Няма да допуснем някой да ни налага волята си!

130 000 души участват в митинг в подкрепа на Путин в Москва
Обновена: 23 фев 2012 14:58 | 23 фев 2012 13:32, Елка Василева
251
Няма да допуснем някой да ни налага волята си!
Путин говори на митинга на стадиона Лужники. Снимка: Reuters

Близо 130 000 участници се събраха на московския стадион "Лужники" на митинг в подкрепа на премиера Владимир Путин, фаворит в президентските избори на 4 март, съобщи Франс прес, като цитира данни на руската полиция.

Путин демонстрира днес борбен дух, посочва агенцията. "Битката за Русия продължава, победата ще бъде наша", заяви той.

В краткото си изказване Путин широко използва изрази от военната лексика. Увери например, че симпатизантите му днес са "защитници на Отечеството", чиято "велика история е писана с пот и кръв", отбелязва агенцията. Путин обърна внимание, че днес Русия чества Деня на защитника на Отечеството, посочва ИТАР-ТАСС.

"Дойдохме, за да кажем, че обичаме Русия", каза той и помоли множеството високо и с една дума да отговори на въпроса "дали обичаме Русия". От трибуните се чуха викове "Да!", разказва агенцията.

"И хората като нас са десетки хиляди, десетки милиони. Искаме да сме повече, да имаме повече деца и те да получат образование. И сме готови да работим за благото на родината", подчерта Путин, като благодари на всички за подкрепата.
 
Той призова привържениците си да се обединят и да не допуснат намеса отвън във вътрешните работи на Русия. „Няма да допуснем някой да се намесва в нашите вътрешни дела, да ни налага волята си, защото имаме собствена воля“, каза Путин.

Кандидат-президентът със съжаление констатира, че засега в Русия има много проблеми - несправедливост, неравенство, рушветчийство, бедност. "Мечтая всеки в страната ни да живее според правилата и съвестта си, всички да са щастливи, всеки да има надежда - каза той. - Най-важното обаче е всички да сме заедно."

Още по темата

Десет дни преди вота митингът се възприема като отговор на проявите на опозицията, редовно организирани в Москва след спорния вот за парламент през декември, който приключил с победа на управляващата партия "Единна Русия" и съмнения за измами. Властите твърдят, че избирането на Путин за президент е единствената гаранция за стабилност и развитие на Русия и редовно обвиняват организаторите на протестите, че са платени от Запада.

Участниците в митинга са изпълнили трибуните на стадиона и футболното поле. Те носят национални знамена, портрети на министър-председателя и плакати в негова подкрепа. "Нашият глас е за Путин", "Путин е нашият президент", "Да защитим страната", "Ние сме с Вас, Владимир Владимирович!" са част от лозунгите. От някои личи, посочва ИТАР-ТАСС, че са пристигнали и делегати от региони, дори отдалечени от Москва като Сибир и Карачаево-Черкеската република. Виждат се и знамената на обществени организации като пенсионерския съюз, сдружението на машиностроителите, различни синдикати, предприятия, спортни клубове.

Преди официалното откриване на проявата събралите бяха развличани от популярни руски естрадни изпълнители. На огромни екрани, монтирани на открито, за да показват ораторите, се прожектираха клипове в подкрепа на Путин като кандидат-президент. Организаторите черпят участниците в митинга с горещ чай, кафе, гевречета и курабийки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 12 години
Путин е уникален пич!
211
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!!!! Русия ще победи ционизма.Нека само си припомним великата петорка осъществилакомунистичекста революция: 1.Владимир Илич Уланов/Бланк/.2 Лазар Моисеевич Каганович.Лейба Бронщайн/Троцки/.3 Апфелбаум/Зиновиев/.4.Розенфелд/Каменев/.5 И за цвят ДжугашвилиДо един чистокръвни руснаци.Това е най-вишето ръководство през революцията.Има и по низши"риснаци"-Фелиск Едмундович Джерджински,Хенрих Йехуда/Ягода/ и т. и т.н
210
0
 
4
 
! Отговори
do 245 преди 12 години
Rusia e zaobikolena s PRO, raketi koito trqbwa da swalat golemite ruski megdukontinentalni raketi oste pri izlitane, kogato nabirat skorost , togawa sa nai uqzwimi.Rusnazite se sabudiha.
209
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Кой ги заплашва ? Нещо не вдявам ?
208
2
 
