Вивиан Рединг размаха пръст на холандците

Призова да не се следват призивите за нетърпимост срещу българи и румънци
Обновена: 11 фев 2012 08:01 | 10 фев 2012 22:11, Миглена Иванова
122
Вивиан Рединг размаха пръст на холандците
Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу и еврокомисар Вивиан Рединг. Снимка: Reuters

Правосъдният еврокомисар Вивиан Рединг призова холандците да не следват призивите на нетърпимост на крайнодясната Партия на свободата.

Изявлението на Рединг е по повод сайта на председателя на партията Герт Вилдерс, където холандски граждани са призовани да подават жалби и оплаквания от източноевропейски работници, пребиваващи на територията на страната.

“В Европа отстояваме свободата и отвореността на континента, така че гражданите на ЕС да бъдат свободни да се движат, работят и учат където пожелаят”, посочва Рединг, цитирана от БТА.

“Гражданите на 27-те страни в Общността трябва да се чувстват у дома си, независимо къде решат да се установят”, допълва тя.

По нейните думи сайтът действа напълно против тези принципи, след като ясно призовава хората към нетърпимост.

Още по темата

“Европа е изправена пред трудни времена и ще решим проблемите си само ако проявяваме солидарност, а не ако предаваме съгражданите си”, допълва Вивиан Рединг.

Днес евродепутатът Илиана Иванова поиска от Европейската комисия да бъде направено разследване по случая със сайта на Герт Вилдерс и предприемане на незабавни мерки.

Евродепутатът Ивайло Калфин съобщи, че ще предложи групата да приеме през следващта седмица в Страсбург декларация срещу опитите за дискриминация на българи и други чужденци от Централна и Източна Европа в Холандия.

Партията на свободата на Герт Вилдерс обаче е получила близо 14 000 жалби на нова гореща линия срещу работници имигранти от Централна и Източна Европа, съобщи днес холандският вестник "Фолкскрант".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: ХоландияГерт Вилдерс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
7
 
! Отговори
Сапортък- Гуру преди 12 години
Братя,затова трябва да се преименуваме на траки- тураки, звучи по престижно.Гърците ги зариваха със субсидии защото се смяташе, че те са създателите на първата европейска цивилизация...което всъщност е една заблуда.Трябва да си поискаме своето и да извлечем девиденти от него файда, демек (кьор софра)!Анадън му аркадашлар?
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"получила близо 14 000 жалби" тука стана като с Япония и компотите. Колко от жалбите са за наркотрафиканти и *** не се казва, само врътки разни.
97
1
 
4
 
! Отговори
ринго преди 12 години
това лято живот и здраве ще скъсаме баниците на много холандки да променим имиджа на страната ни .Най добрата дипломация е здравия *** след това оня *** Вилдерс нека да говори против България няма да има кой да го слуша.Е прави са за черноработниците дето ги заливат ама кой да им върши мръсната работа ?
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Prochetoh palnija tekst na saita....mediite skrivat istinata na napisanoto , opitvat se da ni podvedat i nastrojat, a v sastnost holanzite sa protiv ziganskija teror na organiziranite zigani ot Balgarija i Rumanija , a ne sreshtu dobrite chugdenzi !!V SAITA DOBRE SE RAZKAZVA KAK GRAJDANI NA HOLANDIJA I BELGIJA , TEHNITE KASHTI I AVTOMOBILI MASOVO SE NAPADAT I KRADAT OT BANDI IZTOCHNOEVROPEISKI ZIGANI !!
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само хора, които са били в Холандия разбират каква *** има там. Мароканци, мюсюлмани, африканци но най-вече хората от собствените им колонии Антилите. Нагла, безпардонна ***, която е като ромите - социални помощи, деца и рев по телевизията за дискриминация.Холондерите не смеят да им гъкнат, те имат холандски паспорти и са техни граждани.Бай-дъ-уей повечето "десни" са си баш леви. За справка австрийския лидер на националистите - дето си излезе педеуруга- след смърта му показаха гаджето му.
94
0
 
9
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Ако Европейската Комисия или Парламент открият сайт за оплаквания, жалби и предложения, бихме го разбрали. Ако всички или повечето държави в ЕС биха открили подобен сайт за жалби и предложения, бихме го разбрали. Ако само една партия в Холандия открива подобен сайт и той е насочен срещу определени националности и етноси, това е открит расизъм и ксенофобия. Това също говори, че нещо в самата Холандия и нейните управляващи не е наред. Хубав ден за всички и за самите холандци!
93
1
 
