Над тон кокаин заловиха на пристанището в Антверпен

Дрогата била укрита в пратка с прах за пране
Обновена: 14 фев 2012 12:45 | 14 фев 2012 12:45, Елка Василева
4
Над тон кокаин заловиха на пристанището в Антверпен
Пристанището в Антверпен. Снимка: архив, Reuters

Над един тон кокаин, укрит в пратка с прах за пране, е бил заловен на пристанището в Антверпен, съобщи медийната група Ер Те Ел.

Наркотикът е пристигнал с кораб от Доминиканската република. По случая има осем арестувани. Според публикацията пратката е била предназначена за Холандия.

По данни на местната полиция пристанището в Антверпен е най-уязвимото в Европа по отношение на вноса на наркотици.

Установено е, че през миналата година през тази входна точка на континента са внесени 6.47 тона кокаин, като тенденцията показва постоянно увеличение на количествата на годишна основа – 3.62 тона през 2009 г. и 5.5 тона през 2010 година. Един килограм чист кокаин се оценява на 37 000 евро на пазара в ЕС, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
май си ходил да работиш в Белгия и Холандия а ? Защо така бе моме, стой си в България тогава.. и си кръсти детето Ганио. ***
1
5
 
13
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Хаха... и тия тикви ни търсят кусур за Шенген! Холандия е най-пропадналата в морално отношение държава и всъщност резилът е на нашите политици, които ни набутаха в един съюз точно с такива държави. Няма по-голямо унижение за един български мъж ментор и съдник да му бъде едно пъпчиво рижаво кьосе от Холандия.