Още един тибетски монах се самозапали

Китайският премиер: Тибет е неразделна част от Китай
14 фев 2012 21:00, Елка Василева
14
Още един тибетски монах се самозапали
Снимка: архив, Reuters

Деветнайсетгодишен тибетски монах се е самозапалил вчера в град Аба (Нгаба на тибетски) в Северозападен Китай, предаде ДПА. Полицията е изгасила огъня и е отвела младия монах от близкия манастир Кирти. Няма информация дали той е оживял.

Тибетското правителство в изгнание заяви, че според очевидци двама тибетски младежи са били жестоко бити от полицията.

Китайският премиер Вън Цзябао каза, че самозапалванията в населените с тибетци райони на Китай са екстремистки действия, лишени от обществена подкрепа, предаде Ройтерс.

Още по темата

Смята се, че за последната година най-малко 15 тибетци са загинали при самозапалване в знак на протест срещу китайското управление в провинциите с тибетско население Съчуан и Гансу.

"Всеки опит за подстрекаване на малък брой монаси да предприемат крайни действия за подкопаване на стабилността в Тибет не е в интерес на развитието на района и населението на Тибет. Подобни действия не се ползват с обществена подкрепа", заяви Вън след среща с европейски лидери.

Тибет е "неразделна част" от Китай и тибетците са "наши братя", каза той и добави, че правителството в Пекин уважава и пази околната среда и традиционната култура на Тибет, както и религиозните му свободи, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
Тия "монаси" много на политика са започнали да кълвът.Като си имат правителство на вън защо не се изнесът в САЩ където ще могат да показват циркаджийските си номера а който няма такива ще го водат като мечка да го показват на тъпите янки.
11
4
 
2
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
до 6, наистина е смешно , няма сравнение , америка и права , за такива умници като тебе това е свято дело явно -да крадеш , да унищожаваш собствения си народ , да следиш всяка крачка на хподаниците си , да трепеш хора по целия свят за кеф ...... за такива като тебе умници това е благодат , а що се отнася до Китай както казваш , за присвояване там има направо разтрел , но това за такива като тебе е нормално да можеш да ограбиш от народа си 100 млн примерно
10
8
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Тибетците да се радват че са под крилото на Китай, който им помага да се развиват и да преодолеят примитивизма си. Ако бяха в границите на САЩ отдавна да са изчезнали като вид или последните индивиди ще са натъпкани в резервати като животни.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За разлика от нас-демократичните и високо интелигентни люде-владеещи високи технологий и банкови кредити или депозити,те са единствената оцеляла нация-успяла да съхрани себе си в хармония с земята.А ние гоним единствено хармонията с паричната маса,насадена от финансово заинтерисувани гурута.Това е един свят-който е пред изчезване-защото вече са малцинство,а ние меркантилните-мнозинство.Живеем ограничени в собственото си его и собствените си апартаменти-без дори да осъзнаваме колко сме глупави..
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Независимостта на Тибет и Далай лама се подкрепят от противниците на Китай, само защото така им е угодно, а не защото толкова са се загрижили за "свободата" на този малък етнос. Нека не се заблуждаваме.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тибет са може би най-добронамерената и най-добродушната нация на света. Бедни са, но на тях така им харесва и си живеят щастливо и без претенции. Не са пленници на материализма.
6
7
 
5
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
не умнико, свободни са да ИЗБЕРАТ да правят това което си изброил. Да сравняваш елементарни човешки права в САЩ и Китай е смешно просто !
5
7
 
17
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
4, *** как разбира се , свобони са ... да стават , да взимат наркотици , да пропадат и правителсвото им да ги бие по най-демократичен начин и не на по следно място ...... от толкова свободия да нямат личен живот , всяка стъпка им се следи , ако не вярваш -тъй като предателите не вярват поради много причини , вземи виж на някоя английска улица колко камери има , и на човек по колко се падат , та любяшите на американо-английската свобода ко правят тука , аз за себе си мога да кажа
4
5
 
4
 
! Отговори
за 1 преди 12 години
Позна, пък и не е трудно, там където хората са свободни е
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Духът на Ян Палах живее в тях!"Свободата води народа"
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Индия. Китай още ли не ги е забранил тия монаси?
1
11
 
7
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
не съм много наясно но някой да каже къде по точно е това правитество в изгнание , басирам се че е или в щатите или Англия