124 души са убити днес при сблъсъци в Сирия

Сред жертвите са 64 цивилни, опитали се да избягат от обсадения Хомс
27 фев 2012 22:53,
41
124 души са убити днес при сблъсъци в Сирия
Снимка: Reuters

Най-малко 124 души са били убити в Сирия днес, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на активисти.

Местните координационни комитети съобщиха, че сред жертвите са 64 цивилни, опитали се да избягат от обсадения и обстрелван от армията квартал на бунтовния централен град Хомс.

Още по темата

Тези данни обаче не може да бъдат потвърдени от независим източник, уточнява АП.

Бунтовниците не допускат в контролирания от тях Хомс линейки на Бърза помощ, предаде ИТАР-ТАСС.

Сирийската държавна информационна агенция САНА предаде, че опитите за договаряне на евакуацията на ранените западни журналисти от града засега не постигат успех.

Представител на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) съобщи, че преговорите продължават.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е лошо да ходиш и да се застреляш.Това, че чеченците са терористи го доказаха с атентатите в Русия,а имперските ти теории ми звучат смешно, защото си сбъркал адресата.
15
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самият факт че ги наричаш терористи е достатъчно убедителен , за руснаците и всички чеченци бяха терористи ,а те искаха единствено Чечня да се отдели от Империята , но не им позволиха , защото това не е исконна руска земя нали се сещаш. Русия е федерация , но на практика си една от последните империй с ярко доминираща роля на руския етнос над останалите.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До14: Брей къде ги видя пък цитатите на руските медии? Без да искат, от време на време,изпускат по някоя новина, като накрая не забравят да кажат колко е лош Асад и колко деца и жени е изял.Чети внимателно и ще видиш, че преговорите за освобождаването на ранените журналисти ги води той и че този който пречи да бъдат освободени са ТЕРОРИСТИТЕ.
13
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бе защо все цитирате руски медий , те си гонят техния интерес и той не включва сирийците да знаете , в Русия човешкия живот никога не е означвал нищо, трябва да сте слепци за да не сте го разбрали това.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обърнете внимание на това, че сирийската информационна агенция съобщава, че преговорите за евакуацията на на ранените западни журналисти засега не постигат успех.Значи кой пречи на това - бунтовниците. Хора отворете си очите и мислете със собствените си глави.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На территорию Сирии введен катарский и британский спецназ, утверждают израильские СМИ.
10
1
 
11
 
! Отговори
Истината преди 12 години
"Демократите" в Сирия са врагове на България!Защо?Хиллари Клинтон :"Мы знаем "Аль-Каиду". Аз-Завахири (лидер "Аль-Каиды") поддерживает оппозицию в Сирии. ХАМАС сейчас тоже поддерживает сирийскую оппозицию".Ако Сирия падне, мюсюлманските фанатици ще нахлуят в България, за да ни покажат какво значат взривове и бомби.И нека нашите марионетки, когато се съгласяват на война със Сирия (еврейчетата у нас), да знаят какво ще причинят на народа!
9
1
 
9
 
! Отговори
Принцеса самира преди 12 години
Аз се радвам на разбирането от българския народ, мисля, че на всички стана ясно за какви "протести" става въпрос и за какъв внос на каква "демокрация". Аз съм благодарна на българите и на тези, които ми дадоха моето образование.
8
1
 
13
 
! Отговори
Пролетта се издъни преди 12 години
Заловените френски командоси са офицери инструктори на навлезлите от Турция терористи. Единия от тях е полковник. Изглежда Сирийските сили яко са ги награбили, за да дават толкова жертви. Вчера Сирийската агенция САНА съобщи за започнали да се предават терористи в Хомс. Опитат с отделни единици да направят нещо подобно на въстание не успя. Идва ред на тотална агресия. Но след референдума ( 57,4 процента гласували, над 90 процента за Конституцията), подобна агресия става по трудно обяснима.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според NG индексът за безработица сред младите в Сирия е колкото в САЩ, а пак за безработицата и спазването на човешките права в Сирия е по -нисък, отколкото в Саудитска Арабия.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що дирят заловените френски командоси между "протестиращите" ?!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, вярваме ви. Аз съм там и днеска избиха още 30 хиляди човека ... пуснете го и това като новина. Надежден източник съм.Ето така се прави медийна манипулация срещу даден режим. Само да не почнем да гледаме скоро и същите кадри като от Либия с променени надписи отдолу.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aide pak platenite saob6tenia.........
3
11
 
5
 
! Отговори
Кагебист преди 12 години
Там няма насилие, важното е, че купуват нашето оръжие..........
2
7
 
26
 
! Отговори
д сигурност преди 12 години
оставете западните *** и други чужди елементи който се месят във вътрешните работи на суверенна страна да измрат без лекарска помощ !
1
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ай стига вече с тая пропаганда! Убити ранени и т.н. е явно че там няма! Някой да е видял такива сблъсъци!? Не! Само снимки и клипове на горящи сгради и коли! Хората дори направиха УЖ честни избори а тия ги изкарват че все едно са в гражданска война! Американците просто не успяха да вдигнат бунтовете както трябва! Ако бяха успели до сега техният президент да е свален! Всичко е само една пропаганда!