл - всичко е с пари, и всичко е централизирано, за да няма мърдане. Можеш ли да си купиш нещо за ***-a с който разполагаш от друго място освен от техния магазин? Ненапразно "геният" се е стремил да загроби конкуренцията, на каквато и да е цена. Лакомията за пари и власт е голямо нещо!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стив Джобс е бил един от поддръжниците на американската политика. В противен случай неговото развитие едва ли би имало такова ниво. Само вижте снимката на замисъла на Apple Campus 2 в Купертино(има я тук в dnes.bg) и ще видите за какво иде реч. Може да е бил велик, но е бил и слагател. Иначеее, нема братче успех! Нема! На тая снимка открито се проповядва химическото небе, което е бъдещето на всички чрез кемтрейлс! измислен и създаден от USA! и който ще погуби света!
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я! И там имало ДС! Къде са сега баламурниците дето говорят глупости:)))
4
5
 
11
 
! Отговори
Иха преди 12 години
Вече се чудя има ли хора които да не донасят?!?!?!?!
3
11
 
7
 
! Отговори
DO 1 преди 12 години
TI KAKVO SI NAPRAVIL BE UMRQLKO??????samo umeete da davate saveti i da komentirate neshtastnici,
2
22
 
24
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Стив Джобс е един от най-великите умове на нашето време! Да, манупулатор е, изопачава действителността, но и в крайна сметка я променя, и кара хората, които работят за него да надхвърлят многократно възможностите си! Огромна сила на ума, и духа! Повечето негови служители казват: Страхувахме се да не го разочароваме!
1
14
 
42
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
"Огромната власт, с която разполага Джобс, го кара да губи от поглед честността и почтеността и вследствие на това да изопачава истината"Ей това изречение го описва най-точно. Боготворят един използвач и манипулатор, който ако нямаше приятели където трябва продуктите му нямаше да ги има.