41 месеца затвор за българин, точил банкови карти в САЩ

Според щатските прокурори той има съучастници в България
Обновена: 22 фев 2012 07:53 | 22 фев 2012 07:49, Красимир Ангелов
37
41 месеца затвор за българин, точил банкови карти в САЩ

Българин получи 41 месеца затвор от американски съд за ръководене на група, изполвала високотехнологични методи за крадене на стотици хиляди долари от банкомати в Лас Вегас, Ню Йорк, Маями, Сан Франциско и Сиатъл.

Федерални прокурори описват Димитър Димитров като алчен и пресметлив бос на българска организирана престъпна мрежа, която контролирала групи за скимиране на банкови карти от единия до другия бряг на Съединените щати, включително в Лас Вегас, пише в уебсайта си вестник "Лас Вегас ривю джърнъл".

По време на процеса адвокатите на Димитров обаче били категорични, че той е много по-ниско в йерархията на престъпната схема.

Те изтъкнали, че той страда от твърде много лични проблеми, като алкохолизъм и раздвояване на личността, за да бъде лидер на престъпна група.

Въпреки това съдията Филип Про осъди преди ден Димитров на 41 месеца затвор.

След като излезе от затвора, 59-годишният Димитров ще трябва да прекара три години в режим на подписка, да плати 96 461 долара обезщетения и да не общува с останалите членове на престъпната мрежа.

ФБР разполага със записи на телефонни разговори със съучастника му в България Нено Михалев, съобщи заместник-прокурорът Ерик Джонсън.

"В тези записи Димитров заявява, че е рекетирал проститутки, изнудвал е за пари шофьори на камиони от чужди страни и е подкупвал полицаи, митничари и агенти на българската държавна сигурност", каза Джонсън, цитиран от БТА.

От записите става ясно още, че Димитров е бил склонен към заплахи с насилие.

Заедно с Димитров са обвинени още девет души. Четирима от тях са на свобода в България, а четирима от петимата задържани са признали вината си, посочва "Лас Вегас ривю джърнъл".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Лас Вегас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Правосъдието преди 12 години
Еее 3 години и половина затвор ли бе, тук толкова даваме за двойно предуимишлено убийство, ако не си с връзки или попурна личност в който случай се дават условни присъди без значение броя на убитите.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не ходим в САщ това ли е посланието , защото над 500000 души са вече там ? нещо е бая сбъркано
31
0
 
0
 
! Отговори
До №32 преди 12 години
Предполагам ,визираш крадците които ограбиха поколения българи а не "кокошкарите"
30
0
 
2
 
! Отговори
До №29 преди 12 години
Попита Крем (Крум) аварските пленници: "От какво, мислите, че загина началникът (архонтът) ви и всичкият народ?" И те отговорили: "От това, че се умножиха взаимните обвинения, загинаха по-храбрите и по-умните; после несправедливите и крадците станаха съучастници със съдиите; после от пиянството, защото, като се умножи виното, всички станаха пияници; после - от подкупничеството; после - от търговията, защото всички като станаха търговци, взаимно се мамеха. И наистина погибел произлезе от това"
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работливи тракийски чървули от ОРИ(Османо Ромската Империя)!
28
3
 
6
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 12 години
Според мен на всички по 10 години в строг пандиз . Нека разберат какво е някой да ти открадне парите.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ти ще фалираш като ти източат картата , ***
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дай боже повече такива българи в Щатите и скоро щатите ще фалират...
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига ръсили глупости в света има две системи за правораздаване , рисмкото право и прецедентното , който иска Крумови закони да си обръсва главата с един кичур в средата и да бяга в руките степи по далеч от циливизаията.
24
3
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Man, ти къде ни върна по времето на Борис 1.Гледай какво са направили с традиции последните години останалите държави, а дори ги е нямало по времето на Борис.Какви глупости изобщо пишеш?!Въпроса е, че в САЩ закона се прилага за всеки и не само там. В Европа също! И то в днешни ни.Какво като сме имали някога история. Сега гледай какво се случва и защо не можем да го направим отново така.Само не ми обяснявай, че за това са ни виновни американците :)
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Към подръжниците на американската правораздавателна система - ВИЕ слепи ли сте?Страната на неограничените възможножсти е мит и икономиката им е базирана основоно на този мит.Колко страни стъпкаха за да го подържат този мит?Финансовите им борси също са основани върху този мит -"Лъжеш добре и си богат,не лъжеш ли си оставаш бедняк".ВИЕ на тази система ли се прекланяте.Я се запознайте със законите на старите Българи преди Борис 1-ви,те са били прилагани и за бедни и за богати.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко са му на тоя ***!
21
1
 
8
 
! Отговори
! преди 12 години
Дали са му достатъчно,а на Ставийски колко дадоха?
20
9
 
8
 
! Отговори
HAPPY преди 12 години
Да успееш да откраднеш от най-големите крадци в света наистина е изкуство , нашенеца заслужава награда. Хак да им е на гадовете които ограбват света постоянно , всичко се връща 1 ден.
19
4
 
8
 
! Отговори
??? преди 12 години
Много малко са му дали , само 41 месеца ??
18
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
тои вземва от крадците.сащ като ограбват толкова народи ,какво заслужават.
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам да му издигнем паметник-така трябва да се отвръща на Злата Империя.Защото от САЩ светът е видял само зло,единствената градивна сила там постъпва ежегодно със зелената вълна емигранти,останалото е "гнилоч".
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подслушвали са му телефона - това е полицейщина! Цветан Цветанов, мафиота долен, е вкарал връзки в САЩ...
15
0
 
12
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
След като се окаже в една килия Бъба, двуметровия ***, не само личността ще му е раздвоена :)
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОГА ЩЕ ОСЪДЯТ САЩ И ИЗРАЕЛ ЗА ИЗТО4ВАНЕТО НА ПАРИТЕ НА СВЕТА..