Елизабет II си търси прислужник за банята

Заплатата е скромна – само 14 200 лири годишно
13 фев 2012 22:12, Елка Василева
87
Елизабет II си търси прислужник за банята
Снимка: Reuters

Кралицата си търси прислужник за банята срещу годишна заплата от 14 200 британски лири, пише в. "Дейли мейл".

В задълженията на новия служител ще влиза следенето отблизо на мокрото помещение, да пълни ваната и стриктно да следи за желаната температура на водата. Освен това той ще трябва да разопакова и да стяга багажа на височайшите гости на Бъкингамския дворец, да глади дрехите им, да им помага да се обличат, да бди над бижутата им, да пренася за закуска подносите до стаите им.

Предлаганата заплата е доста скромна и е почти на дъното в йерархията на служителите на двореца. Но щастливецът, който получи поста, ще може да контактува пряко с Нейно Величество и принц Филип. Новият служител ще се присъедини към останалите 250 готвачи, прислужници, шофьори, градинари и др., които обслужват кралското семейство.

Прислужникът за банята ще обитава Бъкингамския дворец, но ще трябва да обслужва три месеца в годината и другите кралски резиденции като Балморал и Сандрингам. Работната му седмица ще е 40 часа, като кандидатът трябва да бъде "възпитан, дружелюбен и дискретен".

През 2003 година в британския печат се надигна недоволство, след като се узна, че принц Чарлз имал специален прислужник, който да изстисква пастата върху четката му за зъби, припомня изданието, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прислужник който да им слага паста за зъби на четката малей тия са много зле как още не са грабнали сопите.
21
5
 
5
 
! Отговори
UK до потресен преди 12 години
Преди да, но от 15-20 години си плащат данъци и такси като всеки. За останалото не може да се говори. Именията са натрупани от стотици години.
20
2
 
3
 
! Отговори
потресен преди 12 години
До UKправилно ме поправяш но и държавата им дава прекалено много !!!
19
7
 
13
 
! Отговори
UK преди 12 години
До потресенАми просто този "тумор" носи милиарди в държавната хазна всяка година от туризъм само. Кралското семейство си плаща данъци както всеки друг в страната.
18
10
 
14
 
! Отговори
потресен преди 12 години
Честно казано не знам тези англичаните как още търпят този тумор на нацията им !!!
17
0
 
4
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
До: 16Британска лираGBP12.33156 13.02.2012 Фиксинг на БНБ
16
5
 
2
 
! Отговори
badabing633 преди 12 години
hahah, ce az pravia edva li ne dvoino na godina v dania :D neveroiatno e kolko stisnati sa horata, oshte povece kralskoto semeistvo, koeto na glava vzima ot 338.468 (kato nai-malko) i stiga do 5.641.142 pounda i nagore na covek samo. smeshnitzi golemi
15
0
 
12
 
! Отговори
До 16 от UK преди 12 години
Средната работна годишна заплата за Лондон и югоизточна Англия е 28 000 паунда. Но както споменах,при положение че този човек няма да плаща наем,храна,транспорт,държавни такси и други все пак не изглежда чак толкова лоша заплата.
14
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Е, това беше много интересна новина.....А бе, що си губите времето с глупости????
13
3
 
17
 
! Отговори
До ivo преди 12 години
Хайде отивай на гурбет ивчо да събереш малко стотинки и да си купиш нормален компютър. Тогава ще можеш да пишеш на български,не на маймуница. Не ги оплаквай тях гърците, ние все още сме стотина години зад тях.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
14 200 х 2.20 става огромна за бг. сума
11
6
 
20
 
! Отговори
До Варна от UK преди 12 години
След 5-6 години българите ще са по-богати от гърците, заяви българският вицепремиер Симеон Дянков пред БНТ. С тази мисъл финансовият министър надмина глупостите, които Бойко Борисов постоянно сипе за гърците - колко били зле, как ние сме по-добре от тях и т. н. В Гърция пенсиите се движат основно между 800 и 2000 евро. За 5-6 години трябва да паднат наполовина, а българските от сегашните 100 евро да се вдигнат 5-10 пъти, за да станем по-добре от гърците. Същото е и със заплатите. Сегашните 300 евро средна българска заплата трябва да се увеличат 4-5 пъти, а гръцките да се намалят 2 пъти, за да ги надминем. Това идва да покаже, че България има финансов министър, който не може да смята. Защото, възможно е гръцките пенсии и заплати да се намалят още наполовина. Но не е възможно за 5-6 години българските да се увеличат 4-5 пъти. Трябва да си голям лъжец или просто *** да твърдиш такова нещо. Най-малкото един финансист трябва да знае, че петкратно увеличение на доходите за 5 години е невъзможно, освен ако няма опустошителна, галопираща инфлация. Което пък не може да стане при валутен борд. Може би Дянков завоалирано иска да каже, че ще падне бордът? Преди седмица пак Симеон Дянков в интервю за германският вестник Ди Велт каза, че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите до известна степен са щастливи от нещастието на гърците. Докога българският премиер и вицепремиер ще се гаврят с проблемите на съседните гърци и ще ни плашат с тях? Няма ли кой да възрази на Борисов, че ако в България няма финансова криза, това не е благодарение на неговото правителство. Никога в България в последните години не е имало финансова криза. И при предишното, и при сегашното правителство. България беше засегната от икономическа криза, предизвикана от кризата в Европа. На този фон сегашното правителство не направи нищо да поощри производството и потреблението, а напротив - само рестрикции, които закопаха държавата още повече. И на това отгоре да казваш постоянно колко са зле гърците и колко ние сме добре е гавра и с двата народа. Защото българите направо мизерстват в сравнение с гърците, дори при сегашния финансов колапс на съседите.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Невероятна новина за раздел СВЯТ. Явно по света е настъпило блажено спокойствие и се налага да се слагат подобни новини, че кралицата на Англия си търси теляк.
9
4
 
26
 
! Отговори
UK преди 12 години
Тази заплата е много малка за тукашните стандарти. Но наем няма да плаща и други такси,така че не изглежда доста зле.
8
7
 
30
 
! Отговори
Варна преди 12 години
Айде,Гърци-страхотна оферта за вас!
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дърта скръндза.
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
az 6te mia zadnika na babata za tez pari.vmesto da lija zadnicite na na6te v bg
5
15
 
35
 
! Отговори
........... преди 12 години
Цялата тая кралска *** ме отвращава. Гнусни свръхбогати и студени твари занимаващи се със сатанински ритуали и унижение на нормалните хора.
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За българските стандарти (по специално мойте) подобна заплата е една невероятна сума.Сигурно обаче в Англия умират от смях-тая колко е стисната не е верно просто.Все едно да си търси прислужник в българия и да предлага 200 лева заплата.Странно как може човек който има яхти ,купчина ролс-ройси ,килограми злато диаманти дворци и тн и тн да изпада толкова ниско.Е ,както казваме ние българите ,никога не е късно да се изциганиш."Синя кръв" ли?Хахаха каква синя кръв клошареенето е безкрайно.
3
6
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Мога да се...кандидатирам,но не знам...езика.Другият вариант е,ако...кралицата ме харесаи...наеме,да научи кривунделски.