41 месеца затвор за българин, точил банкови карти в САЩ

Според щатските прокурори той има съучастници в България
Обновена: 22 фев 2012 07:53 | 22 фев 2012 07:49, Красимир Ангелов
37
41 месеца затвор за българин, точил банкови карти в САЩ

Българин получи 41 месеца затвор от американски съд за ръководене на група, изполвала високотехнологични методи за крадене на стотици хиляди долари от банкомати в Лас Вегас, Ню Йорк, Маями, Сан Франциско и Сиатъл.

Федерални прокурори описват Димитър Димитров като алчен и пресметлив бос на българска организирана престъпна мрежа, която контролирала групи за скимиране на банкови карти от единия до другия бряг на Съединените щати, включително в Лас Вегас, пише в уебсайта си вестник "Лас Вегас ривю джърнъл".

По време на процеса адвокатите на Димитров обаче били категорични, че той е много по-ниско в йерархията на престъпната схема.

Те изтъкнали, че той страда от твърде много лични проблеми, като алкохолизъм и раздвояване на личността, за да бъде лидер на престъпна група.

Въпреки това съдията Филип Про осъди преди ден Димитров на 41 месеца затвор.

След като излезе от затвора, 59-годишният Димитров ще трябва да прекара три години в режим на подписка, да плати 96 461 долара обезщетения и да не общува с останалите членове на престъпната мрежа.

ФБР разполага със записи на телефонни разговори със съучастника му в България Нено Михалев, съобщи заместник-прокурорът Ерик Джонсън.

"В тези записи Димитров заявява, че е рекетирал проститутки, изнудвал е за пари шофьори на камиони от чужди страни и е подкупвал полицаи, митничари и агенти на българската държавна сигурност", каза Джонсън, цитиран от БТА.

От записите става ясно още, че Димитров е бил склонен към заплахи с насилие.

Заедно с Димитров са обвинени още девет души. Четирима от тях са на свобода в България, а четирима от петимата задържани са признали вината си, посочва "Лас Вегас ривю джърнъл".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Лас Вегас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
12
 
! Отговори
БУЛТРАС ПЛОВДИВ преди 12 години
Aлкохолизъм и раздвояване на личноста е проблем на всеки българин.За това се полага само условна присъда господа х-американци.За това си го пуснете момчето да лези заедно с Очите.
12
7
 
19
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
Това е най-съвършенната правораздавателна сиситема в света , за съжаление не знам какще ги стигнеме американците.
11
17
 
6
 
! Отговори
rono2 преди 12 години
Ко ревете бе? Това мом4е колко пари е налиало в БГ, само злобеете щото ниамате..
10
4
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Коя Америка ве Южна, Северна...коя!?
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно къде са обичайните противници на САЩ?Че американците били прости, за нищо не ставали...и пр.Имат си държава и тя работи...на всички нива.
8
1
 
26
 
! Отговори
Бургазлия преди 12 години
Там за кражба на кредитна(и) карта(и) осъждат на 41 месеца (3,5 години горе-долу), а тук за убийство на пътя, под въздействие на алкохол, дават 1, 2 години УСЛОВНО! nothing to do here...
7
2
 
9
 
! Отговори
do nomer 4 преди 12 години
Za6to govori6 gluposti be muhlio?? Ako na teb ti otkradnat pari ot kartata kak 6te se po4uvstva6????? I znae6 li kak se izkarvat parite v usa, znae6 li kak se raboti za tezi pari ???? Raboti6 dokato ti pote4e kruv ot nosa i ot krakata!!!!! Ni6to ne znaete vie v Bulgaria, samo za piene mislite!
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo taka ,sreshty amerika nai kradlivata darjava v sveta .
5
0
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Задачата на българските...правораздаватели,която те изпълняват усърдно към момента е даотдават всекимо...заслуженото;на богатите,крадците и...мошенниците- богатството им,а набедните,ограбените изтормозените и излъганите българи -бедноста им.
4
2
 
15
 
! Отговори
Якооо! преди 12 години
Така е в Америка,другарки и другари.
3
4
 
20
 
! Отговори
Шматко преди 12 години
Браво на прокурора и на съдията . У нас ако го хванат щеше да лежи малко после Джаро Цветанов щеше да си каже какъв процент ррябва да му се внася по сметката и работата е опечена . После сумати народ ще реве и ще си скубе косите а Цветанов ще се нюха за апартаментчета като хиена за *** . Наще престъпници са много тясно свързани с власт и полиция . Армията бе разбита защото е опасна туко на някой му писне и въведе ред като при съседите . Ама те сега са добре не са роби като нас .
2
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такива като тоя тук ги превръщат в национални герои , може и някой орден да им дадат. Иначе е похвално това което е направил , всеки 1 хак срещу хамерландия е достоен за уважение
1
2
 
33
 
! Отговори
Дани преди 12 години
В БГ щеше да е невинен и да осъди полицията за насилие. Дано всички измамници ги осъдят в САЩ. И с такива граждани и с такова родно правосъдие, визите ще паднат ама друг път.