Саркози започна предизборната кампания

Френският президент даде заявка за преизбиране
Обновена: 11 фев 2012 13:42 | 11 фев 2012 13:42,
29
Саркози започна предизборната кампания
Снимка: Reuters

Френският президент Никола Саркози вече даде заявка за преизбиране. Предизборната му кампания, макар и неофициално, вече започна с интервю за френското списание Le Figaro, в което очерта основните си политически позиции, пише FT.

Официалната предизборна кампания на Саркози се очаква да започне през следващата седмица, най-вероятно в четвъртък. Тогава неговата партия ще проведе и голям митинг в подкрепа на президента.
 
В 10 цветни страници списанието представя Никола Саркози в различна светлина – като държавник, като примерен богомолец, и като обичан президент. В интервюто френският президент заявява колко много съжалява, когато види “това, което не сме направили, и колко много остава да се направи”.
 
Саркози очерта и основните принципи в предизборната си кампания. Той ще акцентира върху борбата с безработицата във Франция, която достигна 12-годишен връх, реформата на трудовия пазар и проблемите на имиграцията, като разграничи политиките си от тези на конкурента му Франсоа Оланд.
 
Саркози се опитва да привлече на своя страна крайнодесните френски избиратели, като се противопостави на гей браковете, осиновяването на деца от еднополови двойки и евтаназията.
 
Френският президент освен това е категоричен, че ще въведе допълнителни ограничения за достъпа на имигранти до страната му, както и че ще има по-твърдо отношение към синдикатите през втория си мандат, ако спечели изборите.
 
Той предложи да се осъществи референдум по въпроса дали да не бъдат ограничени обезщетенията за безработица на хората, които откажат предложение за работа, обучение или квалификация и преквалификация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Има управленски качества, но лощото е, че е прекалено злобен. То е изписано на снимката.
22
3
 
3
 
! Отговори
4 преди 12 години
Саркози има двама братя които са високи и много хубави.Големият Гийом е роден 1950 година и е милионер-бизнесмен,малкия му брат Стефан е роден 1957 година е лекар.
21
3
 
2
 
! Отговори
4 преди 12 години
Карла е родена в Италия от френцузойка-еврейка,но е родена от голямата любов на Марица/9 годишна връзка с млад мъж 22години по-млад от Марица/Бруни -Тедечи дава името на Карла.Сега биологичния и баща живеев Бразилия и е роден 1946 година/65 годишен/Карла има син и дъщеря от Н.Саркози,да са и живи и здрави.
20
3
 
4
 
! Отговори
4 преди 12 години
39Първата жена на Саркози е от остров Корсика,баща и е депутат и го вкарва в политиката,има двама сина.После има гадже дъщерята на Жак Ширак,но се разделят.След това живее 10 години със Сисилия *** и още 10 госини с брак имат син Луи.Бащата на Сисилия е молдавски ***.Сарко е роден от майка католичка/нейния баща е евреин от Солун,майка и е французойка католичка/,по еврейските закони майка му е католик и децата и са католици.Баща му Пал Саркози е католик,няма в Унгария такава фамилия евреи.
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, поднесе доста театро. Французите си падат по театъра. Може и да го изберат.
18
5
 
1
 
! Отговори
France преди 12 години
Любопитно около Саркози:Никола Пол Стефан Саркози дьо Наги Боча (на френски: Nicolas Paul Stеphane Sarkоzy de Nagy-Bocsa, Nicolas Sarkozy) е френски политик от унгарско-еврейски произход,роден28 януари 1955, Париж, ФранцияПърва съпруга Сесилия Мария Сара Изабел Сиганер, Баща ѝ Андре Сиганер (с рождено име Арон Шуганов) е от румънско-ромски и руско-еврейски произход.Сесилия се омъжва за популярния френски телевизионен водещ Жак Мартен на 10 август 1984 г. Гражданският им брак се регистрира в Ньой от тогавашния кмет Никола Саркози.Саркози, който се влюбва в булката по време на венчавката, прекарва следващите 4 години в опити да покори сърцето и.Съпруга /втора/ Карла Бруни, родена на 23 декември 1967, Торино, Италия. Това е първият неин брак и третия на Саркози.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гад!
16
2
 
4
 
! Отговори
хох преди 12 години
Мари ле Пен никога няма да я изберат франсетата,тя не е събрала 500 подписа от кметовете,та може да бъде изключена от изборите.
15
5
 
2
 
! Отговори
карла преди 12 години
какъв мъж.... като *** на дъжд... мммм идва ми да го изпапкам :-) иначе по темата дано франция и дойде акъла малко и изберат дъщерята на льопен.
14
1
 
0
 
! Отговори
za kancheto преди 12 години
do 17: Kancheto e obshto, obache, priateliu i vsichki sme v kiupa.
13
5
 
7
 
! Отговори
хх преди 12 години
Френският народ е велик и няма да допусне грешка.Те разбиха Бастий и свалиха монархията,знаят да си пазят правата,с този народ гаргаризъм не се прави.Народът е силата и те ръководят Републиката.
12
2
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
SARCOZY NI VODI KAM VOINI ! OT VOINATA V LIBIA TOI SE PREOBRAZI V CHERNIQT VOIN KOITO SHTE UNISHTOGI EVROPA. ,TOI REAGIRA PARVICHNO BEZ DA MISLI ZA POSLEDSTVIQTA ZA EVROPA,TOI SLEDVA GELANIQTA NA GENA SI, AMA NA NAS VTORA KLEOPATRA NE NI TRQBVA, EVORPA NQMA DA OZELEE .PO-DOBRE DA NE SE KANDIDATIRA, NQMA DA BADE IZBRAN !
11
3
 
13
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
На комплексираните мъже,балансите им изиват постоянно но тъй като тоя е политик,народа плаща сметката.Дано не се кандидатира,защото е опасен и за ЕС
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марионетката на хамериканската *** лауреат на наградата за мир е абсолютен ***,защото след хуманитарните бомби в сърбия и африка,сега франция ще напнат а хамериканеца ще гледа.Светът намрази французите,колко отвлечени има по света заради този страхлив комплексиран солдат
9
5
 
20
 
! Отговори
9999999999999 преди 12 години
Градинското джудже което хварля бомби по света и бега с 300,само че сина на кадафито футболиста от судан вчера каза че ще се върне в Либия защото народа не иска шария на опозицията.Във цяла Африка в момента е хаос заради тази страхлива ***
8
8
 
24
 
! Отговори
FRANCE преди 12 години
сарко е опасен не само за Франция ами и за ЕС,Африка и Азия.Дано не се кандидатира
7
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Той самия прави кейнсиянска политика, но Оланд е още по-голям комунист. Помнете ми думата - Европа ще фалира ако продължават така. Кейнс е вреден и тепърва ще гледаме последствията. Това е вреден популизъм и нищо повече.
6
11
 
12
 
! Отговори
François Ho преди 12 години
"държавник, като примерен богомолец, и като обичан президент" Лицемерието край няма! От 3-те не е нито едно, единственото нещо, за което го е грижа са парите (в неговите бакови сметки). Този човек на снимката е опасен за Франция и Европа.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В заводите на Рено в Бурса,ще се произвеждат Фиат Албеа и СААБ.Фиат Албея вече е купен от Турската държава,а преговорите за закупуването на СААБ са в ход.За заводите на Пежо,текат преговори за прехвърляне на завода на Митсубиши от Холандия.А в заводите на Ситроен влиза Субару.Наистина много голям успех за Саркози.
4
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само хаби държавни пари залудо!