Най-малко 49 загинали във влакова катастрофа в Буенос Айрес

Около 600 души са ранени при тежкия инцидент
Обновена: 22 фев 2012 20:27 | 22 фев 2012 19:00,
12
Най-малко 49 загинали във влакова катастрофа в Буенос Айрес
Вагоните са се врязали един в друг, което е затруднило спасителите. Снимка: Reuters

Ужасяваща влакова катастрофа в Буенос Айрес отне живота на най-малко 49 души, съобщaват световните агенции позовавайки се на данни на местните власти.

При инцидента има и стотици ранени, като бройката, която се съобщава е 600. Има и блокирани хора във вагоните.

Препълнен пътнически влак се е блъснал в бариера в края на коловоза на жп гарата Онсе в Буенос Айресагоните. Той е навлязъл твърде бързо в гарата и се блъснал в бариерата с близо 20 км в час.

Локомотивът е смачкан, а вагоните са се врязали един в друг. Един от тях дори проникнал на 6 метра в предния вагон.  Най-силно повреден е първият вагон, предназначен за велосипедите на пътниците.  Ранените са транспортирани в най-близките болници с линейки и хеликоптери.

По предварителни данни, катастрофата се дължи на отказали спирачки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
Георги до 6 преди 12 години
Преживял си такъв удар в такъв стопер????? Или стопера е бил в някоя селска гара където линията е затрупана с чакъл? Не съм специалист в областта , но толкова тонове желязо да спрат изведнъж с 20 км/ч със сигурност ще доведе до сериозни щети
9
1
 
1
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 12 години
По последна информация влакът се е блъснал в стопер с най-лошата възможна скорост - 26 км/ч. Всеки който разбира поне малко от физика, и по точно от кинетика и малко металознание може да разбере защо това е така. Влак тежащ над 100 тона е обречен и ще се смаже точно като хармоника при тази скорост. Ако скороста е по бърза вероятноста за дерайлиране на отделните вагони е в пъти по голяма, което дава шанс на хората вътре. Хората отпред нямат никав шанс. Там отива цялата кинетична енергия.
8
0
 
2
 
! Отговори
Жо до №6 преди 12 години
ИНФОРМАЦИЯТА за скоростта на удара е неточна! Мнението ми е на професионалист. Сигурен съм, че ти си специалист в други области.
7
0
 
0
 
! Отговори
BG. IN ARG. преди 12 години
VECHE SA 50 CHOVEKA UMRELI OT SBLUSUKA!676 SA RANENI!00.50 TIME BUENOS AIRES!
6
1
 
1
 
! Отговори
queremos paz преди 12 години
За спомен от 2002youtube/watch?v=0uvagiSClgY
5
4
 
8
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
"ТОВА НЕ МОЖЕ да се случи при удар с 20 км/ч! Преживял съм такъв удар с влак- нищо не се случи. Нищо!"Да, всичко е инсценировка, и информацията е фалшива, направили са го само за да те раздразнят тебе лично. Ако искаш да те пробваме с 20 килограмов чук, един път в ***, един път в главата- би трябвало ефектът да е същия, а именно- нищо. ***!И 20 човека го харесали тоя коментар, *** космонавтите...
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ti nqma6 li si druga rabota be otka4alko
3
9
 
27
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ТОВА НЕ МОЖЕ да се случи при удар с 20 км/ч! Преживял съм такъв удар с влак- нищо не се случи. Нищо!
2
1
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Днес, че преписвате от другите дайтове-ок ама гледайте да е по навреме.....
1
3
 
2
 
! Отговори
Ujas преди 12 години
Ujas gorkite hora.Kato gledam pone vlakovete tam sa dosta po novi4ki,a tezi u nas sa palna tragedia. Shom se zapalvat u dvijenie vapros na vreme e da stane ne dai boje nqkoq po golqma tragedia,4e loshoto 4e tuk daje svestna tehnika za pomosht nqma...Naistina jalko za tragediqta a za horizata koito se otarvali ot tozi koshmar barzo da se opravqt i da zabravqt tozi spomen.....