2
 
! Отговори
.I. преди 12 години
Кажете името на въпросния сайт да им тегля една
92
2
 
20
 
! Отговори
КОМУНЯГА НА 69 преди 12 години
Ние Българите сме лесни живне ли малко България полека лека ще се върнат повечето,но да му мислят холандците като след 20години Джамиите в ниската земя ще са повече от холандците да му мислят щото са ги пуснали навремето легално дали са им равни права на МЮСЛИТАТА и сега няма отърване раждат като МИШКИ а те нас изкарват виновни съвсем скоро ще го ядат ГОЛЯМ И *** ТЕЯ НАДУТИ ХОЛАНДЦИ
91
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Холандците са . Нали си спомняте ,че холандски сини каски охраняваха босненците в Сребраница.Сърбите ги беха на поразия.Има изказване на американски генерал по тоя случаи.Имат късмет,че не са ни комшии,доволни щеха да останат.
90
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самият факт, че ни приеха в ЕС с хиляди съмнения и предпазни клаузи, докато мюсюлмани, *** и разни *** ги заливат ежедневно, красноречиво говори, какво холандците могат да направят в защита на нацията си и какво не.
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"14 000 жалби на нова гореща линия срещу работници имигранти от Централна и Източна Европа"14 000 жалби... ама тия въобще не са расисти, а иначе нас ни обвиняват в расизъм!
88
3
 
20
 
! Отговори
към 90 преди 12 години
Холандците скачат срещу българи и румънци, защото срещу мюсюлмани, *** и цялата *** *** не смеят.Затова.
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ave kat doidat afrikancite i arabite togava nie *** 6tesme vi balgari mali kakvo 6te stava togava po4akaite i 6tevidite 6ava opravqt niboitese
86
2
 
0
 
! Отговори
ТОТЮ преди 12 години
СИГУРНО Е РАЗМАХАЛ СРЕДЕН ПРЪСТ...
85
1
 
2
 
! Отговори
честно за холандците преди 12 години
а за тези които не знаяттова е фабриката в която е открит цеха. В смисъл тя е една в нови пазар. /
84
1
 
17
 
! Отговори
честно за холандците преди 12 години
ПРеди няколко месеца излезе статия по всички вестници, как в Нови Пазар е намерена супер-модерна ферма за марихуана в някакъв шивашки цех. Собствениците са двама холандци баща и син Гусенс. Уж правели дрехи, а долу отглеждали трева. Същия този Гусенс, ако му пуснете името в нета, излиза на 4-5 страница Гугул как е убил човек в България в пияно състояние с колата си и е лежал в затвора. Молим Вим Вендерс да ни направи и на нас някакъв сайт, да се оплачеме от европейците--благородници-холандци.
83
3
 
14
 
! Отговори
неграмотен преди 12 години
не хонладците са ни виновни, а ние, че сме се оставили на нашите гнусни управници да ни гонят от родните ни домове по чужди страни хляб да дирим. Вместо на тях да им искаме сметката за тези всички унижения и ***, кирлив живот - хонландците ни виновни. Ние сме виновни, че търпиме тоя гнет от шепа крадлюфси и вратове, бивши и сегашни, се същите ...Браво на Хонландия - така се пази и гради дом, *** там няма пеливани и ритнитопкофси да управляват, а тук щом голове вкарвал - дипломат! Такваз е шорбата
82
2
 
4
 
! Отговори
Nekoi si преди 12 години
Vidov den idva ne zabraviaite edno poriada4no cunami i ste gi pitam posle 6to e ksenofobija ste se spasiavat kato mi6ki iz Europa a nai ve4e v na6ite teritorii.
81
6
 
2
 
! Отговори
gurbetciya преди 12 години
az sisto rabotya viv cujbina ot godini no v bilgariya koyto ima pet leva v djoba si se misli za golyama rabota a vsisnost e edin gladen *** vsicki sme *** zastoto po nisto ne se razlicavame ot afrikancite zatova neobvinyavayte *** vseki obvinitel e po dolen ot tyah prez komizma nikoy ne se oplakvase ot tyah a dnes gi pluete bokluci takiva
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май е крайно време да се припомни на холандците че до преди стотина години са търгували с роби и са правили пладнешки обири из колониите! И колко ли народ са затрили гадините?