16
 
! Отговори
ВЛАДИМИР ПУТИН преди 12 години
ЗА ВСИЧКИ ПУМИЯРИ КОИТО ПИШАТ ГЛУПОСТИ ЗА ПУТИН И РУСИЯ САМО КУРШУМ. ВИЕ *** НЕ ОСЪЗНАВАТЕ ЧЕ РУСИЧ Е ЕДИНСТВЕННАТА СТРАНА В СВЕТА КОЯТО МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ АНТИ-ЧОВЕШКИЯТ НЕО-ЦИОНИСКИ РЕЖИМ КОИТО ВЛАДЕЕ ЗАПАДА И НА КОИТО КРАИНАТА МУ ЦЕЛ Е ЕДНО СВЕТОВНО УПРАВЛЕНИЕ И ЕДНА ВЯРА-ЦИОНИСТКИ ЮДЕИЗЪМ. И ЗА ПОСТИГАНЕТО НА ТАЗИ ЦЕЛ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКИ ПОЗНАТИ И НЕПОЗНАТИ ОРЪЖИЯ. РУСИЯ ИМА НЕПОБЕДИМА АРМИЯ БЕЗГРАНИЧНИ РЕСУРСИ И ГОРД НАРОД. ТОВА СТИГА ЗА ДА СЕ ЗАЛИЧИ ЦИОНИЗМЪТ ОТ СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ...
207
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 236 120 години *** научи се да четеш
206
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нинче, ти що пишеш на български? Като мразиш българите, айде там където не живеят българи. И забрави българската реч, като ти е толкова гнусна!
205
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Между другото знаете ли кои хора гласуват ан блок за Путин - онези, които живеят в САЩ! Да се чуди човек защо ли?!
204
3
 
16
 
! Отговори
сократ преди 12 години
Путин е равно на Сталин.Днес Русия има нужда от такъв човек като Путин.Той има право да извика "СТАВАЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ, НА СМЕРТЕН БОЙ СТАВАЙ СРЕЩУ ПРЕДАТЕЛИ ЗАХВАТЧИКИ СТАВАЙ , НАРЕКЛИ СЕ ОПОЗИЦИЯ .ПУТИН АКО ИЗГУБИ ГУБИ ЦЯЛ СВЯТ и на власт идват американските унищожители на света наричайки похода си ДЕМОКРАЦИЯ.Смерт предателя Родино.Русия не на захватчики. П О Б Е Д А ЗА ПУТИНА ДА НИ ИМА НА ТОЗИ СВЯТ.Загубата на Путин означава световна ядрена война.Опомнете се!!!!!!!!!!!!!!!!
203
1
 
19
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Нинче, тюрките в България ги търси в *** и турските махали. Ще си допаднете много - все пак една кръв сте.Българите ще се отърсят от лошите качества, които се появиха заради всички антибългари като теб.Българите ще ги има.Така както Русия ще има Путин за президент.
202
18
 
7
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Принцеске, най-върлите антибългари ще ги намериш сред българското /тюрското/ племе..на тях все САЩ им е виновен...не се видят, че са в кал от главата до петите...замисли се защо тази държава е в тресавището..щото бугарите са много кадърни...малък злобен и долен народ, който за щастие на всички изчезва прогресивно, за това поне си права.
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MOLODETS BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
200
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 208Ти си бил много умен , правиш умозаключения - браво на тебе. България преди 20 години била селска държава и затова нямало просяци - ха, ха.Не слушай майка си и баща си - селото им е било малко.Имаше ***, фабрики и заводи и работа за всички.
199
3
 
2
 
! Отговори
KURTEV преди 12 години
SAMO IAKO OT ZAD NA GOLEMITE BARABANI V ANUSA NA MECHKITE--UOI KAKOI MALADEC--NAI GOLEMITE I NAI SILNI VELIKI--R U S N A C I--DA IADETE NA AMERIKANCITE GOLEMITE TASHACI
198
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путин се подигра с руската конституция , а руснаците може би за дълго ще забравят , макар че те въобще и не знаят какво е демокрация , дано само и ние да не береме ядове от тяхната неосведоменост.
197
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дончо тя спи вече , беше като матросов на амбразурата на всякъде , но накрая водката я довърши , ако е тя рабира се защото може и да е той , тука нищо не сигурно , но нали си имаме демократичен нет , всеки може да си пише каквото си иска и да се представя за когото си иска
196
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледах го по телевизията, някак си странно ми напомни на речите на един с мустачки на стадиона в Нюрнберг
195
0
 
2
 
! Отговори
DONCHO преди 12 години
PRINCESO SAMIRA-TI MAI SI MISLISH ZA ONAIA RABOTA DETO ZAVARSHVA NA - RA A, TI I *** IMATE AKAL TOCHNO KOLKOTO MOIA ... TI MAI NE SI STOIALA GLADNA IA IDI DA PORABOTISH NA SHOSETO MALKO--PREDI DA KAJESH A NE BARZAI DA KAZVASH B IASNO LI E SPERMOIADKE
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 225 дори не знаеш колко си жалък и нищожен , не ти пожелавам това което им се е случило , на никого дори и на врага си не пожелавам това
193
3
 
4
 
! Отговори
до 223 преди 12 години
в грешка си ! и къде са моссовите гробове на руснаци след като Сталин ги е избил ,а ...