124 души са убити днес при сблъсъци в Сирия

Сред жертвите са 64 цивилни, опитали се да избягат от обсадения Хомс
27 фев 2012 22:53,
41
124 души са убити днес при сблъсъци в Сирия
Снимка: Reuters

Най-малко 124 души са били убити в Сирия днес, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на активисти.

Местните координационни комитети съобщиха, че сред жертвите са 64 цивилни, опитали се да избягат от обсадения и обстрелван от армията квартал на бунтовния централен град Хомс.

Още по темата

Тези данни обаче не може да бъдат потвърдени от независим източник, уточнява АП.

Бунтовниците не допускат в контролирания от тях Хомс линейки на Бърза помощ, предаде ИТАР-ТАСС.

Сирийската държавна информационна агенция САНА предаде, че опитите за договаряне на евакуацията на ранените западни журналисти от града засега не постигат успех.

Представител на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) съобщи, че преговорите продължават.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: СирияХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На никого не му харесва това я което се случи в Хирошима и Нагазаки . американския президент си плати за заповедта но това сложи край на войната спаси милиони които щяха да загинат при превземането на Япония и най-важното озаптиса Сталин който тогава беше в еуфория беше му намекнато да си седи там където са се разбрали в Ялта Този пример държи влага и до днес всички се страхуват от ядрен конфликт
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
33, не се пеняви, защото и цял ден да си броиш,няма да можеш да засенчиш поразията на любимите ти американци, която направиха в Хирушима и Нагазаки.Случайно да виждаш някъде да защитавам магариите на руснаците?
34
8
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Морски теб да не са те пенсионирали на онази стара руска дизелова подводница дето ще я правят на атракция за туристите.
33
3
 
10
 
! Отговори
морски преди 12 години
Бунтовниците не допускали линейки до ранените,ами да ,нали така са инструктирани от ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ,трябва да изкарат Асад зъл в очите на света.Това не са бунтовници а терористи платени от оста на злото САЩ,Великобритания,Израел.
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 30 не не съм пропуснал , но ставаше дума за последните 20 години , а ти направи компилация от всичко , явно в главата ти е каша , но ако искаш ще те допълна с потушаването на възстанието в източен Берлин и ембаргото на западен , с унгарските събития 56, Прага 68,Варшава 80 и естествено 10 год. война в Авганистан, която води Империята на злото.
31
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 29 ти си много осведомен , браво , да ти завидят направо тайните служби, СФРЮ се разпадна защото беше изкуствена държава и Милошевич възприе тактиката на нацинализма като последен шанс за спяване на потучващия кораб на социализма там, а Садам си беше типичен диктатор с мегаломански амбиций , иначе си приказвай по вечеринките на БСП там можедумите ти да хванат дикиш.
30
3
 
15
 
! Отговори
Къци преди 12 години
САЩ е държава - вампир! Тя се храни и живее от и чрез войни, защото единственото производство, което още не е изнесла в Азия е Военно-промишления си комплекс!Това е Чудовището, заради което се случват 2/3 от войните по света!
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пропуснал си да кажеш/27/ и за освобождаването на Виетнам, Ирак, Либия и опитите да освободят Сирия.Ако прехвърлиш двадесетте години назад, може да включиш и Хирушима и Нагазаки
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
27-ми, малко пропускаш една тънка подробност - всичките конфликти, в които се намесиха Щатите като "умиротворители", ги инспирираха американските тайни служби - доказано!Те чрез посланика си в Багдад подлъгаха Саддам да нахлуе в Кувейт, те плащаха, въоръжаваха и подстрекаваха мюсулманите в бивша СФРЮ по сценарий, който виждаме в Либия и Сирия в момента (внос на ислямистки банди), пак техни инструктори запалиха огъня в Косово, измислиха някакви оръжия за масово поразяване в Ирак...
27
0
 
6
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
По стила и глупостите ,които пишеш или си в прогимназията или наивна баба на преклонна възраст.
26
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 24 през последните 20 години Русия води три войни на две места отстоявайки териториалната цялост на Империята си, Щатите освободиха Кувейт , омиротвориха Балканите след едни опустошителни войни които се водеха тук и възможност за разширяване на конфликта , свлиха талибаните и водят успешна война със тероризма и свалиха тоталитарния режима на Садам, сигурно не си съгласен но това е истината.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 23:Истината на честните хора не им писва.Когато Аристотел казал, че Земята се върти, дълго време не са му обръщали внимание, но накрая се оказало, че е прав.
24
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 22 Нещата са несравними , но разговора е много дълъг ,а ти след като не намираш ралика си е за твоя сметка
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако трябва да броим магариите на САЩ и Русия, през последните 20 години ,май по голямото магаре е САЩ
22
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този кръволок aSSaд ще надмине Саддам и Кадафи,взети заедно!Жалко е,че руснаци и китайци го крепят.Ама не се знае кога и на тях ще им писне.
21
3
 
9
 
! Отговори
до 20 и 21 преди 12 години
Хехе... ***, Русия е същата стока както другите големи и силни държави. Положението на чеченците е същото, каквото на ирландците в UK, на каталунците в Испания, кюрдите в Турция и мексиканците в Америка. Сметай какво ще стане, ако Аризона тръгне да иска незвисимост. Питай ги ирландците колко кръв е проляла Англия, за да ги държи и тях, и шотландците в обятията си.Пита ли някой какво искат в Хаити? Дали англичаните ще пуснат Фолклендските острови на Аржентина, дето са на 7000 мили от Англия?
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не отговаря какви претенций може да има Русия върху чеенската територия , както и върху 2/3 от останалата и територия населена с различни народи , които и до днес не се чувстват равноправни граждани на федерацията . Това че на времето Руската Империя се е разширявала със завоевателни войни , нищо не означава , всички империй рано или късно се разпадат. Факт е че никой от тези народи не вее руското знаме пред дома си с любов, ако го вее въобще.
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а какво направи Руия в Грозни , по разрушен град няма от ВСВ, там умни бомби няма , а да не говориме за наземното прочистване
18
1
 
9
 
! Отговори
Стрина Бара преди 12 години
Мда... този път руснаците решиха да не гледат безучастно и веднага си пролича! Сега вече битката е между тайните служби на Русия и Запада и резултатите за сега не са в полза на бандитите! Западни инструктори и спецчасти срещу руска разузнавателна информация за Асад - битката става вече неравна...хахаха!Колкото до тъпотията, която е написал 14-ти, на такива тикви Стинг е посветил една от най-хубавите си песни: "Russians love their children too", ако искате, потърсете инфо за поводът да я напише!
17
2
 
13
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ДНЕС сутринта сирийският президент Башар ал-Асад подписа указ, с който новата Конституция влиза в сила.А вчера в провинция Идлиб, в близост до турската граница, са били пленени от сирийската армия 30 чуждестранни командоси -- от Турция, Саудитска Арабия, Катар и Либия. Либийците са 18, като един от тях е прословутият бунтовнически полеви командир Абдел Хаким бел-Хадж, получил специална подготовка в САЩ, и прочул се като един от най-яростните противници на Кадафи.